Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je stále povinné vozit s sebou rezervu, když mám takový ten sprej, kterým si vyplním píchlou pneu a dojedu? ...jako ženská bych stejně kolo neměnila... vím že na Slovensku už tahle výbava legálně nahrazuje rezervu. Díky
"Nestačí. V současné době platí vyhláška 341/2002, která jednoznačně říká, že vozidlo musí být vybaveno rezervním kolem. Jediná připouštěná možnost je v případě, že máme čidla na kontrolu tlaku v pneumatikách vzorném poli řidiče a zároveň máme příslušný sprej nebo jinou adekvátní metodu, kterou můžeme případný defekt zalepit. Pokud vůz není těmito čidly vybaven, tak samotný sprej nestačí," poskytl vyčerpávající odpověď Josef Pokorný z Ministerstva dopravy.
Převzato z motožurnál.
Madam, sprej se dá použít hlavně v okamžiku, když příjdete k autu a kolo je prázdné, ale jestli píchnete za jízdy, tak než zastavíte, tak tu gumu celkem pěkně odrbete a hlavně se vám odtrhne z disku a pak je vám celý sprej k ..., no, k ničemu. Když budete mít rezervu, tak i jako úplně nepoužitelná ženská si někoho stopnete a on vám jí vymění. Se sprejem si můžete akorát tak ztužit účes, aby vám nesplihnul až budete stopovat ochotné řidiče.
podle toho, jaké míte auto, u starých škodovk 105/120/125 atd výrobce nesouhlasí, protože kolo ve v přední části auta a je součástí "deformačí" zóny, u felicií "nedoporučuje", což není nesouhlasem, pokud použijete místo rezervy soupravu na opravu pneumatik ŠKODA, u novějších vozidel po nabytí účinnosti novely vyhlášky č.341/2001Sb.bývý od výrobce ve velkém TP zápis o tom že rezerou není auto vybaveno...Doporučuji opratřit si písmený souhlad výrobce ke konkrétnímu auto a vouit si ho s sebou v autě, případně nechat zapsat do velkého TP..Jen blázen pojede ve dvě v noci z Ostravy do Prahy bez rezervy, protože i když si zavolíte k neopravitelné pneu asistenční službu, ta nemusí s sebou vozit všechny rozměry kol a pneumatik, tak s Vaším poškozeným kolem odjede a pak přojede a Vy se nedoplatíte..co je výhodnější a co má logiku?
Před rokem jsem v zimě boural. Moc se toho nestalo, ale zničil se mi disk na zadním pravém kole. Ještě, že jsem měl rezervu! Vozte sebou rezervu.
Znamemu rupla na silnici pneumatika na dodavce a protoze mel dodavku zapecetenou od celniku, tak rezervu z pod auta stejne nedostal, pac byla zevnitr z nakladniho prostoru utazena sroubem.
Volal na celnici, atto prijedou uredne rozpecetit, ty ze na nej kaslou a at prijede on. Coz jaksi neslo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.