Nejste přihlášen/a.
Dobry den ja se chci zeptat,že když vlastnyte auto a ateho nekomu na sptky to auto a vy si zrušite povinne ručeni,a neodhlasite to auto a ten človek pak naboura a vy mate ted potiže ,že to auto ste neodhlasit tak podle zakona ste to mal spravit?tak ted mame dostat pokutu a nevyte kolik?je to aj tak divny ,že mame to zaplatit človek to nemal odkud vedet,že neco takeho je v zakonu dekuji Vam
Jejda to je jazyk,,,pokud jsem dobře pochopil dotaz.
pokud prodáte auto, není již Vaše. Je jedno zdali na splátky či jinak.
Pokud nezařídíte změnu ne evidenci vozidel, můžete jako "evidenční osoba" dostat sankci od obecního úřadu.
ppokutu máte dostat za co?
To že neznáte zákony je Váš problém...
doplněno 15.04.11 20:28:udělejte to hned v pondělí!
a je po problémech
Dobry den psala to pritelkyne ktera je slovenka...
Osobne jsem dal auto kamaradovi na splatky s tim ze povinne ruceni si odhlasim a auto necham napsane na me dokud mi to nezaplati, a po 5 mesicach kdy auto nebylo jeste zaplaceno a nebylo prevedeno na neho tak s tim naboural ,ne jenom ze s tim naboural do jineho auta ,ale jeste s mista nehody ujel a nechal spz na silnici.
Policajtum jsem dal vsechny papiry od vozu s kupni smlouvou kde ten dotycny byl napsan .Tim padem me policajti akorat rekly ze budu muset zaplatit pokutu ,kterou me vystavi magistrat . Jen jsem se chtel zeptat jestly nekdo nevi kolik zhruba za takovou blbost me da magistrat pokutu,staci orientacni cena ,a bych se pripravil na to co me ceka... dekuji moc krat vsem za rady a pripominky ,aspon mam pro priste jasno co musim ihned udelat ...
Občan má vědět! říká se tomu právní vědomí! Též že neznalost zákonů neomlouvá. Každý odpovídá za své jednání (pokud není v právech omezen ...). Též že za blbost se platí. Prodat auto a nepřehlásit ... v dnešní době, to bych si netroufl. To jako řidič může jezdit a nevědět, čím se provoz řídí, co s pojištěním?
Jestli to dobře chápu, tak sptky jsou splátky? To jste si měli ošetřit ve smlouvě, kdy přejde vlastnictví auta, zda až po poslední splátce.
Výška pokut je dle zákona ... do n Kč, záleží na orgánu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.