Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz po STK kontrole

Od: pentium odpovědí: 11 změna:

Zdravím,mám prosbu.

Koupil jsem motorku z dovozu Itáliemá udělanou technickou prohlídku i emise a čistopis,jenomže to je uděláno 6měs.rok2010.Já jí koupil 1.4.11 a dnes jsem udělal evidenčku.Jde my o to jak dlouho je platná ta technická pro přihlášení,přece jenom je to - 10měsíců.Třeba u té evidenční kontroly vinu je to 10dní.

Děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Můj názor je, že technická je platná do 6 /2012 a evidenčka nemá žádné omezení.

erikch*

technická je platná 2 roky,klasika,jinak evidenčka 30 dní...Je-li technická mladší 30 dnů,tak evidenčka není třeba,jelikož technická(pravidelná,i dovozová)je evidenčce nadřazena,resp.evoidenčka je součástí ppravidelné(dovozové)technické...

charles*
hodnocení

neregistrovaný( nepřihlášený) dovoz motocyklu (tj s čistopisem CZ TP) nemá uvedeno razitko o platnosti STK! Motocykl se vpodstatě chová jako nové zboží. Při následné zapsání prvního majitele do TP ti razitkem potvrdí platnost STK ( v tomto případě na 2 roky ... motocykl nad 50ccm) ... Pokud tedy budeš užívat motocykl nepřihlášeny např 5 let a pak si jej zajdeš registrovat ( přihlasit ) nemusíš absolvovat STK ... razitkem ti potvrdí stk na 2 roky od data kdy žadaš o registraci ( přidělení spz a OTP )... samozřejmě že silniční motorku takto užívat je velice riskantní ale u endura pohybujícího se řekněme v převážne většině v terénu to už takove riziko být nemusí ( každy musí svou situaci zvážit) ... a paradox je v tom že když pujdů žádat třeba po 5 letech o registraci ( SPZ a otp ) tak mi potvrděj STK na 2 roky ... přitom motorka už může být dávno šrot ...
K evidenční kontrole... Protokol o STK ( schvalovaní techn. zpusobilosti před registraci ... "dovozová STK " ) je uveden na jmeno . ... tento STK protokol má take funkci evidenční kontroly by´t je na jiný jmeno ( na našem uřadě stím mám osobní zkušenost že jej uznávají i z jiné osoby po dobu 10 kalendářních dnů ... měla by sedět kupni smlouva se jmeny mezi prodávajícím a kupujícím podle na na stk protokolu )... Pokud jej nemáš stačí zajit na STK stanici kde dělali tudle dovozovou stk a vystavi ti bezplatně opis tohodle protokolu pro potřeby registrace. V připadě že je to už po 10 denní lhůtě, je to bezpředmětné a musíš zaplatit novou evidenčku ( zbytečná byrokracie) ...cca 200,-kč
P.s Pro přiště... originál protokolu o dovozové STK nebo pravidelné STK předložíš na registru a měli by ti ho vrátit ( trvej na tom - udělaj si kopii ... je vněm věta " vozidlo z hlediska evidenční kontroly vyhovuje! ) ... běžne totiž klasické evidenční protokoly z STK berou a zakládají. pokud by se ti někdy stalo že poškodíš červenou nálepku o STK tak na přislušné stanici ti jej na zakladě tohodle protokolu za drobný poplatek cca 30kč znovu nalepí ... pokud tento protokol nemaš v tomto případě přes to nejede vlak.

nu*

razítko o platrnosti TP včetněš uvedení datumu se otiskne a zapíše při první registraci v ČR, datum platnosti se uvede podle předložených protokolů z STK...Pokud motorka někde rok stála, je to problém prodejce...Tecjmická prohlídfka před regiosdtzarcí nebo před schvýlením TZ pa,táí podle platné legislativy u ojeté motorky 2 roky...Nové zboží je nová motorka ke které vydá TP výrobce, tam protokol ani evidenčku nikdo nepotřebuje a první TP je podle kategorie moocyklu jako u nového vozidla...

