Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta - jaké doklady dostanu?

Od: honzas1® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, co všechno musím dostat při koupi auta? ktere doklady? bylo mi řečeno že je to dovoz a že to ma novy techničak ve kterem neni ještě nikdo zapsany.. Tak nevím jestli jenom teda kupní smlouva, velký techničák, osvědčeni o emisich... maly techničak asi ne když to ještě nebylo přihlašeno, že? nevim jestli jsem ještě na něco zapomněl.. díky kdyžtak za doplnění...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Vždyť to víte.Tak jaké starosti.Hlavně to nezapomeňte pojistit než vyjedete od prodejce.

jarda3*
hodnocení

0x

Co prevozni znacka? To je mi stale zahadou, parkrat jsem se o takove auto zajimal a bud nebyla vubec, nebo nejaka stara neplatna pry v pohode, ale ze by bazarnik chtel vystavit novou to nevypadalo jako mozne...

hodnocení

no s tou převozkou taky bude problem... pry ji dostali k techničaku a už je propadla.. jako měli by ji vyřídit ale spíš se jima si nechce.. .. ale tak to je jedno.. bud mi daji jinou nebo tam zajedu na evidenčku a pak to přihlasim u nas a zajedu pro to..

buss
hodnocení

0x

PZ dává prodejce, tedy ten kdo zajišťoval úkony po dovozu u nás (pokud ovšem PZ má, jinak to není moc kvalitní služba) + POV. Za dobu její platnosti je třeba si vyřídit své povinnosti k vozidlu.
Značka slouží jen k zajištění registrace vozidla a úkonů s tím souvisejících, nelze tedy na na ni běžně jezdit.
Mimochodem, jaksi nelze naléz v právu "převozní značka" (stejně jako malý TP aj..).
Zná Zvláštní registrační značka pro jednorázové použití.

nu*
hodnocení

0x

nekupujte auto od překupníka, ale dovezet si auto sám, ušetříte 20 tisíc a budete mít jistotu, že to není auto bourané, bývalý taxík nebo firemní auto se kterým jezdil každý den někdo jiný...což se projeví na jeho stavu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]