Nejste přihlášen/a.
V Trnave som mal prihlasene auto a predal som ho do Prahy bez toho aby som ho v Trnave odhlasil. Volal som na dopravny inspektorat v Trnave s asi 10 uradnikmi a aj s riaditelom- pan Domény a vsetci mi vraveli ze musim priniest auto urobit kontrolu originality a az potom odhlasene auto vyviezt, inak mi hroty spachanie priestupku.
Nakoniec sa mi ale podarilo skontaktovat pana Krizanka z policajneho prezidia SR- odbor dokladov a evidencie- tel.c. 00421 9610 50357 ( www.minv.sk/?kontakty-5 )a ten my vysvetlil, ze pokial sa da auto prihlasit v cudzine bez toho aby bolo na slovensku odhlasene tak to prebieha inym uradnym postupom.
A to pri predaji auta zo Slovenska do Ceska takto- novy cesky vlastnik prihlasi auto na magistrate v Prahe. Tam mu vystavia cesky technicky preukaz. Magistrat Praha posle jeho kopiu na ceske mimisterstvo dopravy a to ho preposle na policajne prezidium SR- odbor dokladov a evidencie. Tam rozhodnu o odhlaseni vozidla zo slovenskej databaze. Na tento postup maju 2 mesiace. Vravel ze pokial chcem postup odhlasenia auta v slovenskej databaze urychlit, tak mozem kopiu noveho ceskeho technicaku zaslat na policajne prezidium SR sam a tak proces urychlim. Oni auto zo slovenskeho registru odhlasia a vydaju o tom rozhodnutie na zaklade ktoreho mozem zrusit svoju slovensku zakonnu poistku na auto.
Auto teda bude odhlasene zo slovenskej evidencie bez toho aby som sa s nim musel dostavit na dopravny inspektorat v Trnave a bez toho aby som musel spravit kontrolu originality.
slovensko je v EU a nkido Vám nemůže bránit volně nakládat se svým majetkem, po přihlášení v ČR si nechte poslatt kopii českého TP, vemte slovenské značky a tuto kopii a na DI policie oznamte že jste prodal auto a že toto auto bylo přihlášeno v ČR, jedno auto nemůže být současně regisrtováno ve dvou státech EU, proto jej slovenský DI bude muset z registru odepsat.
Ministrestvo dopavy není Váš opatrovník a nebude za nikoho nikam posílat žádný techničák, ve skutenosti je to jinak...
Udělejte to co jsem napsal a neodcházejte z DI dokud nedostanete potvrzení o vyřazení auta z regiastru SR...A pozdravujte slovenské chlapce
Když bude mít policista nějaký problém, vysvěteelet mu že auto je zboží jako každá jiné, a pokud Vám nevyhoví, napíšete stížnost evropskému obudsmanovi a on bude degradován na rotného...nebo na svobodníka...
Co to maji soudruzi bratri za vymozenost tuto kontrolu originality? Nejaka nova metoda jak lidem zneprijemnit zivot a cpat jim ty novy strepy?
ne jardo, SR se tím jen brání dovozu kradených a bouraných aut,.klterá pak kvůli absenci kontroly originality končí často i v ČR
Osobně bych volil cestu domluvy s novým pražským majitelem v tom, že úředník pražskpho magistrátu, i dkyž to nemá v popisu práce ani mu to neukládá zákon, napíše elektronické potvrzení o tom, že vaše auto VIN: 12345678910111213 bylo registrováno v ČR, baly mu přiděšleny značky "1A1 1234", vydám TP číslo UI 123456...je to práce asi na 10 minut, stačí to nakenovat a posal elektronickou poštou z mahiostzrátní mailoví adresy a DI polícíe si to zapíše do svého regiostru...Tyto údaje, tedy nová RZ a číslo TZP se zapisují víceméně povinně, proto je dobré, aby je povrzení obsahovalo...a k tomu jako bonus naskenovanou kopii TP...
Tímto způsobem šlo dodatečně odhlásit auto v SRN, která bylo zakoupeno v SRN v sobotu, bez předchozího odhlášení, odvezeno do čecgh, německý majitel si nechal jen německé zančky, a na základě obdobného povrzení zaslaného na německý úřad asi po 3 dnech, po přihlášení auta v ČR úředník v SRN auto bez problémů odhlásil...
¨Proto to musí jít i na DI VB v Trnave...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.