Neregistrovanou motorku lze "užívat" po dobu 5 let akorát na soukromíém veřejně- nepřístupném pozemku, a technická prohlídka provedena "před registrací " nebo "dovozová" bude po 5 letech už 3 roky neplatná...Takže žadatel který po 5 letzech užívání přijde na úřad bude vyzván aby předložil platný protkolo z technické prohlídky...

Uznávání STK protokolu " z jiné osoby" po dobu 10 dnů je nezákonný postup, evidenční kontrola musí být na jméno člověka žádajícího o registraci...

10 denní lhůta platnosti u evidenčky je nesmysl, protože EK platí do doby, dokud na sebe dotyčný vozidlo nezaregistruje..klidně měsíc, dva, půl roku, rok...atd...

erikch*

příteli nu-jak může platit evidenčka "neomezeně"-to je trošku divný ne-nejen z logiky věci aktuální konfrontace zápisů v TP,potažmo registru zda odpovídají realitě...Proto tam je 30denní lhůta...A že by nějaký kolega úředník v praxi chroupnul třeba rok starou evidenčku,a jakože dobrý-to bych rád viděl v praxi *ua*...

slon

Tak proč se ptáš, když to tak dobře víš? *ee**ee**cert*

charles*
hodnocení

To co jsem tam vložil už jako registrovaný je citát z jiného serveru a k těm evidenčkám-je fakt že je platná 10dní alespoň u nás v Písku J.Č. včera jsem tam byl a ptal jsem se na to ale u té STK mě bylo odpovězeno že to záleží na úředníkovy to prej neví přesně,jak to je no nevím asi se Paní nechtělo moc přemejšlet.*sok*

nu*

platnost evidenční kontroly na samostatném protokolu nebo na protokolu z technické prohlídky není časově omezena, kdyby byla, musel by to uvádět zákona nebo navazující vyhláška...Svévolně omezit platnost evidenční kontroly proto nelze...na jiných serverch s etaké píší kraviny, server si dnes vytvoří kdokoliv, nejhodrší servery jsou ty, které si vyrvářejí lidé, kteří si přivydělávají jako zpostředkovalé a jezdí po úřadech vyřizovat věci za jiné...Především jsou tam matoucí a zavádějicí rlzné cenníky atd...

Paní na úřadu se musíte jasně zeptat, jaký protokol vlastně máte a co je v něm napsáno a k čemu jej chcete použít...Pro laika je totiž nesrozumitelné pochopit i jednoduchý rozdíl mezi prohlídkou a kontrolou, mezi technickým protokolem a protokolem z technické prohlídky atd...Nejlepší je ptát se na konkrétní věc, a to osobně, protokol přitom předložit...nebo si dát tu opráci, najít si zákon a vyhlášku o registraci a legislativu související s činností STK, je to v podstatě jedna vyhláška.Pak budete mít ve všem jasno...

Přiblé kecy o úřednících popíjejících kafíčko umí napsat každý, ale prolistovat příslušnou legislativu je pracné, tak proč to dělat, že? Lepší je psát sem opakovaně ty samé nesmysly , a to celé měsíce, například o nadřazenosti evidenční kontroly technické prohlídce, o 10-denních lhůtách platnosti protokolů a podobné nesmysly...:-P

charles*
hodnocení

Tak pro všechny,dnes jsem byl pro značky a veřte nebo ne ale mám technickou platnou od dnešního datumu na 2roky a bylo my potvrzeno že EV.platí 10 kalendářníchdní.Potřeboval jsem radu protože se v tomto moc nevyznám,ale rady byly tak rozličné že jsem byl z toho trochu zmaten.I tak ale děkuji.

xxx*
hodnocení

0x

Jen bych se rád dodatečně zeptal o jakou motorku se jedná, že vám měřili emise?

charles*
hodnocení

Aprilia Scarabeo 500 a cituji z protokolu:Měření emisí provedla SME č.46.11.32 dne 1.6.2010 č.protokolu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]