Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta - přepis vozidla vs povinné ručení

Od: 8ndra* odpovědí: 18 změna:

Ahoj, koupil jsem auto a nevim co mam udelat driv, je z jineho kraje, takze by mi meli dat novou SPZ, jestli vsecko co ctu dobre chapu, a prihlasit ho nemuzu, dokud neni povinne ruceni uzavreno, ale pri pocatku povinneho ruceni po mne chteji spz vozidla. Takze mam ho pojistit na starou spz, prihlasit a prepsat v pojistovne na novou spz nebo jak?

a jen okrajove, prepis by mel stat 800,-?

Dik 8ndra

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ambraa*
hodnocení

4x

Ahoj,

já pracuji v pojišťovně, a máš pravdu bez pojistky ti auto nepřepíšou, děláme to tak, že klientům tam SPZ nedáme vůbec, pojištěné je to na VIN a potom si SPZ zavolají, nebo jakoliv dohlásí. Je to v podstatě úplně jedno, ta SPZ se tam dopíše tak jako tak.

Nějak tohle neřešíme, protože to je jedno, bez SPZ ti to musí přihlásit, a jestli ti v nějaké pojišťovně říkají, že musíš mít SPZ, tak kecaj.

Nové auta taky nemají SPZ a musejí mít pojistku.

Přepis by měl stát 800,-Kč

rybiz*

Je to přesně tak, povinné ručení se uzavře bez SPZ a pak se doplní. Musí to dělat každá pojišťovna. Není tedy nutné uzavírat pojistku na měsíc protože vůz je pojištěn od předchozího majitele a až když ty si uzavřeš pojistku tak on si zpětně zažádá o ukončení smlouvy a vrácení přeplatku, tzn. pojištění na sebe musí navazovat ze dne na den, vůz by neměl být ani jediný den nepojištěný.

Hodně pevných nervů při převodu, tady byrokracie jen kvete *slunce*

ambraa*

Výpověď povinného ručení nejde zpětně, ale vždy s razítkem od pojišťovny daný den, kdy se výpověď podá.

Auto by sice nemělo být ani jeden den nepojištěné, ale jde o přihlášení, od té doby musí být.

Nejde ani o auto, ale o to na koho je přihlášené.

Vše je uvedené v pojistných podmínkách každé pojišťovny, nebo na www.ckp.cz

hodnocení

2x

Jo, tak jak to píšeš.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Potvrzuji, minulý týden jsem toto absolvoval

jabraka*
hodnocení

2x

Je na tvém uvážení,jestli budeš mít jinou evidenční značku-číslo.Já jsem koupil auto před 6 lety a nechal jsem si staré číslo.Holt mi dnes každý nadává,když ho předjíždím,:"ty pitomý Pražáku"!

Nějakou kačku jsem ušetřil.

JABRAKA

mil®

Ono to ještě jde? Nechat si starou značku? I když přichází z jiného kraje?

jabraka*

Jistě,to je právě nnovinka,dřív to nešlo.Já jsem koupil auto s pražskou značkou od plzeňáka.Ten ji převedl z Prahy do Plzně a já ho zase převedl do středočeského kraje.

JABR

macka80*
Musím ti oponovat,táta teď přepisoval auto z Plzně do Čb a značky od něho chtěli vrátit a hlavně upozorňoval ho na to i pojišťovák ať na to nezapomene jinak se bude muset vracet,tak to i bylo.Jinak spz dostaneš novou a normálně nahlásiš oni zadarmo změní a není co řešit
mil®

Já jsem si právě taky kupoval auto z jinýho kraje a starý značky jsem musel vráti a dali mi nový, proto se dost divím, že by to šlo.

V roce 2006 jsem přehlašoval auto z kraje do kraje a rozhodně chtěli značky vrátit. Vůbec o tom nediskutovali.

gregor*
ponachat si SPZku pri zmene kraje není možné, to nikdo na dopravce nenechá. "Příslušnost ke kraji je třeba respektovat" slovy vedoucího dopravky

hodnocení

0x

Doporučil bych toto:

uzavřít zákonné pojištění na měsíc, dojít na evidenční kontrolu (popřípadě na předčasnou technickou kontrolu), pak ne evidenci vozidel a domů k internetu. Tam zjistíte která pojišťovna je pro Vás nejlevnější a od nového měsíce uzavřete tu nejlevnější smlouvu.

8ndra*
hodnocení

Nejlevnejsi pojisteni zjistene mam, takze bych ho klidne uzavrel na cely rok, jestli pak nejsou poplatky pri zmene spz, tak nevidim duvod proc to mesicni a pak rocni. Evidencni kontrola je proc a k cemu? a proc na predcasnou technickou? mam ji mit v listopadu letos, ale nechci platit pojisteni a technickou ve stejny mesic, prece jenom mam omezene finance.

mil®

Na tu ecidenční kontrolu musíš, jinak ti to nepřihlásej a na TK puideš jak máš. Ručení si uzavři na starou značku a až budeš mít nový značky, necháš si u nich zadara udělat změnu, Teda tak mi to udělali, nic jsem dál neplatil. Hlavně to udělj hned ať nemáš nějakej karambol, to by ses třeba ani nedoplatil.

Ondro, evidenční kontrola je z důvodů, že Vám zkontroluji typ motoru a číslo (pokud je uvedeno) , podvozek (vin) , závěs, plyn a podobné důležité věci. Pokud je vše OK, dojdete s pojištěním (klidně na delší dobu) OP, a dalšími doklady ne evidenci vozidel, dle vašeho bydliště. Zaplatíte 800Kč a hotovo.

Předčastnou technickou si uděláte jen proto, že Vám brzy končí řádná a musel by jste znovu na technickou. Domnívám se, že termín příští TP do půl roku je asi ten správný pro předčasnou a zároveň i "evedenční".

Po výměně RZ se pojišťovně nic neplatí, jen se změní smlouva a dají novou zelenou kartu.

8ndra*
hodnocení

Ted se snazim po internetu vyplnit povinne ruceni, a nevim co vyplnit u polozek "vlastnik" a "drzitel" auto by melo byt zitra odhlasenotakze nevim jestli tam mam napsat mn, nebo byvaleho majitele? dekuji!

Jeste jestli je pořadí - 1)povinne ruceni, 2)evidencni kontrola, 3)registrace - zpravné

al bunda*

Ty budeš vlastník i držitel - pokud auto nepronajmeš jako leasingová společnost další osobě. Vyplň svoje údaje.

Jo pořadí máš správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]