Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiný rozměr jedné pneu - lze s tím jezdit?

Od: jimmi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,včera večer jsem po příjezdu domu zjistil že v pravé zadní pneumatice je malá dírka. Do rána se kolo samozřejmě vyfouklo,a tak jsem jsem ho před chvílí vyměnil. Problém je ten,že na autě jsou zimní pneu s rozměry 155/70 a rezerva z kufru kterou jsem tam dal je letní pneu 155/80. Je možé s tímto obutím provizorně jezdit? Tušim že hrozí zvýšené ryziko smyku, ale potřebuju se dostat do práce a pro nové gumy:) Zajímalo by mě kolik km/h přibližně nejvíc s tim můžu jet,a jestli by nepomohlo kdybych tu rezervu malinko podhustil když je o něco vyšší. Díky za reakce;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je spousta aut, která používají neplnohodnotná rezervní kola, já to zažil mj. u VW Golf. Nejen že to mělo šířku kola z legendární Jawa 20 Pionýr, ono to bylo i na průměru menší. Ale fungovalo to. Podstatné je, v případě že Vás polapí Pomahači a chrániči neprokecnout se, že na té gumě už nějakou dobu jezdíte. Prostě trvat si na svém, před chvílí jsem píchl, jedu do pneuservisu, hned to přehodím.

hodnocení

1x

jimmi, musíte použít jiné pneu jen na nouzové dojetí...

jinak riskujete sankci..

cacab*
hodnocení

0x

To píšete z Antarktidy, že se bojíte smyku? Nis se neděje a ten rozdíl v výšce je nepatrný. Klidně jedzěte.

jimmi
hodnocení

Jsem 19ti letej jouda co má papíry asi půl roku:) radši jsem se zeptal...každopádně díky za odpověď

provizorně se s tím určitě jezdit dá. hlavně to musíš umět vyargumentovat pomahačům a chráničům! *smich*

a protože jsi devatenáctiletej jouda - až budeš auto obouvat do těch nových pneu, kup hlavně to co máš zapsáno v TP. to se v našich končinách jaksi opomíjí a pak se řidiči nestačí divit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]