Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození automobilu v pneuservisu

Od: pegas2* odpovědí: 8 změna:

Pověřil jsem syna aby nechal v servisu vyměnit zimní kola za letní. Syn si sebou zapomněl vzít šrouby na ALU kola a pneuservis při výměně pneumatik použil šrouby na plechové ráfky, které byly u zimních kol. Při výjezdu ze servisu jedno kolo upadlo a atomobil se poškodil. Pojiš´tovna odmítla škodu hradit, protože vznikla při servisních prací a servis odpovědnost odmítá. Já se domnívám, že neoprávněně, protože pracovník pneuservisu měl rozpoznat šrouby a montáž neprovést. Jaký je prosím Váš názor? Děkuji za něj!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Upadlo,ale proč?Utrhl se závit?Z mé skušenosti stačí i šrouby na plecháče,Jen jsem trefil na servisáka který elektrony utahoval momentem na 180NM.Přitom v manuálu je jen 80NM.Nebyl jsem schopen je povolit při defektu jednoho kola.Mohlo to klidně být tím,že to kolo upadlo.Naběhl jsem na něj a on řekl že to utahuje víc "pro jistotu.Nepochopitelné ale děje se to.

xxx*
hodnocení

2x

Jednoznačně pochybení servisu (přetažení momentu šroubů a následné poškození kola, které z tohotu důvodu upadlo nebo naopak nedostatečné utažení šroubů). Navíc měl vyjíždět zaměstnanec servisu.

hodnocení

2x

Spíš byly krátký šrouby, svědčí to o "odbornosti" servisu, já bych šel po servisu, ale pokud nebudou chtít jednat tak stejně akorát tak soud.

trol*

Zdravím, já bych téže požadoval náhradu. Správně neměli vůbec nic dělat a zavolat Vám a domluvit se. U některých automobilů lze šrouby z plechových použít, ale ne u všech. U ALU je většinou kužel, nebo kužel s takovým volným prstýnkem, též délka není jedno jaká. Buďte rád, že to neupadlo někde při vyšší rychlosti. V zájmu servisu je, aby to s Vámi vyřešili osobně. V případě právního sporu, může dojít k jejich likvidaci a to ještě nepočítám možné obecné ohrožení.

janmega*

Určitě krátké šrouby. Na plecháče mám krátké a na AL disky delší. Takže to drželo jen na pár závitech. Jednoznačná chyba "odborníka ". Měl to poznat.

buss
hodnocení

0x

Sám asi nic, bude to chtít právníka ...

trol*

Tak ještě media, Černé ovce a ČOI, zatím co jsem slyšel toto 100% fungovalo, na hloubkovou kontrolu obchodní inspekce nikdo zvědavý není.;)

hodnocení

0x

Klasická servisácká prasárna!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]