Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej motocyklu vs vrácení po 3 hodinách

Od: reflex odpovědí: 2 změna:

Dobrý den v čera jsem prodal motocykl. Uzavřely jsme smlouvu. Ve smlouvě byl typ motorky cena. Jména a podpisy. Kupující jí viděl nastartovanou a souhlasil, že jí chce. Ale pak asi za 3 hodiny volal, že ho prý neuveze ( mě uvezla i když jsem jí projížděl před ním a mám o hodně váhy navíc než on) A tak mi řekl, že chce vrátit peníze a že nám motorku dá zpátky. Jenže já už ty peníze nemám, protože sem musel zaplatit dluh. Má právo abych mu musel vrátit peníze? Protože nemůžu přeci vědět jestli s tím něco neudělal atd. Díky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V kupní smlouvě bývá zpravidla věta - kupující se seznámil s technickým stavem motocyklu. Pokud ji ve smlouvě máte a kupujícímu jste nezatajil nějakou skrytou vadu, o které jste věděl, tak není síly, která by vás donutila, abyste kupní smlouvu zrušil a peníze vrátil.

buss
hodnocení

0x

Chybka se maličká vloudila, měl si na ni sednout, projet. Ale i jeho problém, že si to nevyžádal. Dále v TP je něco o váze, co to uveze, hmotnost, že? Žádat klidně může, ale ...
Otázka zní: Je to důvod k vrácení ze zákona? Viz ObčZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]