Nejste přihlášen/a.
Zdravim.Měl jsem obdobný problém,ale u Fiatu.Byl opraven po bouracce,jedu domu a teplota motoru v červeném poli,ale voda v nádržce v pohode.Nakonec me odkazali na autoelektrikare a ten zjistil špatné ukostření auta.Oprava s výměnou kabelu od baterky na karoserii mě stála cca 1.200kč a vše bylo OK. Možná máte obdobný problém...Nechte si proměřit ukostření...
...S pozdravem Tom
Možná vložit otázku sem: astra-g.cz/...
Clayman: jj pažout 306 je pažout 306, ovšem tomu ventilátoru se nějak jednoho dne nechtělo, voda vytekla, manžel vypěnil. :DŠiroko daleko žádná benzínka. Skončili jsme na hřbitově, tedy naštěstí jen pro tu vodu
Příjemný den
St.
Astru nemám, ale u Peugeotu 306 se prý standartně drží teplota 95°C až pak se zapíná ventilátor. Je fakt, že na svícení nikdy nedošlo a můžu to honit jak chci - ale nervózní z toho jsem stejně
A termostat otevírá? Hadice mezi motorem a chladičem je v téhle situaci horká? (Těch cca 100°C?)
Nemám Astru, takže jen spekuluju, navíc nevím, kde je tam teplotní čidlo. Ve felině mi termostat otevíral "napůl" - jsou tam dvě packy, které ho drží a jedna byla urvaná. Pravda, auto se přehřívalo, aniž bych se to dozvěděl a to, že termostat neotvírá se dalo zjistit jen tím, že byla "studená".
IMHO se domnívám, že výměnou termostatu nic nezkazíte (ani není složitá a díl se dá neznačkový pořídit kolem 300 Kč), jelikož nic nevydrží věčně a pravděpodobnost, že je tam původní termostat, hraničí asi s jistotou. On ten termostat taky může jenom "drhnout", tzn. zasekává se jen občas a možná je na hranici životnosti.
Hezký den.
Ne, já kupoval občas neznačkové díly - na Felinu (konkrétně za ten termostat jsem dal asi 250 Kč - pokud si vzpomínám) a v poslední době na Kangoo. Projdi si www.autokelly.cz - je to nejen síť servisů, ale prodávají i součástky. Mají mezi mými známými automechaniky docela dobrou pověst.
Hezký den.
obchod.autokelly.cz/..., ale potřeboval bych znát číslo dílu, bez toho to nepůjde.
autokelly.cz/... - tady si najdi vpravo nahoře pobočku, kterou máš nejblíž místu bydliště a tam se poptej (já vím, zase tě posílám na "úřad", ale protože o tobě nic nevím, nemůžu udělat víc, než tě nasměrovat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.