Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistna udalost - kdo je viník?

Od: marwin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

asi před měsícem jsem se potkal s jednim autem v ulici a liskly jsme o sebe zrcatkama ja měl škodu asi za 150,- takže jsem to s pojištovnou neřešil na druhem aute byla škoda na zrcátku asi za 1500,- sespsali jsme papir pro pojištovnu... ted se mi pan ozval že pojištovna potřebuje ještě papír aby mu škodu zaplatila že to vlastně nezavinil... on mam mu něco takového podepsat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

mafwn. Byla to Vaše chyba? Jestli ano, tak podepsat můžete. Jestli to nebyla Vaše chyba, tak proč byste to podepisoval a přicházel o svoje bonusy.

doplněno 07.04.11 08:35:

marwin:D

krkovicka*
hodnocení

0x
Už jsem to tady někde psala,v jiný otázce,že dole jak je kolonka(zápis o nehodě)-poznámky- se má vepsat kdo je viníkem a podepsat se pod to.Pak máte klid.Pánovi to sepište,nebo taky už v této chvíli ani nemusíte.

krkovičko, moc mě to mrzí, ale opravdu to tak nemusí fungovat. Páč i když napíšu, že viníkem jsem já, pak mě někdo poradí na poradně, nebo i jinde, že nejsem viník, ale ten druhý, tak klidně může být vina 50/50, popřípadě dokazováním i na vině bude ten druhý.

Takových případů již bylo.

Proto na zápisu o nehodě NENÍ taková kolonka, a přiznání na takovém papíru není směrodatné.

Pokud se slušní řidiči domluví a napíšou to tam, nikdo to nezpochybní, přiznají vinu i do dalších protokolů pro pojištovny, tak pak je to OK.

Jinak rozhodují jiní o vině.

doplněno 07.04.11 19:55:

krkovičko, čas od času mě někdo známý zavolá, přijeď, mám bouračku a nevím co dál. Takže trošku o tom vím, před několika lety jsem měl udobí, že jsem zažil během 10 let 12 nehod, většinou jako spolujezdec, nikdy jako viník.

Proto se bojím s někým jet jako spolujezdec a vždy na to upozorňuji. Někdy prosím ať zastaví, že vystupuji.

Je to o slušných řidičích, bohužel jsou to jen ti co známe, ti ostatní jsou ti špatní...:)

krkovicka*
Milane vím co myslíte.Musíte se dohodnout na místě.Když není s viníkem řeč(někdy kvůli agresivitě)při volají se policiste.Samozřejmě někdy se to řeší i bez zápisu,policistů,hezky peníze z ručky do ručky,pak je to ale riziko,když pán po týdnu má zdrav.komplikace následkem nehody.Milane boural ste někdy,nebo někdo do Vás?Vyplňoval jste už zápis o nehodě?Přiznám se,řidička nejsem,teprv dělám autoškolu a jízdy mám za sebou teprv 3.Ten můj chlap řídí už 17let,a záznam o nehodě vypisuje každý měsíc a vždy dole u poznámky je napsáno-ručně- Jsem viníkem nehody a podpis.Pak je to i lepší,pro obě strany.
doplněno 07.04.11 19:43: Samozřejmě že o vině rozhodují jiní,ale někde je to jasný jak facka.
stirecek*

To máte pravdu, kolegu ze služebním autem vytlačilo protijedoucí auto ze silnice, výsledek služebák celý bok ojetý, viník vše přiznal i policii na místě, vše sepsali a asi za měsíc volali z pojišťovny, že viník žádný papír policajtům nepodepsal a vinu popírá, to aby zaměstnavatel viníka nepřišel o bonusy. Tenhle zákon jen nahrává pojišťovnám a říkal jsem to už tehdá, že v tom bude bordel a doplatí na tom jen poškozený. Bonus malus ve formě levnější/dražší pojistky by měl být řešený jinak.

stirecek*
hodnocení

0x

Nedovedu si představit, kdo má vinu, je to tvrzení proti tvrzení, na vině jsou nejspíš oba dva, ovšem záleží, kdo byl víc v protisměru, ale vina se těžko dokazuje. Mně se jednou stalo to samé, jen to bylo v rychlosti cca 120km/hod, ten druhý protijedoucí jel snad ještě rychlej a bylo to v noci, ale nezastavil nikdo z nás, byla to dobrá pecka. Nicméně zrcátko - plast zůstalo celé, jen se sklopilo, ale zrcadlo popraskalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]