Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka bez kuponu - vyhodit?

Od: tmaro odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, koupil jsem si auto ve kterém byla i dálniční známka. Bohužel bez kupónu prokazujícího její zaplacení. Mohu s takovouto známkou vyrazit na dálnici nebo musím zakoupit novou?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Bez úplné známky na zpoplatněnou komunikaci se jezdit nedoporučuje a bez řidičského oprávnění ani na ty ostatní.

hodnocení

0x

Teoreticky byste asi měl zakoupit novou, ale za těch X let. co existují dálniční známky po mně nikdo kontrolní ústřižek vidět nechtěl. Není mi ani jasné, k čemu vlastně je, když je na nálepce napsané číslo auta.

jirkamatapat*

Dálniční kupon bez kontrolního ústřižku lze považovat za neplatný. Číslo auta se píše na kontrolní kupon,ne na samotný kupon. Alespoň na krátkodobém kuponu to tak je.

jarda3*

RZ se píše na oba díly u jakékoli známky (pokud to u té krátkodobé tedy letos nezměnili)

jirkamatapat*
07.05.11 20:55

Změnili

reeve*
hodnocení

0x

Bloková pokuta za nepředložení kontrolního ústřižku je do 5000 Kč (včetně náklaďáků, takže odhaduji, že u osobních aut to nebude na horní hranici). Za celou dobu mého ježdění po mě nikdo nikdy tento ústřižek vidět nechtěl, maximálně tak známku na čelním skle. Pravděpodobnost zevrubné kontroly ústřižku je tedy velmi nízká, u průměrného řidiče prakticky nulová. Já osobně bych si s tím hlavu nelámal.
Pokud však nutně potřebujete mít všechno stoprocentně "podle předpisů", měl byste mít známku i s kuponem.

hanher*

@reeve

Bloková pokuta za nepředložení kontrolního ústřižku je do 5000 Kč (včetně náklaďáků. . . .

To jako fakt?

Já jsem teda na vinětě při jejím vyřizování žádný ústřižek nenašel. . . .

doplněno 07.05.11 21:04:

*smich*

reeve*

Tak to máte smůlu. ;)

No, jo, jasně... elektronické mýtné.
Maximální výše blokové pokuty však platí stále. Podle údajů v médiích se v únoru 2011 průměrná bloková pokuta pro osobní auta fyzických osob bez platné dálniční známky pohybovala kolem 2000 Kč. Za ztracený kontrolní ústřižek (předpokládám, že autor dotazu nebude policajtům bezelstně přiznávat, že o chybějícím ústřižku věděl) jistě nebude větší.

Pochopitelně. Ztráta ústřižku je přece mnohem větší přestupek (ne-li trestný čin), než třeba nedání přednosti v jízdě. Logiku v tom ale nehledejte:).

celp*
hodnocení

0x

Zdravím.Kupte novou.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Jedinné řešení je zakoupi známku novou. Ten kupon je důkaz, že známka nebyla někde ukradena, což je v naší zemi celkem běžný jev.Odkaz: auto.cz/... S pozdravem Laďa

tmaro
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Pro klid duše koupím novou:)

Nevím jak často jezdíte po dálnici, kolega za to dostal 200Kč pokuty. Hledal a hleda, pak si vzpoměl...manželka uklízela vozidlo... myla vnitřek...

já jí roztrhnu jak hada...

Už tušíte kolik dostanete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]