Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod auta ve stejném kraji

Od: picmis® odpovědí: 16 změna:

Ahoj, vím, že se to tu řešilo už xkrát, ale nějak se v tom neorientuju. Jak mám postupovat při koupi ojetého vozidla. Prosím krok za krokem , vozdlo je ve stejném kraji.Děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Malo informaci, ono je dulezite, jestli ho kupujete v bazaru nebo od majitele, v jakem stavu ma papiry (STK, odhlaska, depozit...), v podstate je i pak spousta moznosti. Ja to naposledy pri koupi ze stejneho mesta resil tak, kdyz mel majitel auto v depozitu a proslou STK, ze po dohode udelal STK i s EvK na me, auto mi privezl na zahradu a dal mi plnou moc k vyzvednuti z depozitu a odhlaseni, takze to slo jako po masle... Jen pro inspiraci, dnes je tak tezke auto prodat, ze jsou majitele schopni neskutecnych vykonu ;)

hodnocení

Auto není z bazaru ani není v depozitu, STK do 2/2012. Na stránkách našeho města s rozšířenou pusobností není nic o převedch vozidel.

jarda3*

No tak staci ev. kontrola na noveho majitele, papiry od auta, pokud je nebo bude na firmu zivnostensky list, obcanka a neco penez. Prepsat bud pri spolecne navsteve s prodavajicim, nebo to na vas muze odhlasit, nebo plna moc.

hodnocení

Takže pokud to chápu dobře za 1. sepsat smlouvu 2. evidenčku 3. pojistit 4. odhlásit starého majitele a rovnou přihlásit toť vše .

xxx*

V podstatě ano, ale pojistku raději hned na začátku.

hodnocení

2x

picmisi, rozlišíme nákup na právní nabytí, evidence vozidla a nakonec to nejdůležitější stav vozidla a jeho záludnosti.

Váš dotaz "jak mám postupovat při koupi ojetého vozidla." se týká které části uvedené nahoře?

Klidně se ptejte krok za krokem.

ICQ 55180641

doplněno 11.05.11 11:30:

picmisi, řádným majitelem se stanete ihned co uzavřete kupní smlouvu a proběhne její plnění. papírová část je ta, že se musí dostata do technického průkazu informace od prodejce, že Vám vozidlo předal. Musí majitel nechat zapsat Vás, jako platného majitele. Samozřejmě může Vám dát plnou moc, abyste věs zařídil. Tím se ale vystavuje nebezpečí, že se na to "zapomenete omylem" a budete dále jezdit na jeho doklady. to je vc Vaší domluvy a důvěry.

Potá si necháte vozidlo pojistit na svoji osobu, provedete eveidenční kontrolu na svoje jméno, vyplníte příslušné formuláře, a s občanským průkazem a penězi jdete na úřad dodělat změnu majitele.

OK? stačí?

doplněno 11.05.11 12:13:

ok, body nejsou to důležíté, ale hlavně abyste věděl co a jak.

přeji mnoho spokojených kilometrů.

hodnocení

Milane mám namysli konkrétně tu "papírovou" část . Nikdy jsem to nedělal tak se ptám jak postupovat abych se stal vlastníkem koupeného vozu a aby to bylo coo nejjednoduší, protože puvodní majitel je nemocný tak bych ho nechtěl zbytečně vláčet po úřadech.
jarda3*

Tak pokud ti podepise plnou moc, nemusi ani vylezt z baraku, to je pak nejjednodusi, vzoru je dost na internetu.

hodnocení

Jo jo vzor smlouvy i plné moci mám už stažený a vytisklý a to tedy znamená že zaněj auto odhlásím a na mě poté přihlásím samozřejmě s pojistkou uzavřenou na mé jméno a hotovou evidenčkou nebo snad jinak? A co je lepší udělat evidenčku a nebo celou stk když platnost končí příští rok v unoru?
doplněno 11.05.11 10:05:

Jo a na tu evidenčku můžu taky sám nebo s původním majitelem.

jarda3*

Na evidencku muze kdokoli, jen se to musi udelat na jmeno kupujiciho, stoji asi 200 a jen se v podstate kouknou na VIN pocet sedacek gumy atp., otazka 5ti minut + cekani, takze bych zbytecne STK nedelal kdyz plati jeste skoro rok (evidencka by mela stat cca 200Kc, STK s emisema byva pres litr)

buss
hodnocení

0x

Skutečně n krát. Nejlépe na web místně příslušného úřadu a tam je nejspíše pod Potřebuji si vyřídit návod pro postup. Nebo na stránce odboru DSA.

nu*
hodnocení

0x

řádně zkontrolovat, převzít a zaplatit, a je nakoupeno

hodnocení

Milane stačí snad jsem pochopil, velice děkuji. (Bohužel se dají dát jen tři bodíky v jedné otázce)

hodnocení

Jo a na tý evidenčce kontrolují i pneu, vadilo by kdybych tam přijel na zimákách (ještě nemám disky na letní).

cyril*

Pokud na nich máte hluboký vzorek plný bláta, tak jim to asi vadit bude. Jinak i na STK platí stejné zákony jako v běžném provozu.

jarda3*

Zimni se muzou pouzit kdykoli, pokud maji predepsany vzorek. Jde hlavne o rozmer, vzorek by je pri EvK ani zajimat nemel. Kontrolujou v podstate shodu s tim, co je zapsano v TP, technicky stav ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]