Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chci koupit vůz,na který se vztahuje EKOPOPLATEK 10 000,-kč a nechat ho v polopřevodu což se nemá ale zároveň za to nejsou sankce,dojezdit,ekologicky zlikvidovat popřípadě prohlásit,že z vozidla byl udělán např. zahradní traktůrek,s doklady dojít na úřad,dohlásit za 800,-kč a zároveň vyřadit z registru-toto je dnes možné.
Mám strach ze změn zákonů-auto bych měl rád do prosince roku 2011 a nebo i déle a nerad bych,aby mě překvapil nový zákon,který by určoval sankci za nedohlášení vozu na sebe,změny v ekopoplatku či likvidaci no prostě cokoliv,co by mi mohlo můj postup prodražit...změny mohou nastat k 1.1. a dál? Jak sledovat chystané změny v zákonech.
Všem předem děkuji za rady!
Děkuji za odkaz a radu a stejně tak Cyrilovi za upozornění na používání již neplatného malého TP.
Jak obejít ekopoplatek jsem věděl,zde jsem se ptal a ptám pouze na rizika a jak sledovat možné změny.
Teď mi jako jedinná možnost vychází vozit sebou velký TP,zelenou kartu,snad ještě kupní smlouvu pro policii...sice auto nebude dohlášené na mne,což se nemá ale sankce za to neexistují a mohu takto vůz dojezdit,nechat zlikvidovat a poté na úřadě za 800 dohlásit na sebe a zároveň vyřadit,je to takto bez postihu možné?
Děkuji za Vaše rady.
Jara, vy nemůžete jezdit na kupní smlouvu a při kontrole se prokazovat třeba technickým průkazem.
vystavujete se pokutě, klidně i opakovaně!
jaké doklady musíte mít při řízení vozidla? je tam snad kupní smlouva?
Velký TP nic neřeší, to je pořád stejné jako vozit malý a střihlý, velký stejně u sebe vozit nemůžete a kupní smlouva není pro policii žádný doklad. Takže můžete jezdit s malým tp nastřiženým a doufat, že se vymluvíte třeba na to, že jste neměl ještě čas dohlásit, anebo jezdit na původní tp, jak se to běžně dělá a doufat, že si vás policie neomrkne v registru-to až tak běžně nedělají, pokud není auto celostátně hledané. Škoda, že už nemám ten svět motorů, ofotil bych to.
Jinak co se týká vyřazení nedohlášeného - známý šel na policii a nahlásil krádež vozu, hodnota vozu 0Kč, takže to uzavřeli, protože nevznila žádná škoda, papíry skartovali a dali mu potvrzení pro odhlášení. Neplatil žádný ekopoplatek.
Řada lidí tady neustále řeší jak obejít ekopoplatek a přitom jim nezáleží na konkrétním vozu/modelu. Proč tedy nekoupit vůz, který už má poplatek zaplacený. Je jich na trhu dost.
Vůz pro běžný provoz mám bez ekopoplatku a máte pravdu,je jich na trhu dost,mě však jde o specifický typ a žádám o radu.
Vůz můžete na původního majitele odhlásit a nahlásit ztrátu malého tp aby vám ho nenastřihli a jezdit. Jen se obávám, že pokud auto budete chtít prodat či zlikvidovat, stejně ho na sebe budete muset dohlásit a eko poplatek zaplatit dodatečně. Jak je to s pozdějším předěláním na traktor či podobně to vážně netuším.
doplněno 27.04.11 18:01:Jinak co se týká nových zákonů nebo pozdějších změn, tak to netuší opravdu nikdo, co ty duté hlavy zase schválí nebo zruší. Viz autolékárničky - až se vlci nažrali, masky už nejsou povinné
Nahlásit ztrátu OTP a jezdit bez dokladu nebo snad s neplatným dokladem je velice záslužná rada. Pokud se jí bude někdo řídit, je na nejlepší cestě k potrestání nejen finančnímu, ale i odebrání ŘP!
Já vím Cyrile, chtěl radu jakobejít ekopoplatek a je jen na něm, co si vybere. I když takhle se to běžně dělá a stejný postup byl popsaný i ve světě motorů. Za ztrátu malého tp zaplatí cca 100Kč a dostane jiný nastřižený nebo nějaký jiný dočasný doklad, ale dál bude jezdit na původní "ztracený" nenastřižený. Na tom není nic nezákonného, jen auto dočasně nemá majitele a za to může mít problém, že to nepřepsal v určité lhůtě. V malém tp bude uvedený původní majitel, ale ten bude odhlášený a nebude mít žádný problém. Pokud tohle policie toleruje, je to jedna věc, třetina aut nemá doklady v pořádku a jezdí.
Nepopírám, že s takto zařízenými doklady může jezdit mnoho vozidel, ale jen do doby první kontroly. Prokáže-li se někdo neplatným dokladem k vozidlu a tím je OTP s ukončenou platností na základě vydání jiného za "ztracený" , múže se jednat i o trestný čin podvodu.
Platnost OTP zjistí při kontrole během chviličky.
Je to podobné jako např. s jízdou na černo v MHD. Když vás nikdo nechytí, tak se nic neděje a můžete si jezdit jak chcete.
změny které mohou nastat jsou asi takové, že bude zákonem stanovena například14 nebo 15.denní lhůta na registraci, když bůh dá a poslanci to schválí, že se bude platit eko.daň i za auta s EURO 3, že se zruší ustabovení zákona o tom že lze vyžadit auto na základě jeho dalšího využití jako psí boudy, a že bude možnsot auto vyřadit administrativně...bez jeho ekolikvidace, s tím, že pokud se ho rozhodne vlastník časem opět uvést do provozu, spolní zákonné podmínky a auto opět přihlásí..ale to bude na záíkonodárci
Jardo, oslavenče, "zdravý rozum" to je po celém světe stejné, jak u poslanců, třeby i zde na webu u některých poradců, tak i v jiných státech...
doplněno 28.04.11 17:13:sledování návrhů v parlamentu je zbytečné, páč Vám nic nepřinese. Je třeba sledovat schválené zákony, třeba tak, že si necháte zdarma posílat "hlavičky" zákonů pak vhodným tříděním ukádat mazat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.