Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAK TO JE S TP

Od: 1971 odpovědí: 8 změna:

CHCI KOUPIT NOVÝ SKUTŘÍK A PRODEJCE PÍŠE,ŽE K NĚMU DODÁVÁ HOMOLOGAČNÍ LIST A UŽ NIC O VELKÉM TP.PORADTE JAKMTOJE POPŘÍPADE KDE MI TP VYSTAVÍ A CENU.ZA ODPOVĚD PŘEDEM DÍK

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Povinností výrobce je prodávat na našem trhu nová vozidla s čistopisem velkého TP...Překupnící ale kupují různé čínské skůtry, čtyřkolky atd., někdy určená pro jiný trh, a často neodpovídající tomu, co je uvedeno v COC-listu...COC list je prohlášení i shodě, které dodává výrobce ke každému novému vozidlu...Pokud si koupíte úplně nové nikdy neregistrované auto v zahraničí, dostanete k němu jen COC-list, pokud nepožádáte v zemi původu o dočasnou registraci z důvodu výdeje dočasných expottních značek, aby jste mohl s vozidlem dojet domů " po ose"...

Doporučuji nekupovat skůtr od polských prodejclů na internetu, kteří je zasílají poštou, včetne asi 15 různých barevných certifikátů,bez toho, aby jste si zkontroloval, zda je ke vozidlu také jeden skutečný a pravý COC list, který je vydán skutečným výrobcem...Skutečný výrobce je uveden v COC listu, pokud to bude firma ZHINGJANG v Číně, tak COC list nemůže být vydán v Polštině nějakou polskou pobočkou výrobce, ale jen výrobcem, a zpravidla bývá v angličtině, případně v němčině...

TAké nekupujte značky, která nemají v ČR akreditovaného zástupce, protože v případě pochybností a sporů o pravosti COC -listu, na základě kterého lze vozidlo v ČR registrovat nebude v ČR nikdo , kdo by pravost dokladu povrdil..Pojedete pak pro potvrzení do Číny, nebo do jiné země, kde má značka akreditovnaého zástupce a vše se Vám prodraží...

Vystavení čistopisu TP na základě predloženého pravého COC listu je v kompetenci výrobce, v případě různých reexportů vystaví čistopis TP příslušný úřad...

Takže pokud je to výhodná nabídka, buďte opatrný...COC listy k motocyklů, na rodzídl od těch k automobilům nemají tolik ochranných prvků, v podstatě mají mít alespoň barevně označeno logo výrobce, což ale není problém zvládnout na barevné kopírce a scaneru...Proto se často falšují...a Pokud se nefalčují, často bývají vozidla ke kterým je COC list vydán úplně jiná, než ta, která byla ve skutečnosti homologována...

Osobně proto ještě jednou doporučuji požadovat po prodejci čistopis TP...Vyhnete se tak budoucím možným problémům při registraci

des*
hodnocení

0x

Oba TP vydá dopravní úřad příslušný regionu,na základě kupní smlouvy.

cyril*

Jste na omylu! Na základě kupní smlouvy nikde žádný TP nevystaví ani nevydají.

des*

Cyrile,to není odpověď,je to jen tvůj dohad,na jakém základě tedy vydají TP?Ptám se já.

xxx*

Na základě Homologačního listu (tedy pokud se nemýlím "COC" list). Na základě kupní smlouvy Vám vydají velké kulové.

cyril*

Dohad to klidně být může, v očích laika, ale je podložen vědomostmi, které mi nečiní žádný problém obhájit. Jinak odpověď tu již je od "xxx".

des*

Proto že vy dva jste kámoši a vyloženě po mně jedete ,nemá pro mne vaše slovo váhu.Mít homologační list,s kupní smluvou(fakturou),je jasná věc,takže jsem otom ani nepsal.A že dotyčný neví že se TP nevydává třeba na záchodech na nádraží,tak jsem ho jen nasměroval.Ale to už bych se opakoval.S vámi oběma se totiž nedá vůbec debatovat.Sami neodpovíte,ale jak to zkusí někdo jiný,tak jste jak vši.

cyril*

Kdo je můj kamarád, po tom nikomu nic není a když upozorňuji na podobné nesmysly, činím tak proto, aby tazatel nebyl z takových odpovědí ještě více zmaten než před dotazem. Máte-li pocit, že po vás takto někdo jde, tak se pokuste "radit" relevantněji a ne jen za každou cenu být mezi odpovídajícími i když s nesmyslnou odpovědí. Pak dá-li Bůh a vlastní zdravý rozum, mohly by tyto pocity zmizet. Ovšem jako ateista a realista to vidím černě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]