Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci prodat auto a mám propadlou technickou, musím ještě zajistit novou, nebo je to už na novém majiteli? Děkuji.
přesně tak, u staršího auta to může znamenat i neprodejnost nebo jen na náhradní díly Myslím, že se vyplatí ji udělat, pokud je auto OK.
Na náhradní díly asi už prodávat nelze - musí mít doklad o "ekologické likvidaci", když auto odhlašuje. A bude hůř. Od nového roku se bude podle stáří vozidla platit i "ekologická daň" 10, 5 a 3 tisíce podle stáří vozu. Chvalte Zelené Khmery!
Podle platných zákonů můžu prodat auto na náhradní díly. Prosím, neplést si to. Nebo který zákon to zakazuje, popřípadě nedovoluje?
Nesouhlasím s Vámi, bude lépe.
Jestliže auto odhlašujete, musíte mít doklad, o jeho ekologické likvidaci, to znamená, že na součástky ho můžete prodat na vrakoviště, ale už si z ně+j nemůžete třeba postavit traktor. A to ostatní (10,5,3) je Zákon o odpadech, bude platit od nového roku. Kromě jiného to bude znamenat, že nesmíte prodat staré železo do Sběrny, pokud nejste firma a tak podobně.
Kdo se zajímá, ví.
Hezký den.
Odhlašovat tady znamená vrátit značky s tím, že vůz již nebude provozován.
Tak už je to jasné, já psal o prodeji auta. Ragoval jsem na :" @
al Datum: dnes 10:41 Předmět: RE(3x): STK vs prodej auta - kdo ji nechá udělat?"Jestliže si chcete nechat auto na součástky, legálně to nejde, jen obejít zákon. Pak to jde.
Novela zákona o odpadech zatím vzniká, a uvidíme co se tam dostane. Zatím se ukazují jen zajímavé části.
Souhlasím s Vámi: "Kdo se zajímá, ví."
asi mě nebudeš mít rád, ale s touhle daní souhlasím. A to v našem případě (našeho auta) se jedná o 3tis.
Konečně to vyřadí ze hry Škodovky 105, 110, 130 a podobnou verběž. Ano, spousta lidí bude bez auta, protože na jiné nemá, ale to není argument. Věci by se měly rozlišovat! No, příště dám možná hlas právě zeleným - ne nesouhlasím se vším, co dělají. Ale to s žádnou stranou...
No asi nevíš, do čeho jdeš, ale vy si stejně nic jiného než Zelené Khmery nezasloužíte. Škoda že není kam utéct.
Naopak, spousta lidí právě proto, že se jejich vozy stanou neprodejné, je bude opatrovat a využívat o to déle. Nevyřadí je to ze hry, naopak.
Ale nechejme toho, nemá to smysl.
Relativně kam utéct lze.
S druhou částí s tebou ouplně souhlasím. Budou se opravovat a opravovat do ouplného rádoby opravení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.