Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s odhlášením motorky jawa 21

Od: rcbrejchy* odpovědí: 8 změna:

dobrý den

byla mi darována motorka typu jawa 21 na blbnutí jen tak na poli a polných cestách . Původní majitel motorku předal bez dokladů mam jen motorku a poznávací značky . Majitel motorku odhlásil na moje jméno co se stane když motorku neodlásím nebo ekologicky nezlikviduji nebudu plati nějakou pokutu . nebo jak by se dala motorka odhlásit .

děkuji moc za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

2x

Bez technického průkazu špatně. Pokud Vám jej majitel nevydá a jste opravdu v kolonce odhlášeno/převedeno na, tak si na magistrátu zážadejte o nový. Pak už postupovat normální cestou, tedy zařídit si protokol o eko likvidaci, motorku doregistrovat a zrušit. Hrozí Vám pokuta za nepojištění motocyklu, jinak ve směs nic, pokud Vás s tím někde na silnici nechytnou.

rcbrejchy*
hodnocení

takže když jsem v kolonce odhlášený a dá se říct že nic s motorkou dělat nebudu tak mi nehrozí žádná pokuta .pochopil jsem to dobře?

xxx*

Nepochopil, v prvé řadě Vás může kontaktovat ČKP a vyžadovat zpětně pojistné a to za každý nepojištěný den, od převedení na Vaše jméno. (20,- Kč/den) Tomu se můžete vyhnout tvrzením, že bylo odstaveno mimo veřejně přístupná místa. Pak Vám ovšem hrozí pokuta za to, že jste vozidlo nedal do depozita nebo nepojistil ve lhůtě 14 dnů od odhlášení na Vaše jméno.

rcbrejchy*
hodnocení

děkouji moc za radu

nu*
hodnocení

0x

nelze odhlašovat mtorku, kterou jste na sebe nidky nepřihlásil to snad chápete...Buď jí na sebe přihlásíte po splnění zákonných podmínek, nebo si opaptříte povrzení o převetí autovraku, na sebe přihlásíte a obratem vyřadíte,,,Třetí možnostje necháte vše být...

Motorku bez dokladů puje jen málokdo...

rcbrejchy*
hodnocení

motorka je jen na moje jmeno odhlašená a když se s ni nebude jezdit tak nehrozí žádná pokuta a ni stíhání za pojištění atd?

přečtěte si odpovědi xxx. napsal Vám co hrozí. Každopádně sankce můžete dostat.

buss
hodnocení

0x

A nebylo by lepší se poradit před takovou akcí? Pokud to nemá být provozované, mohl ho zlikvidovat původní majtel.
Polní cesta je komunikace!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]