Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda po děravé silnici - co hrozí autu?

Od: andreaspaj odpovědí: 7 změna:

Každý den jezdím po šíleně děravé silnici, tahle zima se na ní dost podepsala, ale byla hrozná už předtím, úplný tankodrom, část z ní prochází rekonstrukcí. Jedu pomalu jako ostatní, to je jasné,ale auto tím určitě trpí, je to 11 let staré Twingo. Tu a tam se mi podaří vjet do velké díry i na jiné silnici a ve větší rychlosti. Co všechno se může stát? Ulétne třeba kolo? Nebo praskne? Už se to někomu stalo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Stát se může cokoli a také už se všechno stalo. Od vyklepání kabelu někde v elektrice, přes ulomešnou poloosu až povyražené zuby.

alf*
hodnocení

0x

já jen malinko přiohnul disk, naštěstí ještě v zimě, plecháč, vjel jsem do pořádné díry asi 50. Známý vletěl do díry či spíše do děr a stálo to celkem asi 110 000 Kč. Proražené tři gumy, zničené disky no a pak odtahovce spadlo to jeho auto při nakládání.

hodnocení

0x

Jsem ve stejné situaci, silnice II. třídy č. 240 je v hrozném stavu, takže to řeším objízdnou trasou. Radši pár kilometrů navíc, než zničit auto.

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud víte, jaká je tam cesta, měl byste tomu přizpůsobit i rychlost jízdy. Na autu se to samozřejmě projeví-zkracuje se životnost pro čepy, tlumiče, tyčky řízení, kosti,..pokud navíc třeba nerozseknete pneumatiku, neohnete nebo nevyštípnete disk, plno lidí ztratí poklice na kolech, škrkne si olejovou vanou nebo spojlerem o zem...nedejbože aby Vás to rozhodilo a neudělal jste si výlet do příkopy.

nu*
hodnocení

0x

počítejte s tím, že Vám časem upadne cestou do práce celá náprava...

havran*
hodnocení

0x

Najděte si třeba nějakou alternativu, nebo tak, aby jste nemusel jeydit po takovéhle šílené dálnici, takhle se vám zkrayuje hlavně životnost součástek... tlumice, kulové čepy (rychle se sjíždějí gumy) apod...

jabraka*
hodnocení

0x

Většinou se tu mluví(píše) o silnicích 1 a 2 třídy.Kdo jezdí po dálnici,vidí její stav podobně.Vjet při rychlosti 130 i do menší díry je horor.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]