Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady od autolakýrníka - chci lakovat auto

Od: michalll* odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás, mám možnost koupě auta které má korozi a nekvalitní lak a chtěl bych si jej sám nalakovat, zatím mám zkušenosti s lakováním pomocí spreje do ruky, ale chtěl bych se na to lépe připravit a koupit si elektrickou stříkací pistol a leštičku, pomocí které bych potom rozbrousil nerovnosti po kytu a rozleštil barvu novou zároveň do barvy starší...

Mohli byste mi poradit, jakou pistoli koupit a jestli by na začátek stačila tahle?

hobynaradi.cz/...

A leštička:

akcepardubice.cz/...

Bude mi tahle leštička stačit i na srovnání nerovností mezi kitem a barvou?

Přijmu jakoukoliv radu :)Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Michale,

" Bude mi tahle leštička stačit i na srovnání nerovností mezi kitem a barvou?"ne určitě ne, toto je na něco jiného, na vyeštění zašlé barvy, pokud máte kvalitní leštěnku.

elektrická pistole? už jste někdy viděl lakýrníka s tímto stříkat auto?

Bez zkušeností to nedopadně dobře, věřte mi, něco o tom vím.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

doplněno 13.04.11 20:26:

Michale, tento Rapid je shnilý, potřeboval jsem jet na Slovensko, vzal jsem hadr a ředidlo, očitil a bez broušení nanesl válečkem barvu. Spotřeboval jsem asi dvě plechovky. náklady asi 200Kč.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

je to již 4 roky, ...

doplněno 13.04.11 21:34:

Michale, zkuste na nějakém blatníku (třeba na jiné kastli) molitanový váleček a uvidíte kvalitu...za málo peněz.

michalll*
hodnocení

To eRko vypadá skvěle, to jo :) Jasně že to nebude nic extra, bude to starší auto na jízdy do práce, ale myslím si že výsledek by měl být pořád lepší, než stříkáním ze spreje ne?

ar*
hodnocení

2x

Michalll, ta el. pistole je absolutně k ho. . . , tou žádný kloudný lak na autě neuděláš, to už je pomalu lepší sprej. Pokud chceš stříkat auto tak jedině vzduchová pistole.Něco podobného aukro.cz/... i tato hobby bude asi 1000x lepší než elektrika.

Pokud leštičku tak takovouto aukro.cz/... Ta ve tvém odkazu je akorát tak na vosk a ještě mizerná, podobná mi tu pár let leží. Nerovnosti po nastříkání plniče nebo stříkacího kytu se brousí růčo né leštičkou, to bys nikdy nevybrousil do roviny. Pokud si to lakování nerozmyslíš tak ti moho poslat podrobný popis jak postupovat do vnitřní pošty, pokud budeš chtít.

doplněno 13.04.11 20:33:

Tady ta leštička aukro.cz/...

V tom prvním odkazu to zase "sebralo "i tečku .

doplněno 13.04.11 21:01:

Takže to nebude celolak, ale opravy. Je to metla a nebo "obyč"barva?

doplněno 13.04.11 21:59:

Michale máš to v poště, když tak se klidně ptej. Foto pošlu na mail

michalll*
hodnocení

Ar: Budu rád za každou radu do osobky, jak postupovat atd ;) Děkuju

hodnocení

0x

Jen můj názor má to cenu v době nabídky ojetin v dobrém stavu a v ceně benzínu 40,. za litr?*cteni*

michalll*
13.04.11 19:58
hodnocení

Ano má...

To je nějakej veterán ne?

mrzout
hodnocení

0x

Chlape el.pistol na auto ani omylem, tou by to pořádně ani nešlo. Zkus si třeba jen půjčit kompresor s nádobou a vem to vzduchovou pistolí. A taky si dobře zvol místo, kde to budeš stříkat. Chápu že ti jde o ten pocit udělat si to sám, tak tomu věnuj přípravu. Co se týče leštičky, nejsem si jist jestli se s ní dá i brousit, radši bych volil třeba excentrickou brusku. Hlavně brus celou plochou, ne jen hranou. Jo a tu korozi nejdřív pořádně odstraň ;)

michalll*
hodnocení

Nechtěl bych tím stříkat celé auto, jen postižený místa a pak rozbrousit doztracena... Ale elektrická bude vážně blbost... Kompresor bude největší problém...Pistol není problém koupit, ale kompresor nevím, jaký mi bude nejlevnější na začátek stačit...

Sežeň si nějakého meloucháře (lakýrníka), dodej mu barvu, tmel a ředidla a zaplať mu pouze práci. Nevyjde to tak draho a výsledek je zaručen!

orange
hodnocení

0x

Ahoj,no v první řadě bych Vám poradil,pokud jste to nikdy nedělal abyste to nechal na odbornících,protože takhle do toho akorát nasype prachy,nadřete se s tím,a výsledek bude na hovno...akorát budete nasranej..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]