Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezuté gumy hučí

Od: hurja* odpovědí: 5 změna:

Dobry den. Mam dotaz:po 3 letech jsem přezul gumy letní. A přezul jsem je tak že zadni jsem dal do předu a předni do zadu...kvuli lepšimu vzorku... Problem je v tom že to huči! Proč? Nahuštěné jsou a vyvažene taky! Pokud na nich nejsou směrovky-šipka-rotace tak je to jedno jak je dam ne? Ale stejně jsem je dal jako dobře leva strana na levou aatd. Diky za dotazy. Jo a volant se mi nekmita a ani to netaha na stranu...jen huči. Myslim si že jsou jinak sjete...tak to chce jen počkat i rok at se to sjede dle potřeby? diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x

Pár stovek km a gumy si sednou...

m2d
hodnocení

0x

Velmi pravděpodobně to opravdu souvisí s přehozením předních a zadních kol. Nevím sice přesný důvod proč to tak je, ale opravdu někdy po takovém prohození začnou gumy dost hučet i když jsou papírově lepší - s lepším vzorkem. Prostě jsou na jiné nápravě, která je sjížděla možná trochu jinak než teď přední. Jestli se to časem vyladí netuším, otázka spíš na mechanika z pneuservisu...

1jara*
hodnocení

0x

Kola u vozu neněním, tím myslím přední za zadní, když se v předu sjedou koupím dvě nové. Nemusím potom kupovat čtyři na jednou.

doplněno 06.04.11 15:09:

Hučení může způsobit i to že jsou pláště ze zadu sjeté více na jedné polovině běhounu. Jak psali předemnou časem se trochu sjedou, nebo si zvyknete.

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Jak píšou výše ostatní, souvisí to většinou s tou záměnou přední/zadní. Záleží na Vás, jak moc je to hučení obtěžující, pneu si sice můžou po pár stech km (nebo spíše tisících) sednout, ale třeba taky ne (jako mně, když jsem vloni udělal stejnou "blbost" a poslouchal potom to hučení celou letní sezónu, po přezutí na zimní byl klid, ačkoliv právě zimní většinou bývají hlučnější). Já bych to raději vrátil zpět. Až se ty přední sjedou, koupíte právě jen ty.

hodnocení

0x

Také jsem přezul na letní a byl jsem překvapen, jak vůz běhá jako divý! Ty zimní protektory měly velký valivý odpor. Nyní si budu muset dávat velký pozor, abych udržel v obci 50:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]