Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motocyklu pozdě - pokuta?

Od: lukasss* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na pár věcí. Asi před půl rokem jsem koupil motorku a stále sem ji nepřepsal? Hrozí mi nějaká pokuta? Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Ano, např. za nepřiměřenou rychlost, za řízení pod vlivem a pod.

hodnocení

0x

Lukáši, záleží na okolnostech, třeba zdali jste uveden v techničáku v kolonce odhlášeno na: Vaše jméno.

Pokud není v techničáku na žádné pozici ( v žádné kolonce) hrozí Vám až 30 000Kč sankce!

doplněno 18.04.11 21:28:

Zítra v BN.

ale pro ostatní, zákon 200/1990, § 46, odst. 1 a 3.

Již jsem podobné řešil s jedním tazatelem. Jestliže není v techničáku uvedeno jeho jméno, tak si nesplnil povinnost nahlásit změnu.

doplněno 18.04.11 21:30:

a máme tu dva výklady, nu za 20 tisíc já za 30 tisíc.

Nevím podle jakého paragrafu myslí nu, páč motorka je registrována, ale nebyla změna majitele...

cyril*

Šmankote a zač, sousede? Koupě motorky snad není trestná nebo jsem něco propásnul? *smich*

nu*
hodnocení

0x

podle zákona č.56/2001Sb. Vám hrozí pokuta 20 tisíc Kč, pokud Vám správní orgán prokáže, že jste motorku provozoval s úmyslem (v rozporu se zákonem) jí neregistrovat...

doplněno 18.04.11 21:10:

50 tisíc, překlep

cyril*
hodnocení

0x

Na Váš první dotaz lze jen těžko najít odpověď, když sám nevíte , co jste vlastně udělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]