Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zacit řídit po letech?

Od: davirek* odpovědí: 7 změna:
Dobry den, mam takovy dotaz. Nebo spise prosbu o radu. Jde o to, ze mam ridicak uz 8 let, ale od jeho porizeni jsem nejezdil. Proste jsem udelal papiry ( bez jakyhkoli problemu ) a pak je schoval do supliku. V te dobe nastala jedna zivotni situace, ktera me od koupi vozu odpoutala. Penize byly potreba na neco jineho.. Ted po case zvazuju koupi vozu. Ovsem uvedomuju si, ze jsem z toho rizeni naprosto vypadl. Dokonce mam z toho i obavy. Je mi 30 let a stavim se k tomu zodpovedne, takze asi navstivim nejakou autoskolu a koupim kondicni jizdy.
Rikam si, jestli par hodin v autoskole staci.. Prece jenom 8 let je hodne. Byl nekdo v podobne situaci? Pokud by nekdo poradil, jak znovu zacit, na co si dat pozor atd.. Budu rad.Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co se jízdy týká, určitě pár kondičních jízd a uvidíte, jak Vám to jde. Pokud to nepůjde, tak připlatit další jízdy. Teorii si znova přečtěte, pravidla se mění a pokud nejezdíte delší dobu, může být něco jinak. A nebojte se, řízení se nezapomíná.

doplněno 23.04.11 17:33:

Jo a jinak na to, abyste se naučil dobře řídit pár hodin opravdu nestačí. Chce to jezdit, jezdit a jezdit. (Někdo se to nenaučí nikdy*smich*).

davirek*
hodnocení

Vazne se nezapomina? :) V autoskole nam kdysi rikali, ze oni nas ridit nenauci. To musime sami. A dobry ridic pry je az po 70 000km bez nehody. A to je sakra dlouha streka :)

tlapka*
hodnocení

1x

Mamčina kamarádka na tom byla podobně, jen byla o něco starší než vy. Povýšili ji a přidělili služební vůz, protože s MHD by nestíhala. A taky začala od autoškoly. Pročetla si učebnici s pravidly, na netu si udělala pár cvičných testů, a dokoupila si kondiční jízdy. A jezdila s manželem - nejdřív bokem na parkovišti a postupně se dostávala do provozu, jak už se "rozjedila". :) Zvyšovala laťku postupně, netlačila na pilu a dneska byste neřekl, že 25 let neřídila. ;) Prostě se do toho dostanete.

Co jsem teda viděla u ní tak - hlavně se nebát a začít. Je super, že to berete takhle a prostě nesednete do auta a "jedete". *palec*

davirek*
hodnocení

Dekuji za odpoved. Takova hned cloveku zvedne sebevedomi :) Ohledne tech kondicnich jizd jsem se bavil i s kolegou v praci.. Ale ten je naprosto opacneho nazoru. Ze pry je to k nicemu, ze mi par hodin s nekym v aute nic nedaji atd. Jeho rada je takova, zacit sam pomalu jezdit. Protoze pry se to stejne musim naucit sam. Divam se na to z te stranky, ze prece ten instruktor je profik a muze cloveku poradit. Treba delam neco spatne a sam na to nikdy neprijdu. Nebo treba parkovani. Jak si spravne najet atd. Dnes uz bych vazne nevedel. Rozjezd dokopce bez rucni brzdy to je kumst. To jsou vse veci, ktere je dobre mit s kym prokonzultovat.
Uvidime :)

xxx*
hodnocení

1x

V prve rade bych zjistli, zda je RP stale platny.

davirek*
hodnocení

To me taky napadlo. Platny jeste dva roky bude

nejakyclovek*
hodnocení

0x

no co jineho, nez kondicni jizdy. kdyz vam to po prvnich jizdach nepujde, je zbytecne si je kupovat donekonecna, doporucoval bych pojezdit si o samote nejprve po nejake ceste temer bez provozu, natrenovat rozjezdy, rozjezdy do kopce, par udelat kolecek po miste a krizovatkach v okoli, kde to znate a vite jiste, kdo komu dava prednost, obcas zabrouzdat v pravidlech nebo v testech a byt aktivni,... nebot, dat si hodinku jizdy jeden den v tydnu je spise ztrata casu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]