Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký benzín do terra

Od: mota* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Mam sekečku terru asi 30 let stará a chci se zeptat jaký benzín do ní na lít,speciál u nás zrušily.Dík

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mux
hodnocení

0x

Naturál, stejně je to stará sekačka, budou lepší otáčky. Naturál 95 od Speciálu 91 se liší oktanovým číslem a speciál měl na víc olovo. Beztak do sekačky přidávate olej, tak se nič nemuže stát a u tak stareho motoru je to už jedno.

raadek*
Jak píše mux. 95 a občas použít benzín s vyšším oktanovým číslem aby se karburátor propláchl od sajrajtu, který vzniká oxidací těch slavných biosložek. R.

hodnocení

0x

Až se divím co si vše lze představovat a vymyslet , okolo používání benzinu a předkládat to veřejnosti i přes to , že zde jíž proběhlo několik diskusí na podobnou otázku. Jak může mít vliv větší okt.č. na otáčky motoru a nebo na propláchnutí karburátoru?Proč je jedno u starého motoru , jaký se používá benzin? Jakou úlohu hraje olej v tom či onom benzínu? A podobně. miro

raadek*
Pořád máte miro takové zvláštní otázky. Víte co vzniká oxidací biosložek? Pro vás bude nejlepší dotázat se přímo výrobců jak dvoudobých tak čtyřdobých motorů. Pok konečně zavládne ve vaší duši klid. Nemyslím to nijak ironicky. R.

To respektuji. Jen si myslím , že biopřísady obsahuje dnes každý benzin , bez ohledu na oktanové číslo , tak mě není jasné , jak benzin s vyšším o.č. může propláchnout karburátor od sajrajtu. Skutečně nemám v duši klid a mé otázky jsou zvláštní , když jsou šířeny různé mýty a názory ,jen podle nějakých domněnek a nepodložené věrohodnou a odborně zdatnou argumentací . Omlouvám se za polemiku a přeji příjemný večer - miro

raadek*
Už jsem to tady jednou psal. Jistý výrobce doporučuje více aditivovaný natural např. Čepro Optimal a další firmy prodávají také vždy více aditivované benzíny jako alternativu. Je to z důvodů problémů usazování vzniklých pevných sloučenin v palivové cestě díky oxidaci biosložek. Vysokooktanový benzín je více aditivován a pokuď vím, obsahuje max. 3% biosložek o proti 5% u 95. Většina technických oddělení zástupců firem v Česku je k dotazům vstřícná. Jestli máte opravdu zájem, klidně jim pošlete dotaz z jakých důvodů doporučují právě tyto benzíny. Samozřejmě na klasický Natural se dá také bez problémů jezdit, ale jsou prostě lidi, kteří chtějí dát motoru něco lepšího. Já do všeho kupuju v Polsku 98 a jsem spokojen. R.

Příjemný den . O benzínu zde: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Taková diskuse o benzínu pro 30 let starou sekačku. Já si vpomínám že jako kluci když jsme si chtěli zajezdit na Pionýru, tak jsme tam lili kde co. Nečastěji technicý benzín, ten se ve fabrice fasoval. Tátové nám ho za odměnu nosili v bandasce. Účel splnil a to bylo hlavní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]