Nejste přihlášen/a.
Dobry den , chci se zeptat mam 3roky stary vůz a někdo mi naboural kapotu na parkovišti před Tescem , mam povinné ručení i havarijní pojistku a chci vědět jestli mam jít nahlásit škodu i do pojišťovny kde mám povinné ručení,povinné mam u Aliazn a havarijní u Uniqa. U Uniqa už jsem byl a byl u mě i pojišťovak nafotit a popsat škodu.Dále mi řekl at si auto nechám prohlédnout v servisu a pak at mu zavolam jake tam je poškození že muže dojed ještě jednou . Chci dostat peníze na ruku je to možné? A sam si to pak nechat opravit jde to? Kdo vypočítá výši škody servis nebo pojišťovák na základě ceny náhradních dílu? Z jeho zápisu se nedá nic konkrétního dovědět akorat tam napsal neco o nástřiku nové barvy a ja bych chtěl celou přední kapotu novou nebo ji celou proplatit. viz foto.
Jestliže nemáte viníka, tak škoda bude placena JEN z Vaší havar. pojistky (pochopitelně zde budete mít spoluúčast). Škodu počítá likvidátor pojišťovny (může pihlédnout na zprávu se servisu, ale nemusí). Cena náhr.díly se vypočítává z nákupní ceny MÍNUS amortizace (ovlivňuje ji stáří vozu). Ano, auto si můžete opravit třeba sám, nebo nějaký známý opravář. Zde se dá očekávat, že opravu pořídíte levněji než v servisu. K tomu je ptřeba vystavit pojišťovně svoji fakturu. Neznamená to však, že fakturu vystavíte na jakoukoliv výši a pojišťovna Vám to proplatí. Dobrá je na toto získat předběžnou kalkulaci opravy od servisu a tu poslat pojišťovně.
doplněno 15.04.11 08:54:No, když jsem teď koukla na to foto, tak asi od pojišťovny moc nedostanete.Poškození není moc velké.A Vy tam máte tu nešťastnou spoluúčast
No, když jsem teď koukla na to foto, tak asi od pojišťovny moc nedostanete.Poškození není moc velké.A Vy tam máte tu nešťastnou spoluúčast
Myslím, že od pojišťovny nic nedostanete, pokud máte spolúčast pět tis, tak do toho se vejdete s přehledem. Navíc přijdete o nějaký bonus, takže cena opravy se dále projeví na výši pojistného. Nejlépe bude sehnat nějakého viníka, který často bourá a na bonusy nehledí a řešit to z jeho povinného ručení. Zkuste se poptat někoho v servisu, kdo by to udělal, ale bez známostí to nepůjde.
doplněno 15.04.11 10:39:Ještě mě napadá vyžádat si z kamerového systému tesca nahrávku, to byste musel na policii a pokud mají parkoviště pod dohledem, tak už v tom žádný problém nevidím. Stačí datum, čas a oni už to lehce najdou a viník je na světě. Bohužel na těch parkovištích je to někdy o život, jednou jsem seděl v autě a ženská si to řítila přímo na mě, na poslední chvíli strhla volant a zaparkovala čumákem do auta vedle mě. Ani se nešla podívat, co udělala a šla nakupovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.