Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka na auto - zdá se mi drahá

Od: marwin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Chtěl bych si zřídit nové pojištění na auto protože to co mám mi přijde dost drahé mám Opel Astra G, r.v 1998, 1389cm3, auto mám pojištěné skoro 5 let, měl jsem jednu menší pojistnou událost, a platím bez mála skoro 4000,- což mi přijde dost šílený za 1.4 obsah. Zkoušel jsem kalkulačky na netu ale níž jak na 3200,- jsem se nedostal to se opravdu nedá sehnat levnější?

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marwin*
hodnocení

Tak jsem ještě koukal kolik jsem platil vloni a bylo to 3279,- i tak se mi to zda dost. Ta pojistná událost je stará asi tak dva měsíce jak moc se muže promitnout do ceny když škoda na druhem vozidle byla asi 2000,-

ar*

Marwine on je někdy jedno jesli se udělá pojistná událost za 2000 a nebo 200 000. Pojišťovna to prostě bere jako pojistnou událost. Někdy se při takto malé škodě vyplatí to prostě "zatáhnout"ze svého a nic nehlásit.

Jak se to promítne do příštího poj. období, záleží hlavně na tom jaká je zvolena pojišťovna. Některé první událost prominou, jiné zvednouo pojištění na základní limit a další dokonce "napálej"malus.

Na příští poj. odobí je potřeba zvolit takovou poj. ,která nebude škodnou událost zohledňovat do výše ceny pov.ručení.

Bohužel obsah 1389 spadá do kategorie 1351-1850ccm a základ je vyšší než kdyby jste měl obsah o 49ccm menší. Některé poj. ještě rozlišují i podle kW, ale obsah je i u nich rozhodující kategorie.

Jak tedy poj. vybrat? hledat po kalkurátorech a s poj. smlouvat a smlouvat. Jako nejlevnější se mi zdá kalkulátor TOP Pojištění ( top-pojisteni.cz/... ) jako již téměř tradičně každ rok změna poj. a na další "sezonu"(teď od dubna) mi právě tady vyšlo povinné ručení nejlevněji na 2.4 platím roční poj. 2008Kč

hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud máte na mysli povinné ručení,tak zkuste třeba Direct,teď je v akci,dávají 3 měsíce zdarma.Jinak máte pravdu,platíte opravdu hodně.Já teď platím na 1.9 3100kč (Direct),a i tak je to dost,taky hledám levnější.Povinné ručení rovněž lze uzavřít u Wustenrotu.

xxx*

Často nezáleží, tak moc na pojišťovně, ale spíš na agentovi, který je schopný Vám nastavit slušný bonus. Na ten se na internetu ani na pobočce nedostanete.

nu*
hodnocení

0x

v akci jsem pojistil u Slavie 6-letou Oktávku 1.9 TDi za 2150,- Kč...a to se už vyplatí

stirecek*
hodnocení

0x

Marwin - záleží kolik jsi měl vyježděných měsíců bez nehod předtím, než se nehoda stala. A po každé nehodě ti pojišťovna nějaký ten bonus prostě sebere, takže s tím je třeba počítat. Mám bezeškodní průběh a taky platím celkem dost - 2500kč za 1,6 obsah, jenže zase mám levnější havarijní, které je u konkurence dražší. Možná bych se dostal ještě níž, ale auto mi servisuje můj prodejce a on má smlouvu jen se dvěma pojišťovnama, takže jiné mě nezajímají. V případě nějaké škody prostě jen zavolám na jedno číslo a on se o všecko postará sám a můžu od něho mít i náhradní vůz zdarma. Další věc je, že to vždy jde udělat tak, abych neplatil spoluúčast nebo kdybych potřeboval viníka, není problém. Prostě taková přidaná hodnota, takže nějaká ušetřená pětistovka ročně mě až tak nezajímá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]