Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit strachu z autoškoly?

Od: tapina* odpovědí: 37 změna:

Mám strach z autoškoly.Bojím se ,,že mi nepůjdou křižovatky.Jak se stracu zbavit?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Tapina, nebojte se. :) Je dobře, když má člověk z křižovatek a silničního provozu respekt - nejezdí pak jako hovado. A na začátku se bojí snad každý, ať už rozjezdů, křižovatek, řazení nebo čehokoli jiného. ;)

V autě s vámi bude instruktor a bude mít pedály, kterýma vás v nejhorším případě zastaví. Je to profík, bude to mít pod kontrolou a naučí vás to. Pro dobrý pocit si pročtěte teorii a potom si zahrejte hru na internetu, stačí zadat "autoškola křižovatky" a určitě vám vyjedou odkazy na různé animované hry a testy, taky jsem je dělala. Uvidíte, že pravidla nejsou zas tak těžká, abyste to nezvládla. První jdou ztuha, ale pak je to otázka cviku. ;)

Nejspíš se ale úplně obav zbavíte až s tisíci naježděnými kilometry - a ve střehu musí být člověk pořád. I jako chodec...

Hodně štěstí *slunce*

tapina*
hodnocení

Ahoj Tlapko moc ti děkuji za pomoc.Víš já se vlastně do té autoškoly těším a když nad ní moc nepřemýšlím , tak ani nepochybuji o úspěchu.Ještě jednou dík.

hodnocení

2x

nneí vůbec se čeho obávat, první jízdy výcviku učitel radí co a jak se řeší, tím se to postupně naučíte a až po několikeré jízdě to bude na Vás, to už ale budete mít praktickou zkušenost a o to to bude právě jednodušší.

lucasv*
hodnocení

2x

Je přirozené,že máš strach. Kdyby jsi ho neměl,už by jsi klidně skočil pod auto.

Ale k věci: Pokud s autoškolou budeš začínat,doporučuji ti obstarat volant na pc a simulátor. Já jsem se učil na simulátoru 3d driving school. Opravdu reálný simulátor. Ke stažení zde: www.uloz.to/83219/... . Přeji hodně štěstí a doufám,že jsem pomohl.*smich*

buss
hodnocení

1x

Postavit se ke křižovatkám a řešit jak kdo pojede

doplněno 04.05.11 21:33:

Má to i výhodu, že při jízdách v AŠ to budeš znát.

ladinpraha*
hodnocení

0x

To už řekl Lenin: Učit se, učit se, učit se. A při tom učení používat zdravý selský rozum.

tapina*
hodnocení

To jste mi opravdu pomohli.Učení nemá se s obavou nic společného.

buss

ale někdy joo, žene nás kupředu, motivuje k výkonu. Strach ze zklamání jiných, shozením se, nesplněním požadavků ...

ladinpraha*

Pokud budeš umět a budeš vědět, že umíš, tak jaké obavy?

hm*
hodnocení

0x

Naučit se teorii, to je jasné. Ale doporučil bych naučit se řídit auto. Někomu (tátovi, kamarádovi, ...) si říct a vyzkoušet na polní či podobné cestě. Rozjezdy (pomalé, střední i rychlejší) a řazení. Křižovatky samy o sobě vyžadují rozmýšlení a když ještě zdržuje přemýšlení o tom, "jak na to, aby to jelo", už toho bývá moc.

mux

Ahoj, ja když jsem si zkoušel rozjezdy na polní cestě a parkovišti s našemi auty (Ford Tourneo 2,5 TD a T613 3,5). Bylo to v klidku jelo to i bez plynu do kopečku*smich*, pak jsem si to zkusil s Favoritem vždycky mi chcipl:), protože jsem si navikl, že to jede bez plynu! Takže si to trenovat v autě, který má velkej krouták nemá smysl. Stejně v autoškole maji jen malý auta(tady u nás)*smich*. NJN malý auta nevedem :-D

nejakyclovek*
hodnocení

0x

nejlepe vybrat si dobreho ucitele, jako treba mne

bulubin
hodnocení

0x

Neboj. Já když dělal autoškolu před 15 lety, šel jsem domů z první hodiny jízdy (na parkovišti) a říkal jsem si: Ach jo, kam jsem se to dostal? To NIKDY nemůžu udělat. NIKDY se nenaučím řídit (podotýkám, že nikdy před tím jsem auto - ani zkušebně pod dohledem neřídil). A řidičák jsem dostal bez problému a také za tu dobu už jsem něco najezdil ...

