Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si představit pod pojmem otevření motoru

Od: pawlas* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Všude na veškerých diskuzích se mluví o tvz. otevření motoru a následovném zvýšení výkonu a rychlosti motocyklu. CHtěl bych se tudiž zeptat co si pod tímto pojmem mám představit. A ještě mě tak napadá kdyby někdo měl nějaký nápad jak zvýšit výkon u motocyklu tak by nebyl taky ke škodě. Děkuji moc za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

2x

Kupříkladu u skutru se odstraní omezovač výkonu v podobě třeba zůžení sání a vymění se variátor.

pawlas*
hodnocení

Já mám motocykl 70 ccm a karburator del orto. Všichni mluví jak si nechali otevřít mototcykl a nikdo mi nedokázal vysvětlit jak mu to udělali :)

tesyk*

Třeba použitím laděného výfuku. Tedy, hlavně u dvoutaktu.

pawlas*
hodnocení

DObře. A něco okolo karburáto či filtr sání nemůže zvýšit výkon? Děkuji

slonbonjohn*

Karburátor lze přetryskovat a filtr sání vyměnit za sportovní, např. KN. Ale nemyslím si, že by to bylo o dost větší zlepšení. Zásadní je, jak psal Tesyk, odstranot restrikční kroužek u výfuku. Pokud jde o scooter s variátorem, vyměnit válečky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]