Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lambda sonda nefunguje

Od: jarda* odpovědí: 14 změna:

zdravim. byl jsem na diagnostice ve skode a ty mi rekli ze lambda sonda nefunguje ze je potreba vymena jenze v papire je napsano prilis maly signal sice jsem zacatecnik ale myslim ze v to na vymenu nebude

Lambda sonda nefunguje

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tp*
hodnocení

0x

U mondea jsem ji vyšrouboval, vyčistil sprejem na disky a zandal. Rozdíl v chování motoru značně lepší.

jarda*
hodnocení

ja mam octavii 97,55kw,1.6-benzin a problem je v tom ze nevim kde presne je ta sonda

doplněno 15.04.11 09:51:

jo a ve skode mi rekli ze ma pri otoceni klicem by se mela rozsvitit kontrolka lambda sondy a ta se mi vubec nerosviti

ar*

Tu lambdu najdeš na prvním díle výfukového potrubí (na pravé straně) těsně před přírubou ke katu. Může se zkusit vyšistit,ale dost často už to nepomůže. Cena nové je cca 2200 a cena univerzálije kolem 1600.

jarda*
hodnocení

jak vydim vycisteni asi nepomuze jinak by se mela rozsvitit kontrolka lambda sondy

jarda3*
hodnocení

0x

Lambda driv nez nefunguje vubec tak funguje blbe a ridici jednotka to ani nemusi presne rozpoznat. A jeji spatny projev muze mit dalsich X elektrickych nebo mechanickych pricin v motoru...

tp*

Mrknout ještě na její konektor, zkusit pročistit a trochu konkoru/vazelíny.

jarda*
hodnocení

tohle mi vyslo z diagnostiky ve skode

Lambda sonda nefunguje #2
jarda*
hodnocení

druha strana

Lambda sonda nefunguje #3
des*

Proč se tomu tak bráníš?Chceš mít auto vpořádku?Nebo ne?Lambda je před katalyzátorem,aby ho chránila.Pokud ji nevyměníš tak se ti stane to že na TP neprojdeš kvůli špatnému katalyzátoru.Achjo.

jarda*
hodnocení

takže sehnal jsem sondu z druhé ruky jen jedna otazka souvisí sonda stěma ostatníma poruchama co tam mám viz foto

doplněno 15.04.11 19:05:

jo a TP mám ještě na 19 měsíců platnou takže tohle mi ted starosti nedělá

1jara*
hodnocení

0x

Chce to sondu vymontovat a podívat se zda není příliš zakarbovaná, problém může dělat i konektor na sondě odstranit oxidaci.

xxx*
hodnocení

0x

Hlavně to chtělo smazat paměť a pak znovu načíst, některé závady se už neobjeví. 90% z výše vypsaných už dávno nemusí být pravda.

jarda*
hodnocení

že se ptám tak blbě ale můžu to udělat já (amarér) nebo to musím dát do servisu

xxx*

Paměť závad můžete smazat odpojením baterie, ale dále už nezjistíte jaké se načetli znovu. Na to už je nutná diagnostika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]