Nejste přihlášen/a.
Zdravím. nevíte jak to dnes s těma motorkama je. Když mám klasický řidičák na auto , tak si mohu koupit motorku do 50 nebo do 125 ccb? Děkuji.
Vydržte, v lednu by měla být schválená novela - že se sk. B - ke které patří A(do 50cm3) bude možno řidit skútr do 125cm3. Přečtěte si více info na netu. Je tam o tom spousta.
doplněno 27.04.11 21:08:zde jsou info a tuto informaci mi potvrdili i na MÚ, kde jsem se ptala na dopravním oddělení.
Na uvedeném odkazu jsou nepřesné údaje, ale v tomto bodě se nepletou, neboť řízení vozidel z kategorie motocykly s oprávněním pro sk."B" zde neuvádějí.
Chce-li držitel oprávnění sk."B, C,D nebo T" řídit vozidlo kategorie "A" nebo "A1 a AM" a nemá tuto skupinu potvrzenou v ŘP, musí absolvovat rozšiřující výuku a výcvik v autoškole na požadovanou skupinu.
Pokud si tuto problematiku vykládá někdo jinak, je to jeho problém a riziko postihu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.