Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí přepis na osobu ZTP

Od: pajjinna* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, kolik stojí přepis OA na osbobu ZTP (invalidního důchodce). Díky za odpověď.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vaculik
hodnocení

0x

Nestojí to NIC, patří to k výhodám osob se ZTP a je to v základních informacích.:)

cyril*
hodnocení

0x

Přepis na invalidního důchodce stojí stejně, jako na každého jiného.

xxx*

S vyjímkou ekopoplatku, ten ZPT platit nemusí "zatím".

cyril*

ZPT neznám. Invalidní důchodci platí zcela stejné ceny, jako jiní pracující nebo nezaměstnaní. Přepis auta za 800,- a k tomu případnou ekodaň v plné výši a evidenční kontrolu.

ferda1954*

cyril : to si děláte legraci , nebo je to záměrná desinformace?ZTP platí pouze evidenční kontrolu a jinak nic.Pojistná smlouva se uzavře na jméno budoucího majitele.Dnes si mohu uzavřít pojistnou smlouvu na vaše auto aniž byste o tom věděl.Stačí na to znát vaše jméno bydliště a mít kopii technického průkazu.Takto to funguje a nejsou to žádné dohady.

cyril*

Milý "ferdo1954", z čeho usuzujete, že si dělám v odpovědi legraci nebo záměrně desinformuji? "ZPT" v této oblasti nic neoznačuje, narozdíl od označení "ZTP", což je zkratka pro osobu požívající mimořádné výhody dle příslušného zákona. Pokud jste přesvědčen, že osoba s průkazem ZTP nebo ZTP-P je totožná s osobou, která pobírá invalidní důchod, tak se velice mýlíte a měl byste si patřičné informace nastudovat. Takže když popisuji poplatky pro osoby v invalidním důchodu, tak velice dobře vím o čem je řeč. Navíc o problematice zák. pojištění nebyla nikde žádná zmínka, tak nechápu, proč je tímto reagováno na zcela něco jiného.

ferda1954*

cyril: v mém případě je pravdou , že osoba pobírající invalidní důchod je zároveň osoba s průkazem ZTP.Kdybyste řádně četl zadání tak by vám bylo jasné , že jde o tuto variantu.Zadavatel píše ZTP (invalidní důchodce).Z vaší odpovědi by mohl tazatel vyvodit závěr , že se při převodu na ZTP něco platí.Proto jsem psal o desinformaci.Nikde a v žádném příspěvku se tu nepíše o osobě pobírající invalidní důchod.Invalidní důchodce ještě neznamená osobu pobírající invalidní důchod.Stalo se , že se někdo překlepl ,napsal ZPTa všem zůčastněným , krom vás,to bylo jasné,že je to překlep.Proto tvrdím , že vaše odpověď byla špatná vzhledem k zadání.Tak jak je otázka položena , musí odpověď znít "neplatí se nic".Pouze evidenční prohlídka , která je podmínkou nikoli součástí převodu.

doplněno 25.04.11 00:01:

Ještě k té problematice zákoného pojištění.To jsem tam vpašoval jako reakci na jinou odpověď tak abych nemusel psát dva příspěvky.Povšimněte si času vložení tohoto příspěvku.

ferda1954*

ZTP neplatí nic.Chtěl bych vás poprosit aby sem bylo psáno jen to co víte a né co se domníváte že víte.Je propastný rozdíl ,když řeknu "jsem přesvědčen" a "přesvědčil jsem se".

cyril*

Já bych se naopak přimlouval za to, aby zde byly podávány informace, které jsou relevantní a ne jen to co někdo zná a má dojem, že je v problematice dostatečně orientovaný. Ony ty znalosti, jak vidno, nejsou vždy na potřebné úrovni.

ferda1954*

Jste tu jediný kdo na dotaz odpověděl zcela špatně.Ostatní odpověděli alespoň částečně správně.Protože věřím , že nejste ten kdo by si tu chtěl honit triko,tak se domnívám , že váš příspěvek nebyl reakcí na zadaný dotaz ale na překlep jiného účastníka diskuse.

xxx*

Zřejmě se bude jednat o můj překlep. ZPT/ZTP *hi*

ferda1954*
25.04.11 12:53

cyril*

Zmínka o ZPT je jen pouhou reakcí na překlep. Bohužel je stále dosti takových, kteří nedokáží pochopit, že invalidní důchodce a osoba s průkazem ZTP jsou dva zcela odlišné pojmy a z pohledu různých poplatků pro obě skupiny platí odlišné normy. Zda je tazatel invalidní důchodce nebo osoba ZTP, případně oboje neumím z položeného dotazu vydedukovat a právě proto, že si to mnozí pletou, tak uvádím případ invalidního důchodce, aby nedocházelo k případným omylům a následným zklamáním. Tudíž v tomto vidím svoji odpověď logicky správně.

ferda1954*

Nechci se tu dohadovat o slovíčka , to bychom byli jako ve sněmovně.Aby vaše odpověď byla logicky správná , musela by znít asi takto: ZTP neplatí nic , invalidní důchodce pokud není ZTP platí vše jako každý jiný občan.

nejakyclovek*
hodnocení

0x

no a coz takhle si precist zakon c. 185/2001 o odpadech a §37e - Poplatky na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků:

(1)...