tapina*
hodnocení

Ahoj Bubline moc ti děkuji za podporu.Dnes jsem byla na první zchůzce.Probírali se tam jen organizační věci,ale ani na okamžik jsem nezapochybovala o tom , že bych řidičák třeba neudělala.Já to prostě musím zvládnout.Nejsem totiž zdravá a auto by pro mě bylo jedině výhodou.Jezdím často k lékařům a jsem odkázaná na autobus nebo na tátu,který mě odveze.On taky do nekonečna jezdit nebude a tak mi prostě nic jiného nezbývá.Ještě jednou děkuji.

mafiru
hodnocení

0x

Dobrý den Tapino, tak ja vám to jde? Jsem na tom podobně, začala jsem teď a hned jizdama a vůbec jsem v autě neseděla a jsem ze všeho vykulená a jdu tam s pocitem strachu, že to snad nezvládnu

brunda*

Ahoj Mafiru do autoškoly se mnou chodil můj muž.Ten už má po zkouškách.Udělal je v pohodě bez větších problémů.Já mám teorii v malíčku ale jízdy nic moc.Neboj to zvládneš.První jízdy nejdou nikomu a každy chodí se strachem.Mimo mého muže ten na to kašlal.Pak dej vědět jak to zvládáš. Ahoj Tapina

mafiru

Moc Ti děkuji za odpověď. Opravdu už jsem byla na vážkách, že to vzdám, že jsem snad nemožná. Na druhou stranu si říkám, že opravdu to snad každému nejde hned, že snad nejsem tak hrozný "tele" jak si myslím. Ale jdu tam opravdu se strachem i když je zajímavé že za volantem ten strach nevnímám. To spíš se pekelně soustředím co a jak a silnice mi připadá malá a zatím teda nic nemám vžité automaticky :(

brunda*

Ahoj Mafiru můžu ti říct že i já už jsem byla několikrát na vážkách zda nezkončit.Zrovna včera jsem po jízdách brečela 2 hodiny a řekla jsem ,že už na to kašlu, ale na konec mě muž přemluvil,že to mám ještě zkusit,že asi potřebuju delší čas.Ale jsem bez nálady.Jízdy mám ve středu v 11h.Musím to nějak zvládnout.Já nejsem zdravá a tak ten řidičák docela potřebuju.V září jdu na operaci s očima a do té doby bych chtěla mít po zkouškách s kladným výsledkem.Ty taky bojuj a dávej průběžně vědět jak si na tom.Budu ti držet pěsti a ničeho se neboj.Takových jako jsme my je pěkná řádka.Myslím,že tak 80% žen má strach z jízd nebo celkově z řízení auta,či autoškoly.Jenže strach nás devastuje a svazuje nám ruce.Ahojky Tapina

mafiru

Ahojky Tapino, no tak jsi mi trošičku zase zvedla sebevědomí. Děti mi také říkají ať to nezvdávám. Ono horší je že už jsem taky trošku i ve věku, kdy to člověku déle trvá a ten strach je větší. I já Ti moc držím palečky a my se nedáme viď? Samozřejmě držím palce i s tou operací ať to šechno dobře dopadne. Já mám jízdy v úterý a už teď na to pořád myslím. Drž se. Ahoj Mafiru

brunda*

Ahoj Mafiru díky za zprávičku.Nezlob se mužu vědět kolik je ti let?Mě je 38.Abych pravdu řekla jsem z té autoškoly vedle.2 měsíce už jsem se nezasmála a to se mužíčkovi moc nelíbí.Asi se o mě bojí.Autoškolu ale udělat musím.U nás jsem chtěla vždycky řídit já a taky je to mé životní přání.Mít auto a umět ho řídit.Někdy o sobě dost pochybuju a hážu flintu do žita.Mám instruktora a ten se ke mě chová jak k nějaké osmnastce a má hloupé řeči,které nesnáším a beru je asi dost vážně.Bojím se ho a nevím jak to překonat.V uterý napiš jak šla jízda?Já už si mám vybírat auto aby měl muž čím jezdit.Tapina

mafiru

Ahoj Tapino, tak to já jsem přesně o 10 let starší. Ale nic si z toho nedělej, na mě taky nikdo nebere ohledy že už jsem paní ve věku, proto jsem z toho tolik vykulená. Já jsem taky chtěla vždycky umět řídit, ale bohužel tatínek mi to tehdá nedovolil a pak jsme auto neměli, takže muž mně od toho taky zrazoval, že není zvědavý, abych pak jezdila někde po služebních cestách a určitě bych se vybourala a co on sám s dětmi... Ale i kvůli práci, když jsem tehdá přišla o práci, tak první bylo umíte řeči? Máte řidičák? Ne tak nashledanou... Teď mám doma auto "zděděné", tak na něj chodím koukat a řekla jsem si, že to zkusím. Všichni bydlí od nás daleko, takže by to byla výhoda. No zítra Ti dám vědět, jestli jsem to nějak zvládla, nebo jestli jsem zase skončila doma v slzách. Mafiru

