Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtel bych si koupit sve prvni auto a jelikoz jsem si neco nausporil tak bych si ho chtel koupit. Nejlepsi by bylo nejake male auto objem moturu 1,0 - 1,2 abych neplatil moc. A jaky by byl prepis...?
Dekuji, experti...:DD
Za 10t si kup kvalitni ojete jizdni kolo. Dalsi naklady na nej budou ve srovnani s motorizovanym vrakem nicotne.
axus-proč to tak dramatizovat , jsou to jednoduché počty,koupím nějakou mrchu,třeba teď je na aukru aktuálně Forman s plynem(LPG),platnou TK a normálně funkční-(narozdíl od annoncí,sbazarů apod.si zde málokdo troufne oblbovat-takže vesměs popis a fota v reálu odpovídají),asi 1500,-,i kdyby do trojky dobrý...a drandí(odhláška-polopřevod,kupní smlouva-žádné náklady,akorát aktuálně uzavřené povinné),no a až něco,tak nic neřeším,odvezu do šrotárny-u Jičína tak jak to tam dovezu komplet i s náplněma á 3,40 Kč/kg-no a náklady akorát benzín co by projezdil-a jsem na svém...Trojka se mi vrátí a hups číhne na aukro a tradá třeba jinej Forman,Felda-do tý trojky je velmi reálně něco pojízdného vyšašit dva tři měsíce podrandit(resp.do konce TK)-náklady akorát palivo a něco málo povinné...No a žádný stres(a rance peněz) počínaje EGRky,váhami vzduchu,čidlo na to a tamto...,kde naleju šitovou naftu a za chvíli čerpadlo udělá "pápá..."-prostě to má taky něco do sebe a osobně mám takhle na chvíli vždycky nějakou mrchu,coby pracovní-když něco,šup s ní k "druhotnému zpracování kovového odpadu"-jsem na svým(většinou v plusu)a pohoda...
Mozna, mozna.
1) ne kazdeho by bavilo by kazdy pulrok shanet nove auto. Kde je komfort dlouhodobeho uzivani?
2) pokud je to na dojezd do sousedni vesnice do hospody, tak pak mozna ano, ale co az se s tim budu chtit vypravit na vylet druhy konec republiky? Kde je jistota jakesi zakladni spolehlivosti?
3) Mnoho ridicu ocekava od auta vic, nez jen dopredny pohyb z mista A do mista B pri dobre konstelaci hvezd. Kde je uzivatelsky komfort?
5) pri dnesnim vykupu zelezneho srotu cca 4Kc/kg (?) tech 1500Kc vychazi tak prave na ten srot. Mozna ani to ne. Co se od takoveho vozidla da ocekavat?
Jiste lze za takovouhle cenu vozidlo sehnat. Ostatne ne nadarmo se rika, ze kazde auto ma sveho kupce. O vyhodach takove koupe by asi ale slo diskutovat do nekonecna.
osobně jsem uvedl,že obdobné mrchy coby pracovní-tzn.že s rodinu ve volném čase atd.jezdíme samozřejmě svým autem(ať jedním nebo druhým),a ještě poznámka-cca 4Kc/kg (?) tech 1500Kc vychazi tak prave na ten srot...Odhad ceny velmi správně,ale celková suma (1500,-)? Při váze auta bez vnitřních plastů a skel -cca.800 až 900 kg(dle motorizace) krát 4 a jsme někde jinde..Samozřejmě pokud je to dočasné,pracovní,do lesa atd.není co řešit-na tom člověk neprodělá,na normální ježdění to chce pak něco "kulturního" a v cajku-to je taky jasné...
nenech se odradit-dá se vcelku úspěšně na aukru sehnat(vydražit) pojízdná mrška za pár tisíc-pro ilustraci Favoriti i s platnou TK,pojízdné cca.3000,-(tzv.na doježdění),přepis vůbec řešit nemusíš,postačí kupní smlouva,uzavřít povinné(někdy prodávající trvají na odhlášce-tzv.polopřevod,což ale není problém...)a můžeš legálně drandit...Onen polopřevod,resp.doregistrace z tvé strany coby kupujícího už není z pohledu zákona změnou(s 10denní lhůtou),takže můžeš zcela legálně auto užívat-jen mít platnou TK a povinné-ale to jse jasné...
Ahoj,
tak to máš hodně okleštěný rozpočet, ale tak něco se najde vždycky. Obávám se, že budeš vybírat tak maximálně mezi škodovkami favorit, 105, atp.
Dej si tipcars.com, filtruj podle ceny a uvidíš sám. Je tam toho na výběr dost. Akorát by sis měl uvědomit, že koupit auto je snadné - ale starat se o něj + benzín je dost náročné. Čau!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.