Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak postupovat v případě, že jsem prodal auto a převod vozidla bylo řešeno plnou mocí. Takže nový majitel dostal plnou moc a velký techničák. Nyní mám v ruce jen smlouvu o prodeji. Na základě smlouvy jsem zrušil povinné ručení. Po dvou měsících jsem zjistil, že auto je stále napsané na mě a nový majitel už auto prodal někomu dalšímu. Další majitel auto pojistil, ale už nemá zájem aby bylo auto napsané na něj. A s původním majitelem není žádná řeč. Děkuji za odpověď
oslovit oba, vysvětlit jim, že Vašim jménem jezdit nikdo z nich nebude, že dohody se mají plnit, pokud byla dohoda ýže kupuijící distane a využije Vaší plnou moc, tak jí měl dodržet a auto na sebe odhlásit...požádejte je oba o zapůjčení obou registračních dokladů. kteréc jsou pořád na Vaše jméno, k provedení-nahlášení změny na úřadu je potřebujete, nebo ať tam jdde jejich současný držitel s Váma, pokud neuspějete, jděte na úřad, nechte si vystavit duplikáty obou TP, pak nahlaště změnu, uvedte tam iniciály člověka, kterému jste auto prodal a duplikáty dokladů mu pak předejte...Původní doklady jsou tímto momentem neplatné, nové dopklady sou platné, a je na kupujícím, jak s nima naloží...Pokud auto prodal dál, tak ať duplikáty dokladů i dál předá...V každím případě tomu, kdo bude jezdit na původní malý techničík hrozí sankce, pokud se neprokáže tím dalším, vystaveným za původní í "ztracený"...Ano, za blbost se platí, ale pokud nekdo poruší důvěru a plnou moc hodí do koše, tak se k němu budu také tak chovat...Jiná cešsta než lhát a vše popírat a vše hodit na kuopujícího není...na úřadu vyplňte oznámení o ztrátě jkde uve%dte, že doklady ztratil kupující, kterému jste je oba předal současně s autem a plnou mocí k odhlášce...protže ten původní kupující není v registru zatím zapsán, nemlže ani o nioc žádat...Proto to musíte udělat Vy...a že on dál prodal auto i s doklady, o kterých jste si myslel, že jsou ztracené, to je jeho problém...Kdyby něco, budete neustále tvrdit, že kupující Vám oznámil že doklady ztratil...bez nich odhlášku udělat nešlo...proto jste potřeboval duplikáty...a že o přeprodání auta jste nevěděl, reaspektive věděl, ale nevědel jste, že s autem byly předány i doklady...ty jsou už několik dnů ztracené, to je jasnétedy alespoň to tvrdil kupující, a vy jste mu samozřejmě věříil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.