Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jak poznám že je motor po výbrusu dobře zajetý a jakou rychlostí se ma jet pro dobré zajíždení děkuji
doplněno 18.04.11 16:12:respektive jaká je doporučená rychlost po výbrusu je to čz 125 488
Zajíždění vozidla -. motoru je opředeno mnoha mýty , laickými doporučeními , úvahami , zákazy , rozšířenými mezi řidiči a veřejností .O co podle mě jde. U nového vozidla - motoru z výroby , případně z GO , jsou jeho díly a součástky , zejména ty , které plní společnou funkci , vyrobeny a vzájemně sestaveny s určitou byť malou nepřesností a vzájemnou polohou . Dále mohou u nového vozidla-motoru existovat různé nepřesnosti , vzniklé při montáži (utažení a zajištění jednotlivých součástek , nepřesnosti v seřízení a pod.). Právě záběh vozidla (motoru) by měl všechny tyto nedostatky včas zjisti a odstranit tak , aby nebyla ohrožena bezpečnost provozu a činnost vozidla. Podle mě zajíždění v podstatě znamená zvýšenou pozornost všem funkcím vozidla při provozu , zejména důslednější údržbu a optimální používání techniky .To znamená kontrolovat dotažení a zajištění všech spojů , jejich těsnost , provozní teplotu , péče o mazání a chlazení a v neposlední řadě volit techniku jízdy _ použití , tak aby technika nebyla nadměrně přetěžována. Motor nepřetáčet a nedotahovat (včas řadit) , častější výměna náplní a další. Názor o omezování rychlosti jízdy při zajíždění může mít nepříznivý vliv , pokud technika - motor nebude pracovat plynule a hladce - bez škubání v nepřirozeně vysokých otáčkách , přehřátý , nesprávně seřízený a doplněný nekvalitním mazacím olejem , případně chladicí směsí. miro
doplněno 18.04.11 19:29:Opoměl jsem se vyjádřit k tomu jak se pozná dobře zajetý motor,
Dobře zajetý motor má optimální výkon při odpovídající spotřebě paliva . Jeho chod je plynulý , tichý ,nekouří a nevykazuje zvýšenou spotřebu a unikání oleje. Důležitým ukazatelem je kompresní tlak , naměřený ve válci-válcích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.