Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, koupil jsem si auto, dovoz z Německa, v autobazaru, vydali mi převozní značku, fakturu o koupi auta, velký a malý techničák. Auto mi asi cca 2 měsíce stálo před barákem. Tudiž je tam stále stará převozní značka, a stále není přepsané (Nebyli finance). Když teď s autem vyjedu, dám příklad, třeba na dovolenou za babičkou, kufrem plným kol, a autem plným kamarádů, co mi hrozí při silniční kontrole?
tazyk®, sorry, ale místo dovolené si dej neprve dopořádku přepis. S propadlou převozní značkou to je stejné jako bez značky, Tak nějak to nechápu na přepis finance nejsou na dovolenou ano?
S tou dovolenou to byl příklad. Podle informací můžu vozidlo přepsat až po splněný Český STK, což jsou cca 2-3.000,kč, + přepis díky euko 2 vyjde na 3 tisíce. A tolik skutečně momentálně nemám, a v sobotu se s autem potřebuji někam dostat.
bez platné STK, bez RZ? ještě napiš, že auto nemá zákonnou pojistku a bude to dokonalý!
pak to odhaduji na cca 20 000,-Kč. nastuduj si příslušné zákony...
doplněno 19.04.11 23:40:tak na konec rozumnej kluk
bez emisí a STK to asi fakt nepůjde...
Ještě bych trošku přitlačil 20.000,- je jen za pojistku atd atd, tak myslím, že 50.000,- a to se držím při zemi.
doplněno 19.04.11 23:32: Beru zpět pojistka tedy je
Ekovýpalnému se můžete vyhnout. Stačí jen hledat zde na poradte.
Ok.. Díky Já se jen chtěl informovat... Určitě mě to teda nenapadne, každopádně ještě pro upřesnění, registraci vozidla mi udělají i bez platné STK? Nebo musím nejdřív udělat STk, emise, a potom můžu vozidlo na sebe přihlásit?
Vozidlo je dovozové. Musíte udělat dovozovou STK, kde vám vystaví předlohu pro čistopis, samozřejmostí jsou i emise. S tím následně jdete k technikovi na příslušném úřad pod, který spadáte. Technik vám vystaví čistopis (často během 1 týdne) a s tím pak teprve jdete k přepážce kde vozidlo registrujete. Jediná Vaše možnost jak se vyhnout ekovýpalnému je ZTP. Tedy ano, vozidlo musí mít platnou TK, Emise, musí být pojištěno a musíte mít připraven čistopis. Evidence je součástí STK.
doplněno 19.04.11 23:54:Suma sumárum 4500,- Podle cen konkrétní STK + případně ekovýpalné, které záleží jen na Vás.
1.)vozidlůo je technicky nezpůsobilé, technickou způsobilost musí schválit příslušný úřad, vydat k auto minimálně čistopis TP, teoreticky by jste mohl po nějaklou dobu jezdit na cizích značkách s cizím TP vydaným k autu, s platnou TP a pojistkou, ale cizí značky původně vydané k auto cizím registatrčním místem v zemi původeu nemáte kvůli odhlášení vozidla v zahraničí se odebírají...
2.) Jízda s nepltnou převozní zančkou je jízda bez registrační značky a ze zákona Vám hrozí minimálně zákaz řízení na 6 měsíců...
3.) Suma sumárum, pokud přesto teď vyjedete, celkem 2x hrubvě porušíte zákon č.56/2001Sb...A to už se vyplatí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.