Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk motoru Fabia TDI vs. Octavia TDI

Od: jiri82* odpovědí: 8 změna:

Nemá někdo osobní zkušenost s hlučností motoru uvnitř vozu u Fabie 1,4 TDI 59 kw a Octavie 1,9 TDI 66 kw.

Zajímalo by mě, zda je hlučnost motoru subjektivně u těchto vozů uvnitř stejná nebo diametrálně odlišná.

Děkuji všem za příspěvky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Hlučnost je odlišná z důvodu tří hrnku u Fábie 1,4 TDI má i takové zvláštní vibrace, ale zanedlouho se na to dá zvyknout. Fábie s tímto motorem je velmi dobrá volba.

jiri82*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jak byste ale subjektivně hodnotil míru hluku u těchto dvou typů vozidel? Všichni mě od Fabie odrazují, na Octavii ale nemám finance. Taky mě napdlo, zda není možné dodatečně odhlučnit zvuk motoru u Fabie.Děkuji.

1jara*

Když budete mít zájem o tuto Fábii, tak před koupi si ji erčitě projedete. Není hlučnější jen má neobvyklý zvuk.

doplněno 08.04.11 20:23:

Spotřeba Fábie je 4,2, vám nabídne spotřebu mezi 4,5 a 6,5 litry nafty na 100 km.

jiri82*
hodnocení

Ještě by mě zajímalo zda ve srovnání s benzínem Felicií 1,3 50 kw je výrazně línější nebo výkonější u předjíždění.

Línější než Felda ten 1,4 diesel fakt není. Měl jsem tu možnost, že jsem jezdil s Fabií HTP i s tím nafťákem. Proti HTP má diesel pocitově lepší zátah, ale ve firmě mu přezdívají Blackhawk. Zvukem totiž připomíná zmíněný vrtulník. Když přesednete z benzínové Fábky do tohoto dieselu, tak je to tedy celkem šok :) Ale je pravda, že zatímco benzínové Fábky mají celou řadu problémů, nafťák se celkem drží.

nu*
hodnocení

0x

tříválec nekupujte, nejede to a spotřeba je vyšší než o Oktávky 66 kW..já s motorem 66 kW jezdím za 4,7 litru, když jedu po dálnici, tak v průměru za 5,2 lt

Tříválec odhlučníte ale vibrace budete cítit pořád...když si koupíte zachovalou starší Octavii v SRN, model 2002, dá s epořídit za cenu kolem 4.000-4500 eur, ale především v kombíku, limuzín je málo a jsou dražší...200 tisíc na tachometru nevadí, tento motor je věčný...důležitý je celkový sdtav

jiri82*
hodnocení

ad "nu" a měl byste nějaký tip za 175 tis. na octavii?díky

stirecek*
hodnocení

0x

Co takhle někam zajít a povozit se, vyzkoušet motor, jízdní vlastnosti a taky porovnat hlučnost konkrétního vozu? Není nad osobní vyzkoušení, každý si představuje auto trochu jinak. Kupovat zajíce v pytli mi nepřijde moc rozumné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]