mux

Ahojte, nic si z toho nedělejte. Já budu dělat autoškolu od ledna na Skupiny A B C. Mám s toho strach, že něco zblbnu a rozbiju si čumák. A začínat to v zimě se mi taky nechce, nadruhou stranu to chci mít vše do dubna udělaný, kvůli škole a musím naše auto připravit na stk. Jsem totiž autotronik, tak to musím udělat. A nechcu být zavislí na rodičích! Vy si řeknete, že autotronik co to tady blabolí ten to musí udělat lehce poněvadž auto zná. Jo auto znám ale mám STRACH.

mafiru

Ale tak on nějaký ten trošku strach je určitě přirozený, horší kdyby sis říkal, že je všechno v pohodě a pak jezdil jak šílenec bez zábran. Určitě to dopadne dobře, o to je to cennější, že jsi rozumný, protože jestli to dobře chápu, tak jsi hodně mladý.

brunda*

Ahojky Muxíku Jsem přesvědčená ,že ty to určitě zmákneš.Jsi chlap a myslím že těm to jde lépe, i když můj instruk říká,že ženské jsou za volantem lepší a že chlapi za chvíli převálcují.Co je to autotronik?Myslím že strach má asi každý,ale někdo menší a někdo větší.U mě hodně záleží na člověku,kterého mám vedle sebe,jak se chová za jízdy.Jestli po tobě řve,jestli má blbé řeči atd.Hlavu nahoru.Zvladneš to.Já jdu jezdit zítra.Tapina

brunda*

Ahoj Mafiru tak to zítra dobře zvládni.Držím pěsti na dálku a nemysli budu na tebe myslet ikdyž tě znám jen po internetu.Hlavu vzhůru.Bude to v pohodě.Večer už na to nemysli vem bezva knížkuu a čti si.a pak hezky spi.Tapina

mafiru

Tak už to mám za sebou. Jako rozjdezd byl hrozný, ale pak jsme se dostali na širší silnice a když už jsem byla taková spokojená, že i jedu, tak jsme vjeli na křižovatku a já stála v kopci, za mnou auto a než jsem to rozjela, tak už se tam zase nahromadila jiná auta která měla přednost, takže mi pán hemznul na brzdy a zůstali jsme stát čumákem v křižovatce a ještě když jsem najížděla znovu, tak jak jsem byla vynervovaná, tak jsem skončila v protisměru :(, naštěstí tam nikdo nebyl a to už mně rozhodilo tak, že jsem byla ráda, že jsem ještě někam dojela... Ach jo Dneska odpoledne mám ještě první hodinu teorie. A další jízdy zítra. Když pak něco udělám blbě, tak už jsem pak rozhozená, protože se soustředím, abych neudělala znovu chybu. Takže Tapino, doufám, že budeš úspěšnějí, já teda nic moc :(

brunda*

Ahojky Mafiru V autě se snaž být klidná ikdyž uděláš nějakou chybu.Když ti bude učitel něco říkat tak přikývni a mysli si své.He He to říká ta pravá.Tak mi to radí můj muž..Začínám si ,ale říkat,že žádný pitomí učitel mi nestojí za nervování.Ten můj to prostě s ženskými neumí.Když se začnu nervovat kvůli chybě tak po mě ještě dupne.Teorie bude v pohodě uvidíš.Té se nemusíš bát.Na internetu si zadej pravidla silničního provozu testy.A tam si je můžeš cvičit.Já si je dělám každý den.A odpovědi na těch 25 otázek z té technické ztránky ti klidně pošlu.Pokut budeš chtít.Drž se.Tapina

mafiru

Ahoj Tapino, ani nevíš jak se vždy těším co mi odpovíš a jak jsem ráda, že jsem zabrouzdala na Tvoje stránky. Právě jsem už dneska do té osudové chyby měla radost z toho jak jedu, až na to moje nešťastné zatáčení vlevo a pak na tu chybu v té kižovatce. To už se mi stalo podruhé a pak mně právě popadne zmatek. Kdyžak jestli Tě to nebude nějak zatěžovat, pošli mi to na mafiru@seznam.cz. Moc Ti děkuji za podporu, možná si ani neuvědomuješ jak mi pomáháš.

