Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera večer jsem po příjezdu domu zjistil že v pravé zadní pneumatice je malá dírka. Do rána se kolo samozřejmě vyfouklo,a tak jsem jsem ho před chvílí vyměnil. Problém je ten,že na autě jsou zimní pneu s rozměry 155/70 a rezerva z kufru kterou jsem tam dal je letní pneu 155/80. Je možé s tímto obutím provizorně jezdit? Tušim že hrozí zvýšené ryziko smyku, ale potřebuju se dostat do práce a pro nové gumy Zajímalo by mě kolik km/h přibližně nejvíc s tim můžu jet,a jestli by nepomohlo kdybych tu rezervu malinko podhustil když je o něco vyšší. Díky za reakce
Je spousta aut, která používají neplnohodnotná rezervní kola, já to zažil mj. u VW Golf. Nejen že to mělo šířku kola z legendární Jawa 20 Pionýr, ono to bylo i na průměru menší. Ale fungovalo to. Podstatné je, v případě že Vás polapí Pomahači a chrániči neprokecnout se, že na té gumě už nějakou dobu jezdíte. Prostě trvat si na svém, před chvílí jsem píchl, jedu do pneuservisu, hned to přehodím.
To píšete z Antarktidy, že se bojíte smyku? Nis se neděje a ten rozdíl v výšce je nepatrný. Klidně jedzěte.
Jsem 19ti letej jouda co má papíry asi půl roku radši jsem se zeptal...každopádně díky za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.