Nejste přihlášen/a.
Ať předejdu různým teoriím:
- brzdy jsou nové (destičky i kotouče)
- destičky i koutouče jsou od jedné značky (a není to starline z Auto Kelly)
- destičky pískají i po 3tis km (takže "sedlé" už budou)
- destičky přestanou pískat po delším razantním brždění (nebo dlouhodobém přibržďování - př. dlouhá jízda z kopce)
a) pomůže "srazit" hrany na brzdné straně pilníkem, nebo je to kravina?
b) pomůže natřít zadní stranu destiček (takže ne brzdnou plochu) spec. gelem/vazelinou - protože to pískání dělá rezonance mezi destičkou a pístkem?
c) nic se s tím nedá dělat protože je to materiálem destiček... (jde tedy o "vlastnost" ne bychu kterou lze nějak odstranit)
díky za názory!
Zdravím, žádné hrany nesrážet, mrknout na destičky jestli na nich není takový lesklý povlak, ten jemně osmirkovat a destičky vrátit zpět, ten gel by taky mohl pomoci, ale s tím nemám zkušenosti.
Problém hude asi v tom,že jste si nekoupil originální destičky a kotouče od výrobce vašeho automobilu. Většina druhovýroby jsou šmejdy, i když si hrají na originální dodavatele a nevím co.Problém vyřešíte koupí originálních destiček.To jste mohl učinit rovnou, a nemusel by jste brzdy rozdělávat znovu.Ne vždy se úspora vyplatí.
A co je podle Vás originál? Automobilky tyto díly nakupují a každý druhý rok mění dodavatele. Navíc spousta tzv druhovýroby je daleko kvalitnější než díl, který byl použit v automobilce. Nic jako originální náhradní díl neexistuje, to je pouze mítus a možnost jak z lidí dostat víc peněz. Samozřejmě lze pořídit i nekvalitní díl od podezřelého výrobce.
xxx-přesně tak-a obzvlášť pravdivé je toto tvrzení v oblasti brzd.komponentů...Málokterá automobilka si je schopna(neskutečné náklady,odborná zdatnost a v neposlední řadě i zkušenosti) vyrábět právě třeba brzd.komponenty,tak aby byly stejně kvalitní jako od subdodavatelů...A ještě doplním xxx-přesně jak píše-"originální díl" se ve spoustě případech liší pouze obalem(a cenou samozřejmě)-stačí trošku zabrouzdat a zjistíte,že každá automobilka vyrábí cca.40% všech použitých komponentů-zbytek jsou subdodávky,jinými slovy "neoriginální díly"...No a půjdete-li si je kupovat do zn.sítě automobilky ,dáte asi 3x tolik než kdybyste tentýž, zcela identický díl(a z prvovýroby-čili jakoby značkový)koupil kdekoli v prodejně autodílů...Přesně-je to jen mýtus a neznalost lidí,kteří koupí dílu ve zn.servisu nabývají falešný pocit,že pro své auto udělali maximum-přitom reálně akorát přispěli automobilce(akcionářům)...I proto se vyplatí-a dnes to díky netu není problém,zjistit si co a kam se dávalo při prvovýrobě,kdo dané díly automobilce dodává(l)...-a né si jen kupovat "hezčí" krabičku s logem automobilky...
Nejlepší je si zjistit třeba na netu, který značky jsou ok. Já mám na oktávce brzdový kotouče Brembo MAX a destičky ATE. ATE jsou sice měkčí, takže se rychleji opotřebují, ale nepískají a brzdí excelentně za všech okolností. A že sou měkčí má výhodu v tom, že se tolik nesjíždí kotouč, který je mnohem dražší, než ty desky. Mimochodem ty Brembo MAX (vyšší obsah uhlíku, drážkované) jsou opravdu vynikající. Zastaví z kila snad na metru , můžete je ohřát jak chcete a brzdnej účinek je prakticky skoro stejnej, nezkřiví se, prostě fakt jsem byl docela překvapenej. A cena i s ATE deskama? Něco kolem 4.000,- (reg. v Elitu, mám 30% slevu) komplet na přední nápravu 1.9 Tdi 66kw. Koncová by byla asi 5.300,- a i to je pořád levnější, než origoš Škoda. A kvalita se nedá srovnat. Na druhou stranu mám špatný zkušenosti s neorig. čepy řízení, ramen, spojek stabil., horním uložením tlumičů. Párkrát jsem je kupoval od různých značek a většinou se mi do měsíce zákazníci vraceli a nechali si namontovat origo... A je fakt, že třeba ty čepy po měsíci provozu sotva držely pohromadě, horní uložení cvakalo atp. Takže asi tak, na některých dílech se dá ušetřit mnoho a u jiných je lepší připlatit a koupit originál u výrobce, případně kvalitní druhovýrobu vyšší cenové kategorie. Rozhodně nebrat Starline a opatrně s e-shopy! Napíšou kvalitní německá druhovýroba a přijde vám hrůza, ještě horší než nejhorší čína
.
Destičky ani kotouče OEM nejsou, protože OEM při delším brždění vadnuly. Koupil jsem proto DRAŽŠÍ než od výrobce (lepší materiál) aby nevadnuly. Což se splnilo... nevadnou... (a upřimně raději budu pískat při brždění jako lokomotiva než abych se někde pod kopcem rozmáznul) takže prosím žádné dalšá další moudra a teorie na téma jak pepachrocht koupil druhovárobu a měl si koupit originál. Originál neměl smysl... děkuji
Já se přídám...mám stejný problém - pískají mi brzdy, ale jen na levém předním kole (kotouče i desky mám nové Brembo Max a desky Textar najeto cca 1500km a začalo to dělat až po 1000km) a co mě zaráží nepískají při brždění, ale při pomalé jízdě např. v koloně bez sešlápnutém brzdovém pedálu. Po prudkém zabrždění se to zlepší, ale ne na furt...na třmen mi koukal mechanik a říkal že se vrací v pořádku tak já fakt nevím...Už ste se s tím setkali a zbavili se toho? díky JOhn
jestli mechanik jenom "koukal",tak to moc nepomůže-třmen odšroubuj a ty oba pístky vyčistit a promazat grafitovkou(i pokud jsou o.k. ochranné "gumičky,prachovky-i tak se tam dostane bordýlek a hlavně vlhko)-protože dle popisu,jenom takové to "přišušňování" destičky je přesně z důvodu neúplného vrácení pístku(ů)...A stejně tak i kontrola hlavní brzd.pístu-prachovka a promazání...
Nevím jak je to u ostatních aut, ale ta moje popelnice má takové pružné plíšky na třmenu mezi destičkama. jsou relativně drahé (několik set korun) a mají mít právě funkci zamezit "připískávání" při pomalé jízdě... tak nevim jestli by výměna této pružinky nepomohla (tedy pokud ji tam máte také)
PEPA CHROCHT TO NAKONEC VYŘEŠIL!
Pro všechny tu mám odpověď na svůj problémeček... na radu z jednoho anglického fóra jsem pořídil "copper grease" (měděnou pastu). ne takovou tu srajdu ve spreji co se všude prodává ale opravdovou pastu v tubě. Vyndal jsem destičky, přední stranu přejel párkrát drátěným kartáčem a zadní stranu (tu která doléhá na pístky) namazal tou měděnou pastou. Celkem dost, na celé auto padlo tak 30-40g té pasty. No a ono to co? ONO TO ZABRALO! Nevím jestli víc ta pasta nebo drátěný kartáč, ale každopádně pískání je pryč!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.