brunda*

čauky Mafiru problém je ,že ti to můžu poslat jen poštou.Napiš mi adresu na email max.bad@seznam.cz.A já ti to co nejdříve pošlu.Zítra.Motorismu zdar.Tapina

kreha*
hodnocení

0x

Řidičák mám měsíc, autoškolu jsem začal ještě v 17ti letech. Jediný, co ti pomůže, je prostě praxe.Po prvních dvou nebo třech jízdách se otrkáš a strach přejde. ;) Taky mysli na to, že se to učíš kvůli sobě a ne aby ses zavděčil instruktorovi.(to pro případ, že budeš mít nějakýho pitomce)

buss
hodnocení

0x

Kdo se bojí, musí do lesa,. Tedy ji absolvovat.

zdendaa
hodnocení

0x

Hrálas někdy Mafiu? Jestli ne tak si ji stáhni a zkus to hrát, tam se naučíš jezdit v autě dobře. Je to realistický jako když jedeš po městě nebo v přírodě, všechno podle skutečnosti.

A když si ještě koupíš k počítači volant a pedály tak to bude úplně jako v opradickým autě.

(A nejlíp se tam učí zajíždění chodců a ujíždění policajtům :)

elsana

Zdravím Vás,dámy.

Dnes jsem hledala na netu pomoc,jak se zbavit strachu z řízení auta a shodou náhod jsem se dostala na tyto stránky.

Jak jsem se dočetla,nejsem jediná ženská,co si připadá v autoškole nemožně,což mě velmi potěšilo. Můj učitel je skvělý,jenže já mám strach ,že situace v provozu nebudu umět dostatečně rychle vyhodnotit a mám stres i ze samotného vozu. Jsem zhruba v půlce a pořád mi nejde zatáčení,nemáte na to nějakou radu?

elsana, mám naježděno jen přes milion, takže s radami musím být skromný. Doporučím ale:

nebát se, nebát se, uklidnit a zkoušet, zkoušet. Zatáčení Vám nejde proč? Neotáčíte volantem, nebo jedete rychle do zatáčky, řekněte to unstruktorovi, že Vám to nejde...

zkoušet a zkoušet po čase budete jezdit jako zkušená...

mafiru

Ahoj Elsano. I já mám problém se zatáčením, protože jsem se nezbavila toho strachu co to auto udělá. A je pravda, že jak říká pán dole, tak jsem to řekla instruktorovi, takže mně minulou hodinu vzal do různých serpentin a vždy mi říkal, ještě zatočit volantem a teď už dost a dívejte se jak to auto jede a jak reaguje. Tak a teď povolit a točit...A do zatáček vjíždím opravdu hodně pomalu, jako v pravo to je v pohodě ale právě ty zatáčky doleva, jednou jsem skončila i v protisměru, naštěstí nic nejelo :( . Ve stresu jsem také stále, protože si vždycky vzpomenu na slova mého tatínka, že auto je zbraň. A teď máš najednou kolem sebe cyklisty, chodce a nedež bůh maminky s kočárkama...Takže neboj, je nás takových víc.

elsana

Zdravím všechny a děkuju za podporu.

Ano, v autoškole jsem to řekla a trénovala jsem na parkovišti před hypermarketem. Je to o něco lepší. Ale na křižovatkách právě špatně odhaduju,jak velký oblouk mám jet. Buď zatáčím málo,nebo moc. Chce to určitě více tréninku.

Pěknej večer.

maracuia

Zdravím všechny autoškoláky a autoškolačky!

Za chvíli jdu na třetí jízdu a mám pocit, že jakoby se blížil konec světa, tudíž jsem se rozhodla vyhledat, jestli je na tom někdo podobně jako já a narazila jsem na tyto stránky. Je mi 25, mám za sebou VŠ, chystám se do nové práce, takže úplný blb nejsem, jak ale dojde na řízení auta, stává se ze mě tupec naprosto nestíhající co se děje kolem.

Ač učitel je velmi hodný a trpělivý člověk, okamžitě zapomínám veškeré jeho rady a nastupuje zmatek a chaos :D Nejhorší je, že se přesně bojím toho, co to auto udělá - tj. hodně točit volantem, hodně přidat plyn, atd...Tak jen doufám, že časem do těchto tajů ovládání vozidel proniknu a strach trochu povolí a dostaví se radost z jízdy! Děláme to přece pro sebe, ne, tak hlavně vydržet a přeji vám všem hodně úspěchů v cestě za vytouženým ŘP typu B :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]