Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké povolání si vybrat - PC nebo auta?

Od: david8* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mohli byste mi poradit? Přemýšlím už dlouho a nevím co si vybrat zda se věnovat o počítače a nebo o auta protože jsem sllyšel že mechanici mají málo penez, tak jestli byste mi poradili moc díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Věnuj se tomu, co tě víc zajímá. Ovšem je otázka, co znamená věnovat se. Teoretické znalosti jsou sice dobrá věc, ale bez praktických zkušeností jsou většinou k ničemu v jakémkoli oboru.

david8*
hodnocení

Víte bojím se toho že když si vyberu PC a příjdu domů tak budu nepříjemnej na okolí atd protože budu v kanceláři toho se právě bojím...

marenka*
hodnocení

0x

Davide, Vy se rozhodujete asi kterou školu, ne? Jestli je to tak, souhlasím s Láďou. Berte to, co je Vám milejší. Buď rád sedíte u monitoru od rána do večera, bez možnosti jít ven, ale v teple a čistu, nebo Vám nevadí špína a rád se v autech "šťouráte". V obou oborech je hromada lidí, ale nejen v nich! Opravdových "machrů" je málo a ti jsou placení hodně dobře. A dokáží převálcovat i konkurenci. *frajer*

doplněno 23.04.11 18:04:

Znám kluka, který dělá v autech jenom do elektriky. Je tak dobrý, že absolutně nestíhá a na peníze si opravdu nestěžuje. A lidi jsou ochotní čekat hodně dlouho, než na ně bude mít čas. ;)

david8*
hodnocení

Nene školu ne, já právě tenhle rok končím studium a věnuji se PC no ale občas rád se hrabu v autech ale musím myslet do předu protože budu mít rodinu a potřebuji jí nějak život :D takže bych chtěl mít dobře placenou práci.. Já jsem z vesnice a znám jednoho mechanika a on má jenom 12 tisíc takže to je málo :(

ladinpraha*

Tak se vrhni na PC sítě nebo zabezpečovačky a budeš v terénu víc než doma.

david8*
hodnocení

Tak jo tak díky moc :), víte já nejsem ten typ že pořád sedí u PC to ne ale baví mě to :)

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nedělejte si iluze, že by Vám někdo mohl poradit. To prostě a jednoduše nejde. A nejde to proto, že každý člověk je jiný, každý má jiné znalosti, jiné vlastnosti a prostě jiné, čili idividuální prvky, vlastní pouze jemu a to z něho dělá právě tu osobnost, která se formuje od narození. A jelikož každý se dá formovat trochu jinak, má trochu jiné předpoklady intelektuální ( mentální ), manuální, sociální a bůhví ještě jaké, tak nelze předem dát radu typu - odejdi do Prahy a natlač se do Mikrosoftu a budeš ve vatě. Možná budeš, ale spíše nebudeš. A na cestě v hledání hraje podstatnou roli i náhoda a být včas na správném místě. A vzdělání je dobrý předpoklad pro získání nějakého postavení v jakémkoliv oboru lidské činnosti. A lepší vzdělání ty předpoklady násobí. Ale není to samospasitelné, neboť velké množství vysokoškolsky vzdělaných lidí jsou nepoužitelné persony a neumí abslutně nic, což je chyba. Takže se spíše zaměř na zaměstnání, nebo podnikání, kde budeš pracovat s tím, co máš v hlavě. A i když u aut je také spousta odborníků, tak ti se odborníky stali z vnitřního přesvědčení a zájmu a i když se to nezdá, tak na sobě pracují od dětství. Znám mladého hocha, který ve značkovím servisu je tak uznávaný mistr, že bez jeho názoru se tam v autech nikdo skoro nehrabe. Jezdil jsem tam roky na prohlídky a garančky a za 3 hodiny, co jsem tam byl dělal fazicky na mém autě a teoreticky se za ním průběžně chodili ptát skoro všichni mechanici, jak mají nějakou záludnost udělat atd. Mistrovat nechtěl, to by ho nebavilo. Ale u Vás - ta výpočetní technika je obor, který se ještě pořád vyvíjí a zdokonaluje a než dosáhne parametrů lidského mozku, tak uplatnění je a bude pro každého schopného odborníka. A když budete velmi schopný, tak budete i žádaný. A když budete žádaný, tak budete i dobře honorovaný. Ale když budete zakomlexovaný polovzdělaný polointeligent s oběma rukama z olšového dřeva, skončíte na úřadu práce a ani pes po Vás neštěkne. Takže dokončit vzdělání v oboru a udělat vše pro to, aby se z Vás stal ten žádaný a dobře placený. A ono ani tak na oboru nezáleží. S pozdravem Laďa

topsecret
hodnocení

0x

No řeknu ti to takhle. Auta sou skvělý, miluju je, vrtám se v nich celej život a je to fajn. Musíš k tomu mít vztah, nebrat to jako práci, ale jako zábavu. Pro mě je to životní styl a osud :). Počítače ale taky, asi proto sem kdysi měl obchod s výpočetní technikou. Zároveň jsem měl taky autoservis. Časem auta zvítězily. PC, to je nuda a chybový hlášky ve woknech ti polezou za chvíli na nervy. Chceš celej život trávit čuměním do monitoru? Co se peněz týče, tak dobrej mechanik když dělá sám na sebe, dokáže udělat dobrý prachy. My jsme byli ve dvou a každej měl tak 40.000,- čistýho. A to jsme měli malej servis a nijak jsme se nepřetrhli. Počítače... to dělá dneska každej. Když budeš např. hodně dobrej síťař, vyděláš si taky dost. Známej dělá síťovýho technika u jednoho mobilního operátora a jeho výplata se pohybuje v oblačných výšinách :). Otázkou zůstává, jestli jsou počítače pro tebe natolik přitažlivý, abys s nima strávil život. Prostě jestli auta nemáš v srdci, tak dělej PC. Jestli je to naopak, tak radu nepotřebuješ, protože už sis vybral akorát o tom nevíš :). Mimochodem já teď dělám auta jen známejm, nemám ani ofiko servis a rozhodně si vydělám víc, než 12.000,- :). A do budoucna bude hodně PC techniků, ale málo dobrejch automechaniků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]