Nejste přihlášen/a.
Ahoj mame nasledujici problem.
Moje 10 leta sestra, ktera ma ZTP dostala 100 000,- na auto. To se koupilo, ona je majitel a otec je provozovatel. Ale docela nechapem jak my tak na urade, proc se ma otec zbavit sveho auta, jak je to napsane v pozadavcich. Je to postavene na hlavu, ani na urade nedokazaly rict jestli je vubec mozne to sve auto prepsat a pak prepsat zpatky na sebe. Snad jsem to napsal dost jasne a dekuji za pomoc.
nechápu jaký by měl být problém s převodem, stačí splnit zákonné podmínky a auto lze převést...specifikujte kdo napsal komu jaké požadavky...bude tospíše dotaz na sociání odbor, respektive na toho, kdo poskytuje dotace na zakoupení vozidla pro ZTP... Ptejte s ena konkrétní zákon
S novym autem je vse v poradku. Otazka je proc se ma otec zbavit stareho auta (ktere je normalne pojizdne a chce si ho nechat). Na te "smlouve" o prispevku je docela krkolomne napsany pozadavek, ze je nutne se zbavit stareho auta (toho predchoziho). To chapu v pripade, ze se jedna o osobu se ZTP ktera to auto koupi a je vlastnik a sam s tim taky jezdi. Ale nevidim duvod proc by otec nemohl vlastnit auto :D a mel jenom provozovat to dcerino.
Romane, majitel vozidla je přeci sestra, a druhé vlastní otec?
Ano jak rikam. Proste otec ma auto (jako nase puvodni). A ted nove co vlastni sestra z duvodu toho prispevku. Cela vec je proc se ma otec zbavit (prepsat) sveho auta. Na odboru nerekli nic jineho nez ze to tak musi byt a ze je to v zakonu. V jakem nerekli. A taky je to napsane na papire o posouzeni toho prispevku .
No jak znam socialni odbory uradu, vubec bych se tomu nedivil - jak muze dostat prispevek na auto nekdo, kdo ho uz ma? IMHO je vsechno spatne ale co uz...
Jak? muze ho dostat uplne normalne. Kdyby jsme mely nove auto samozrejme nedostanem prispevek. Ale mame stare auto rv.97 tak proto prispevek. Dceru vozime 3x za tyden 60km daleko.
Žádá se o auto, aby se měl kdo vozit, pokud auto už je, tak na co žádat o jiné, jen pak snad na provoz auta. Co si tak přečíst podmínky? Já v tom nic nelogického nevidím. Pak by byly v domácnosti dvě auta, a to jedno jsme uhradili my.
No ptal jsem se na uplne na jinou vec. Co budu povidat vam co postizene dcery sestry nebo co nemate. Dalsi vec je ze otec ma auto do prace a proto 2 auta. Je stolar auto do podnikani se mu nevyplati a s novym asi jezdit nebude ze. Nevim co resite ptal jsem se na uplne jinou vec.
A ze ho platite vy? To ze platite podporu x ciganum vam nevadi ze my vsichni v domacnosti pracujem tak neevidim duvod proc nedostat prispevek na postizene dite se kterym mate cely zivot starani. To zadnych 100 000 na auto ani tak nezmeni. Kdyz uz jsme u toho. Ale raci to vlakno prosim smazte. diky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.