Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
asi před měsícem jsem se potkal s jednim autem v ulici a liskly jsme o sebe zrcatkama ja měl škodu asi za 150,- takže jsem to s pojištovnou neřešil na druhem aute byla škoda na zrcátku asi za 1500,- sespsali jsme papir pro pojištovnu... ted se mi pan ozval že pojištovna potřebuje ještě papír aby mu škodu zaplatila že to vlastně nezavinil... on mam mu něco takového podepsat?
krkovičko, moc mě to mrzí, ale opravdu to tak nemusí fungovat. Páč i když napíšu, že viníkem jsem já, pak mě někdo poradí na poradně, nebo i jinde, že nejsem viník, ale ten druhý, tak klidně může být vina 50/50, popřípadě dokazováním i na vině bude ten druhý.
Takových případů již bylo.
Proto na zápisu o nehodě NENÍ taková kolonka, a přiznání na takovém papíru není směrodatné.
Pokud se slušní řidiči domluví a napíšou to tam, nikdo to nezpochybní, přiznají vinu i do dalších protokolů pro pojištovny, tak pak je to OK.
Jinak rozhodují jiní o vině.
doplněno 07.04.11 19:55:krkovičko, čas od času mě někdo známý zavolá, přijeď, mám bouračku a nevím co dál. Takže trošku o tom vím, před několika lety jsem měl udobí, že jsem zažil během 10 let 12 nehod, většinou jako spolujezdec, nikdy jako viník.
Proto se bojím s někým jet jako spolujezdec a vždy na to upozorňuji. Někdy prosím ať zastaví, že vystupuji.
Je to o slušných řidičích, bohužel jsou to jen ti co známe, ti ostatní jsou ti špatní...
To máte pravdu, kolegu ze služebním autem vytlačilo protijedoucí auto ze silnice, výsledek služebák celý bok ojetý, viník vše přiznal i policii na místě, vše sepsali a asi za měsíc volali z pojišťovny, že viník žádný papír policajtům nepodepsal a vinu popírá, to aby zaměstnavatel viníka nepřišel o bonusy. Tenhle zákon jen nahrává pojišťovnám a říkal jsem to už tehdá, že v tom bude bordel a doplatí na tom jen poškozený. Bonus malus ve formě levnější/dražší pojistky by měl být řešený jinak.
Nedovedu si představit, kdo má vinu, je to tvrzení proti tvrzení, na vině jsou nejspíš oba dva, ovšem záleží, kdo byl víc v protisměru, ale vina se těžko dokazuje. Mně se jednou stalo to samé, jen to bylo v rychlosti cca 120km/hod, ten druhý protijedoucí jel snad ještě rychlej a bylo to v noci, ale nezastavil nikdo z nás, byla to dobrá pecka. Nicméně zrcátko - plast zůstalo celé, jen se sklopilo, ale zrcadlo popraskalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.