Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Havarijní pojištění

Od: 123mirek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, plánuji si koupit nové auto. To současné mám pojištěné u poj. Triglav. Jezdím 20 let a bez nehod, tzn, že mám ten nejvyžší bonus. Nikdy jsem neměl sjednané havarijní pojištění a tak nevím jak je to s tou spoluúčastí.Ceny se různí podle výše spoluúčasti, ale moc tomu nerozumím.Vysvětlete mi to prosím někdo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cemu presne nerozumis?

Spoluucast je hodnota, kterou pri pojistne udalosti vzdy zaplatis z vlastni kapsy. A pojistovna pak doplati zbytek.

Samozrejme, ze cim vyssi spoluucast, tim nizsi pojistka - pojistovna je lepe kryta, pac pak za stejnou pojistnou udalost vyplati min, nez v pripade nizsi spoluucasti.

20.04.11 20:21
hodnocení

děkuji

stirecek*
hodnocení

0x

Ještě bych dodal, že některé pojišťovny nezohledňují bonus na havarijko z povinného ručení, tak si to u své pojišťovny zjistěte, abyste u havarijného nezačínal od piky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]