Nejste přihlášen/a.
Jak je to vlastně s odpojením akumulátoru u vozidel s četnou elektronikou. Stále se diskutuje , zda lze odpojit akumulátor bez rizika problémů a nutnosti návštěvy autoservisu při jeho opětovným zapojení? To nelze ani akumulátor nabíjet mimo vozidlo? V čem je konkrétně problém. Děkuji miro.
doplněno 11.04.11 08:24:Má s tím již někdo konkrétní zkušenost a jakou? Děkuji.
Miro, nevidím jediný důvod, proč by se nemohl odpojit akumulátor od vozidla. Klidně lze dobíjet i mimo vozidlo. Pokud někdo tvrdí opak, je to třeba doložit. logikou co se stane.
Jenže se také může stát, že auto s moderní elektronikou pak nemusí nastartovat, jak třeba upozorňuje @xxx .
Pro tyto případy je prodávají přemosťovací záložní zdroje, připojíte na svorky od baterie a tu poté demontujete a nabíjíte jak chcete.
petapeta, chápu Vás, ale můžete uvést příklad vozidla s moderní elektronikou, kterému ublíží že odpojíte akumulátor?
Děkuji
Děkuji za názory. Sám si myslím , že by bylo příliš nezodpovědné od konstruktéra automobilu , aby v tuto nepříjemnost vystavoval řidiče , potažmo majitele vozidla. Snad jen z komerčních důvodů , ve prospěch profitu záchranřů , při řešení těchto případů. miro
Za svůj život jsem měl několik aut,ze kterých jsem vyndával baterii,bez jakýchkoli problémů.Škoda,Fiat,Renault.Vyndával jsem ji dokonce záměrně abych smazal zápis v elektronice,když začalo auto "kopat".Jen jde o nastavení rádia a alarmu.A také si nechat odemčené dveře,které se pozamykají ručně.U Rencka nejsou čudly,takže je líp ho nechat zamčený ,s jistotou že funguje ruční zámek.Pak by byl problém se dostat do motorového prostoru.Ale to určitě víte,to bylo pro upřesnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.