Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ŘP

Od: ewka69* odpovědí: 16 změna:

Chtěla bych vědět, jestli se na mě vztahuje výměna ŘP, když mám ještě starý průkaz, velikosti občanky, růžový. Ne ta plastiková kartička. Protože jsem změnila bydliště a v mém ŘP je uvedena stará adresa. Což se na plastikových kartičkách už nepíše.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Na ŘP nemáte napsán datum vydání? Dle datumu vydání pak probíhá výměna řidičských průkazů. Některé výměny už proběhly, pokud tak řidiči neučinili, mají smůlu a jejich řidičák pozbyl platnosti. Ten váš řidičský průkaz se její jako hodně starý, když tam máte napsánu i adresu bydliště, dovoluji si tipovat, že vám už dávno propadl. Pravděpodobně s ním ale neřídíte, že.

ewka69*
hodnocení

já bych aji mrkla, jaké tam mám datum, ale mám ho v autě. je tam uvedený trvalý pobyt, ne celá adresa. a měl by být platný snad do 2015. jedná se mi o to, jestli se při změně bydliště musí vyměnit i ŘP

eulalie*

Asi tak, na nových ŘP žádná adresa uvedená není...

xxx*

Samozřejmě pokud změníte trvalé bydliště, musíte si zařídit změnu údajů v dokladech.

ewka69*
hodnocení

ach jo, takže mě ten úřad dneska vážně čeká...*hi* děkuji...

xxx*

Bohužel ano, pokud jste změnila trvalé bydliště a jste hlášena na jiné adrese. Pokud jen bydlíte u známého, ale nejste tam zapsaná, tak Vám to může být buřt.

ar*

Ono stejně tak ani nejde jaké datum máte uvedené v řidičáku ,ale jde oto jaký vlastně máte typ ŘP a jeslti je ten váš vůbec ještě platný. Pokud nemáte typ 6 a nebo 7 tak jeho platnost už skončila.

Tady se můžete podívat na typy a jejich platnost.

vsechny-autoskoly.cz/...

karina*

to je jedno, že tam máte r. 2015.Prostě se postupně mění všechny. Já jdu zítra. K.

buss
hodnocení

0x

Se mi zdá, že jste pěkně zaspala, no když nikdo nekontroval na cestě, proč ne. Ono se dá jezdit i bez, kolikrát jste byli zastaveni?

karina*
hodnocení

0x

ewka, tak ten Váš už určitě roky neplatí. Takže jedno foto, ŘP, OP, penízek a šupky na ID vyplnit žádost o výměnu. To jste teda měla kliku, že Vás nikdy nestavěli *smich*. Karina

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Růžový řidičák neplatí už několik let a připravte se na pokutu.

doplněno 20.04.11 10:28:

Ta pokuta může být až 30 000Kč. Najděte si ve vyhledávači "sankce za propadlý řidičák",tam se dozvíte více.

xxx*

Nestrašte nám tu tazatelku, pořát může mít typ 6, který je stále platný a je na něm uvedená adresa. Navíc sankce, které se udělují jsou většinou 100-200,-. Neslyšel jsem o případu, že by úřad udělil maximální výši.

jirkamatapat*

To ,že může tazatelka dostat pokutu až 30000Kč není žádné strašení,ale fakt. Je nejspíš pravděpodobné,že pokutu dostane v řádu stokorun,dokonce je možné udělit jen pokutu symbolickou. A co se týká růžového řidičáku,tak ta jsou již neplatné.

xxx*

Narůžovělé jsou pokud vím všchny. Navíc tazatelka se tu o barvě nikde nezmiňuje.
doplněno 20.04.11 12:07:

Omlouvám se zmiňuje v prvním dotazu.
doplněno 20.04.11 12:08:

Nicméně velikosti občanky je i typ 6.
Řidičský průkaz - Typ 6
Řidičský průkaz typu 6 byl vydáván od roku 2001 do 30. dubna 2004. Výměnu těchto řidičských průkazů stačí provést až později- jejich platnost končí k 31. prosinci 2013.

jirkamatapat*

ŘP typ 6 je v plastovém provedení a tento typ tazatelka,jak vyplývá z dotazu nevlastní. Má tudíž typ 5 nebo starší a ty jsou již neplatné.Takže,co budeme řešit dál?

xxx*

Mate naprostou pravdu, chyba je v mém nedostatečném pročtení dotazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]