Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou motorku s řidičákem na auto

Od: cekrops® odpovědí: 5 změna:

Zdravím. nevíte jak to dnes s těma motorkama je. Když mám klasický řidičák na auto , tak si mohu koupit motorku do 50 nebo do 125 ccb? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

annyfi*
hodnocení

2x

Vydržte, v lednu by měla být schválená novela - že se sk. B - ke které patří A(do 50cm3) bude možno řidit skútr do 125cm3. Přečtěte si více info na netu. Je tam o tom spousta.

doplněno 27.04.11 21:08:

novinky.cz/...

zde jsou info a tuto informaci mi potvrdili i na MÚ, kde jsem se ptala na dopravním oddělení.

cyril*

Nejen na netu se v záplavě jiných volovin jedna zcela ztratí!;)

alf*
hodnocení

0x

koupit si můžeš i 600, ovšem řídit můžeš jen do 50 a do 45km/h

doplněno 27.04.11 10:28:

ridicske-prukazy.info/...

cyril*

Na uvedeném odkazu jsou nepřesné údaje, ale v tomto bodě se nepletou, neboť řízení vozidel z kategorie motocykly s oprávněním pro sk."B" zde neuvádějí.

Chce-li držitel oprávnění sk."B, C,D nebo T" řídit vozidlo kategorie "A" nebo "A1 a AM" a nemá tuto skupinu potvrzenou v ŘP, musí absolvovat rozšiřující výuku a výcvik v autoškole na požadovanou skupinu.

Pokud si tuto problematiku vykládá někdo jinak, je to jeho problém a riziko postihu.

nejakyclovek*

skupina AM neni omezena do 50 ccm ale pouze do 45 km/h ... parametry pro opravneni M, jake bylo kdysi, (tedy mala motorka do 50 ccm) uz dnes neexistuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]