Nejste přihlášen/a.
Už 2 x mi u nového auta, které bylo ještě v záruce, opravovali v servisu stejnou závadu na zařízení auta včetně výměny vadného dílu. Nyní se mi stejná závada objevila už potřetí, ale vozidlo už není v záruce! Mohu žádat výrobce auta nebo prodejce auta o jeho výměnu? Poraďte co jinak dělat? Děkuji za odpověď.
záruka se vám prodlužuje o dobu, po kterou bylo auto kvůli záruční opravě v servisu.
navíc, a to si ale nejsem teď 100% jistý, by na vyměněný díl měla být také záruka. dříve to býval 6 měsíců. orčitě to ale lze dohledat v Obč. zákoníku.
doplněno 27.04.11 12:45:v ČR nic není nemožné. jen v rychlosti jsem požádal strýce Googla:
doplněno 27.04.11 12:49:Pokud při opravě vady, která se v záruční době objeví a je řádně reklamována, dojde k výměně součástky nebo věci celé, začne pro vyměněnou součástku nebo celou věc běžet ve smyslu § 627 odst. 2 občanského zákoníku znovu od převzetí věci z opravy nová záruční doba. Jestliže však je oprava provedena bez výměny součástky, toto ustanovení se nepoužije a lze vycházet jen z toho, že po dobu, kdy bylo zboží v záruční opravně, neběžela záruční doba, takže se její konec posunul o dobu opravy (§ 627 odst. 1 obč. z.). S největší pravděpodobností není možné uplatňovat záruku na záruční opravu, neboť nešlo o opravu zboží dle smlouvy o dílo, ale na základě zákonné odpovědnosti za vady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.