Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka auta vs nehoda na parkovišti

Od: goka* odpovědí: 2 změna:

Dobry den , chci se zeptat mam 3roky stary vůz a někdo mi naboural kapotu na parkovišti před Tescem , mam povinné ručení i havarijní pojistku a chci vědět jestli mam jít nahlásit škodu i do pojišťovny kde mám povinné ručení,povinné mam u Aliazn a havarijní u Uniqa. U Uniqa už jsem byl a byl u mě i pojišťovak nafotit a popsat škodu.Dále mi řekl at si auto nechám prohlédnout v servisu a pak at mu zavolam jake tam je poškození že muže dojed ještě jednou . Chci dostat peníze na ruku je to možné? A sam si to pak nechat opravit jde to? Kdo vypočítá výši škody servis nebo pojišťovák na základě ceny náhradních dílu? Z jeho zápisu se nedá nic konkrétního dovědět akorat tam napsal neco o nástřiku nové barvy a ja bych chtěl celou přední kapotu novou nebo ji celou proplatit. viz foto.

Pojistka auta vs nehoda na parkovišti

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Jestliže nemáte viníka, tak škoda bude placena JEN z Vaší havar. pojistky (pochopitelně zde budete mít spoluúčast). Škodu počítá likvidátor pojišťovny (může pihlédnout na zprávu se servisu, ale nemusí). Cena náhr.díly se vypočítává z nákupní ceny MÍNUS amortizace (ovlivňuje ji stáří vozu). Ano, auto si můžete opravit třeba sám, nebo nějaký známý opravář. Zde se dá očekávat, že opravu pořídíte levněji než v servisu. K tomu je ptřeba vystavit pojišťovně svoji fakturu. Neznamená to však, že fakturu vystavíte na jakoukoliv výši a pojišťovna Vám to proplatí. Dobrá je na toto získat předběžnou kalkulaci opravy od servisu a tu poslat pojišťovně.

doplněno 15.04.11 08:54:

No, když jsem teď koukla na to foto, tak asi od pojišťovny moc nedostanete.Poškození není moc velké.A Vy tam máte tu nešťastnou spoluúčast *zed*

doplněno 15.04.11 08:55:

No, když jsem teď koukla na to foto, tak asi od pojišťovny moc nedostanete.Poškození není moc velké.A Vy tam máte tu nešťastnou spoluúčast *zed*

stirecek*
hodnocení

0x

Myslím, že od pojišťovny nic nedostanete, pokud máte spolúčast pět tis, tak do toho se vejdete s přehledem. Navíc přijdete o nějaký bonus, takže cena opravy se dále projeví na výši pojistného. Nejlépe bude sehnat nějakého viníka, který často bourá a na bonusy nehledí a řešit to z jeho povinného ručení. Zkuste se poptat někoho v servisu, kdo by to udělal, ale bez známostí to nepůjde.

doplněno 15.04.11 10:39:

Ještě mě napadá vyžádat si z kamerového systému tesca nahrávku, to byste musel na policii a pokud mají parkoviště pod dohledem, tak už v tom žádný problém nevidím. Stačí datum, čas a oni už to lehce najdou a viník je na světě. Bohužel na těch parkovištích je to někdy o život, jednou jsem seděl v autě a ženská si to řítila přímo na mě, na poslední chvíli strhla volant a zaparkovala čumákem do auta vedle mě. Ani se nešla podívat, co udělala a šla nakupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]