Nejste přihlášen/a.
Na mazde mx6 mi blika kontrolka airbag 2x pak 5x a stale se to opakuje.Prvne svitila trvale a po odpojeni a znovu pripojeni airbegu pri rozjeti takhle blika.Prosim nemate nekdo radu jak to vyresit pripadne co to znamena?Mam pred technickou!Diky.
Připojit na diagnostiku a podívat se do ŘJ airbagu, možná bude potřeba znova nastavit. Popřípadě zkusit odpojit a připojit baterii, ale nevím zda to pomůže.
pokud nic nesdělí diagnostika,velmi často se stává,že zanesením prachem kontaktní jednotky pod volantem(ona kruhová kovová jako podložka,tak aby byl pytel v kontaktu v jakékoli poloze volantu)-v tu chvíli to řj airbagů vyhodnotí jako problém,právě třeba oním blikáním...Takže nejdřív diagnostika,když "nic" tak sundat airbag(zezadu přišroubován)a volant a jste u onoho kontaktu-ten vyčistit...
To samé dělalo i tatíkovi na citroenu. Ale jen s tím, že kontrolka neblikala ale trvale svítila. byl na diagnostice a zjstilo se, že se nějakým způsobem přerušil kablík, který je pod sedačkou k předpináčům pásů... Je to 3dveř, takže neustálým posunovaním sedačky se asi kontakt rozpojil,a ŘJ airbagů si to přebrala jako poruchu... A musel to nechat na diagnostice znovu načíst, protože tvrdili, že airbag je v té chvíli nefunkční..
Ja jsem prosel kontakty pod volantem,mel jsem i airbag venku,ale ten krouzek mam obavy rozdelat,nevim co me v nem ceka.Merenim se zdal v poradku.
Raději si s airbagem moc nehrajte, aby vám to nebouchlo. Jsou věci, které je lepší přenechat profesionálům. Nechci nijak zpochybňovat Vaší šikovnost, ale byl bych nerad, kdyby jste kvůli radám na internetu, zkončil v nemocnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.