Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel Astra - vysoká teplota 95°C

Od: macka80* odpovědí: 14 změna:
Ahoj mám asterku 1.7td rok 97 no a když s ní vyjedu tak se teplota dle budíku drží na 95 stupňů,no ale dneska stejná cesta teplota kolem 100stupňů a lezlo to až k červenému,voda v bandě nevaří,nedělá to pořád tak z 50ti jízd jednou,moc tomu nehvím ale myslela jsem na termostat že se seka,co si o tom myslíte?Uvítala bych nějakého oplaře ale moc dekuji všem

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x

Zkus se zaptat tady, jsou to nadšenci.

club-opel.com/...

Přeju hodně štěstí*placni*

macka80*
hodnocení

diky ale potrebovala bych ještě nejakou radu,psala sem tam ale je tam dost otazek bez odpovědi diky
vosikac*

Zdravim.Měl jsem obdobný problém,ale u Fiatu.Byl opraven po bouracce,jedu domu a teplota motoru v červeném poli,ale voda v nádržce v pohode.Nakonec me odkazali na autoelektrikare a ten zjistil špatné ukostření auta.Oprava s výměnou kabelu od baterky na karoserii mě stála cca 1.200kč a vše bylo OK.*palec* Možná máte obdobný problém...Nechte si proměřit ukostření...*slunce*...S pozdravem Tom

Možná vložit otázku sem: astra-g.cz/...

Clayman: jj pažout 306 je pažout 306, ovšem tomu ventilátoru se nějak jednoho dne nechtělo, voda vytekla, manžel vypěnil. :DŠiroko daleko žádná benzínka. Skončili jsme na hřbitově, tedy naštěstí jen pro tu vodu *smich*

Příjemný den

St.

pokud nefunguje ventilátor, tak z 90% za to může snímač, v tom případě je dobré jezdit rychleji než 90km/hod, protože to už větrák nemá smysl - nápor vzduchu je větší než dokáže ventilátor ;)

hodnocení

0x

Astru nemám, ale u Peugeotu 306 se prý standartně drží teplota 95°C až pak se zapíná ventilátor. Je fakt, že na svícení nikdy nedošlo a můžu to honit jak chci - ale nervózní z toho jsem stejně ;)

macka80*
hodnocení

No on tam není problém v 95 stupních ale až když to jde nahoru okolo kila,čidlo na ventilátoru je meněno cca měsíc.Sice jdu přes kilo ale voda nikdy nevaří,a ja jsem z toho dost v pr
al bunda*

A termostat otevírá? Hadice mezi motorem a chladičem je v téhle situaci horká? (Těch cca 100°C?)

macka80*
hodnocení

Při poslední zkoušce když se nevědělo jestli vymenit čidlo nebo termostat bych řekla ze pouští okolo 95-97 stupňů hadice je sice teplá ale přeci kdyby se sekal tak je taky teplá akorat ne tolik a to nezjistím,jinak jako voda nevaří a teploměr v autě ukazuje okolo 102 stupňů tak fakt nevim
al bunda*

Nemám Astru, takže jen spekuluju, navíc nevím, kde je tam teplotní čidlo. Ve felině mi termostat otevíral "napůl" - jsou tam dvě packy, které ho drží a jedna byla urvaná. Pravda, auto se přehřívalo, aniž bych se to dozvěděl a to, že termostat neotvírá se dalo zjistit jen tím, že byla "studená".
IMHO se domnívám, že výměnou termostatu nic nezkazíte (ani není složitá a díl se dá neznačkový pořídit kolem 300 Kč), jelikož nic nevydrží věčně a pravděpodobnost, že je tam původní termostat, hraničí asi s jistotou. On ten termostat taky může jenom "drhnout", tzn. zasekává se jen občas a možná je na hranici životnosti.
Hezký den.

macka80*
hodnocení

No to právě to jsem myslela a právě to by potom vysvětlovalo že se to děje jen někdy,ale tomu ze by to stálo tak málo se mi moc věřit nechce ty jsi na to někde koukal?
al bunda*

Ne, já kupoval občas neznačkové díly - na Felinu (konkrétně za ten termostat jsem dal asi 250 Kč - pokud si vzpomínám) a v poslední době na Kangoo. Projdi si www.autokelly.cz - je to nejen síť servisů, ale prodávají i součástky. Mají mezi mými známými automechaniky docela dobrou pověst.
Hezký den.

macka80*
hodnocení

Bundo,nemůžu to tam najít mohl by jsi mi to zjistit prosím určitě se lépe vyznáš prosím je to opel astra caravan 1.7td rok 97 diky budu tě za to mít ráda
al bunda*

obchod.autokelly.cz/..., ale potřeboval bych znát číslo dílu, bez toho to nepůjde. *hi*

autokelly.cz/... - tady si najdi vpravo nahoře pobočku, kterou máš nejblíž místu bydliště a tam se poptej (já vím, zase tě posílám na "úřad", ale protože o tobě nic nevím, nemůžu udělat víc, než tě nasměrovat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]