Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Octavia II a udělal jsem si zástavbu muziky. V autě je originál Nexus s navigací, ale jeho reprodukce zvuku je v porovnání s Clarionem nebo Pioneerem velice špatná. Proto jsem se rozhodl pořídit ještě jedno autorádio, které umístím ve voze jinám, aby byla zachována navigace. Problém je však v tom, že nevím kam připojit spínací proud, abych nemusel demontovat palubní desku. S největší pravděpodobností do pojistkového bloku, ale nevím pod, kterou pojistku, aby se rádio zaplo po zapnutí zapalování a vyplo, až po vytažení klíčku. Děkuji za Vaše rady.
Musíte najít proud co vede ke stávajícímu rádiu. Na jinou pojistku bych to nedával, každá má svou hodnotu a připojovat další spotřebič na jiný spotřebič nedoporučuju z jistých důvodů.
To mě samozřejmě napadlo jako první bohužel, ale taková pojistka tam není. Autorádio je připojena přes CAN-BUS. V tuto chvíli mám jako provizorní řešení připojeno na pojistku napájení diagnostické zásuvky, která je prakticky nevyužita. Bohužel však dojde k odpojení autorádia hned po vypnutí zapalování.
Zkuste projít pojistkovou skříň se zkoušečkou, některé pojistky nejsou osazeny a v pinech je proud, takže by se daly využít na jiný spotřebič, ale dle návodu nedávat silnější pojistku než je předepsaná, nemusela by vydržet kabeláž. Pak jeden stálý proud, jak psal kolega na paměť rádia, tam stačí slabá pojistka.
Tak autoradio ma vetsinou 2 draty na napajeni - jeden pro trvale, pripojit treba pres extra pojistku primo na baterku, z toho se bere hlavni proud, a pak spinane od klicku, ktere je vetsinou myslim jen ovladaci a zapina radio (taky tam ale byva extra pojistka). To by slo treba pripojit z te diagnosticke zasuvky, nebo se daji ty 2 draty taky spojit a radio zapinat jen rucne. Jeste byva dalsi drat pro napajeni antenniho zesilovace, ale to tady konkretne nevim jak je udelano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.