(2) Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli
průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v
důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů.

zadrhel je v tom, ze zaplatite dvakrat registracni poplatek, plus na toho s prukazem ztp, ktery ma auto na sebe napsane i par minut, musite vystavit pojisteni (i kdyz jakekoli nejkratsi mozne), protoze jinak by ponem CKP vymahala pokutu za nepojistene vozidlo. a tak vas muze tento teoreticky oblibeny postup vyjit priblizne stejne draho, jako klasicke prepsani (alespon pro pripad euro 2, nebo euro 1, kde je ekodan 3000 a 5000)

ferda1954*

K tomuto příspěvku mohu dodat , zaplatíte jen 800,-kč přepis a evidenční kontrolu.Nevím zda je cena evidenční kontroly všude stejná , tak napíši cenu u nás v Ústeckém kraji a to je 200,-kč.Dohromady i s evidenční kontrolou ZTP to činí 1200,-kč.

doplněno 24.04.11 00:54:

Jsem ZTP vlastním auto a jsou na mně pojištěna další čtyri auta aniž bych byl jejich vlastníkem.Z toho vyplývá , že si tyto odpovědi necucám s prstu ale mám je podložené vlastní zkušeností.

nejakyclovek*

no jo, nevim, jesli jsem to pochopil spravne, ale jeslize jsou na vas napsana a pojistena dalsi ctyri auta, pak za ne take v provozu odpovidate ...pokud se jeden z tech ctyr rozhodne jezdit bez technicke, mate problem, a tak dal...a uhlidat je vsechny ctyri, to muze byt umeni...

dale, jelikoz ekologicka dan se resi pouze u prvniho prepisu, vy ty ctyri auta muzete prevest na jejich majitele a oni uz eko-dan platit nebudou. z toho plyne i moje pocitani - tedy jeden prepis na osobu ZTP = 800 kc poprve, druhy prepis na dalsiho majitele = 800 kc podruhe, plus evidencni kontroly, plus pojisteni auta na vase jmeno (ktere musite mit zaplaceno, i kdyz to auto vlastnite jeden den)... a jeslize v pripade euro 2 je ekodan 3000, pak jsme se plus minus uz ted vysplhali na podobnou sumu,...

ferda1954*

Nic jste nepochopil na ZTP se přepis neplatí a ta čtyři auta jsou mnou povině ručena z důvodu velkého bonusu.Nejsou na mně napsaná v TP ale pouze u pojišťovny já jsem pojistník a někdo jiný je majitel vozu.Z toho důvodu za nic neručím.Přečtěte si pořádně všechny tři příspěvky , které jsem napsal.Bude vám jasné,že přepis přes ZTP bude stát pouze 1200,-kč a ani o korunu více.Auto bude mít poviné ručení na konečného majitele.Nikde není napsané , že by ZTP musel mít poviné ručení psané na sebe.Pro lepší pochopení píši tabulkově.

Evidenční prohlídka přepis eko daň poviné ručení

A: ZTP 200,-kč 0 0 0

B: konečný majitel 200,-kč 800,-kč 0 podle pojišťovny a vozu (800,- kč - 8000,-kč)

B: povině pojistí vůz před přepisem na ZTP.On bude pojistník a ZTP majitel.Doufám , že nyní je to jasné?Po přepisu ZTP na "B"zůstane "B"pojistník a stane se i majitelem.Pouze v pojišťovně nahlásí změnu majitele.

erikch*

jen doplním-v ČR je stále mylně hojně rozšířené(bohužel)dogma,že auto "musí" mít pojištěné vlastník(provozovatel)-nemusí-je to zcela jedno a povinné k autu značky X typu Y vlastníka pana A.B.může pojistit třeba zcela cizí 80.letá paní Vokurková žijící na druhém konci repupliky,nikdy nevlastnící ŘP,nikdy ani vlastníka,ani auto nevidouc a neznajíc-jedinou podmínkou je způsobilost k právním úkonům(čili vpodstatě svéprávnost)...Směrodatnými dvěma údaji na tzv.zákonné pojistce je VIN auta a doba platnosti-ostatní je podružné(značka,barva auta atd.)a i neshoduje-li se třeba značka,i přesto je pojistka (stále) platná,jelikož rozhoduje VIN a platnost...Čili v případech "rychlopřevodů" třeba právě ZTP a další človíček-stačí,aby si pojistku uzavřel(nebo nechal uzavřít třeba paní Vokurkovou)budoucí majitel po znovupřevodu ze ZTP,čili jen jedna pojistka,smlouva,a není vůbec zapotřebí uzavírat každou osobou,která zrovna v tu chvíli bude převádět vozidlo...

nejakyclovek*

dobra, ja jsem nemluvil nic o tom, ze auto musi mit pojistene vlastnik, mluvil sem o tom, ze pokud osoba ztp prevadi auto nejprv na sebe, pak na dalsiho, musi byt auto pojistene i po tech "par hodin nebo minut", kdy je napsane na nej... nemohu tusit, jak to kdo dela, kdyz se ruzne vety daji pochopit na vice zpusobu, ale povazuji za prakticke se o tom zminit

doplněno 25.04.11 09:59:

no kdyz si to tak po sobe ctu, tak je mozne, ze ohledne pojisteni jsem to o par radku vyse pojal trochu nesikovne , ale stane se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]