Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedovolené stání na zeleni

Od: freeman* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

Byl jsem u zubaře trhat 8mičky, potom jsem jel do práce, ale firemní parkoviště bylo v tuto hodinu bohužel zaplněné. Zaparkoval jsem auto tedy bokem na cestě, která je udělaná v poli/trávě z panelů. Bohužel jsem částí auta zasahoval do zmíněného pole/trávy. Po návratu k vozu mě čekal obligátní lísteček za stěračem s výzvou k podání vysvětlení ve věci nedovoleného stání na zeleni. Nevidím tam moc "zeleně" a neřešil bych to, kdybych tam stál celý a kdyby bylo kde jinde zaparkovat. V ten den mě to opravdu vytočilo.

Jak se můžu bránit? Nebo mám přijít a zaplatit? On to není problém, ale připadá mi že prostě neměli co dělat tak hledali jak splnit normu na rozdané pokuty...

Stání a předvolání viz. foto

Nedovolené stání na zeleni

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freeman*
hodnocení

Přikládám foto "Výzvy"

Nedovolené stání na zeleni #2
1jara*

Pokud donesete potvrzení vlastníka půdy že vám stání povolil, tak by vám to mohli odpustit.

Odvoláním se na osobu blízkou, v tomto případě zdřejmě neupějete, musela by tam rovněž pracovat.

freeman*
hodnocení

Asi se špatně chápeme... pozemek je úplně mimo firmu. Může tam stát kdokoli...

1jara*

Tak to zkuste s osobou blízkou, vy jste vozidlo neparkoval.

karina*

Ten pozemek jistě někomu patří. A pokud tam není vyznačeno, že se tam smí parkovat, tak tam, bohužel pro vás, nemůže stát kdokoliv. Vy byste nechal parkovat cizí auta na svém pozemku, byť ladem ležícím? Kar.

freeman*
hodnocení

Tady nejde o ten pozemek, ale o to že jsem kolem (viz. foto) nedovoleně stál na "zeleni".

vikin*
hodnocení

0x
Stal jsem v zakazu vjezdu (s nakym omezenim pro zasobovani ci co) rek sem pravdu, ze sem to tam zapomnel pres noc, ze sem neco stehoval a nemel jsem zadny minuly "prohresky" u mestaku a vyreseno domluvou.

rv*
hodnocení

0x

Podívejte se do katastru, komu pozemek patří. Není-li města, je to snad věc mezi Vámi a majitelem pozemku, který může na své zeleni nechat parkovat kohokoliv.

stirecek*
hodnocení

0x

Lístek za stěračem nemusíte vůbec řešit. Kdyby uletěl, taky o něm nevíte;)

lospicosdelakunda
hodnocení

0x

Tahle cílená buzerace mě už mrdá. To je jako s měřením rychlosti, tam kde maj bejt tak se neukáží jak je rok dlouhej. Lísteček uletěl, nikam bych nechodil. Ještě je ootázka, jestli jeli kolem, nebo je někdo zavolal schválně.

freeman*
hodnocení

Jeli kolem... Oni ví že je kolem těch firem málo místa na parkování a tak dávali všem pokuty co parkovali po straně silnice (prý průjezdnost menší než 6m). Tak už tam lidi neparkují, tak začali dávat pokuty těm co stojí na této "ploše".

pokusnik
hodnocení

0x

Tedy, typicky ceske chovani...

udelam chybu, stoji na cizi louce (je jedno jestli je 1 kolem - stat na chodniku se taky nesmi a je jedno jestli celym autem, nebo jen 1 kolem) a misto priznani chyby a zaplaceni pripadne pokuty (i kdyz to tak vubec nemusi dopadnout) se typicky cech spolu s dalsima x podobnych vycuranku resi, jak to obkecat a jeste se pak rozciluje, ze je to buzerace... skloptre usi a bezte pykat za svoje chyby a nedbalost

erikch*

pokusnik tady bych byl trošku s hodnocením "mírnější"-bohužel pán si to auto do práce asi vzít s sebou nemohl,v tu chvíli řešit parkování někde jinde(třeba 500metrů daleko taky asi nejde-to nadřízeného zajímat nebude a mohl být taky bez práce,že?!),takže podle toho co napsal volil "nejmenší zlo"a zaparkoval tak jak zaparkoval...Něco jinýho je "stoupnout"si někam před vjezd,garáž apod.-to je prasárna,ale tady je to fakt asi buzerace(a "lovění"příspěvků do městské kasy),proto tazateli: mrkněte na (velmi inspirativní)stránky : straznici.com/... najdete tam postup jak zcela v souladu se zákonem(a při nezaplacení ani kačky)nejen v tomto případě postupovat...

xxx*

Stát nás obere na každém kroku, tak proč ještě platit navíc za takovou hloupost! Každý hledá způsob jak se vyhnout zbytečnému placení a pokud ne, tak má peněz na rozdávání. Až stát začne něco dělat pro obyčejného člověka, tak začnu platit za podobné nesmyslné buzerace! Do té doby udělám vše pro to abych platit nemusel!

pokusnik

dostavit se podat vysvetleni neni zadna pokuta... ja uz ot mel kvuli svoji blbosti taky, a jen jsme jim rekl co a jak a byli v pohode a zadnou pokutu jsem nedostal...

xxx*

Dobrá tedy v lepším případě je to minimálně plítvání drahoceným časem, který mi již nikdo nevrátí. A pokud to budu brát politikou MP nechám si ten čas od nich draze proplatit!

pokusnik

No tak ale kdyz by takhle nekdo stal na vasem pozemku, tak prvni co bude, ze se budete rozcilovat kde jsou mestaci...(tedy vetsinou to tak byva)..

ja taky kolikrat parkuju podobne jako autor tohlde postu, ale vzdycky z vedomim, ze se to nema a muze prijit trest... nejde proste auto jen tak nekde "odlozit"...jsou urcita pavidla a ty se musi dodrzovat...

xxx*

Já jsem toleratní člověk, takže bych se opravdu nerozčiloval kdyby se někdo postavil na můj pozemek. Pokud tam nebude dělat bordel nevidím v tom jediný problém. A poslední věcí kterou bych to chtěl řešit by byla policie.

freeman*
hodnocení

To máte pravdu... a v takových případech počítám s tím že pokuta může přijít a jsem schopen ji akceptovat. Stále mi ale uniká důvod této pokuty.

freeman*
hodnocení

A mohu se zeptat jaká chyba a nedbalost? A jaká cizí louka? Je to prostě kus půdy o který se vůbec nikdo nestaral a nestará... Není to něčí louka, žeby tam něco někdo stavě, pěstoval, nebo alespoň sekal trávu...

A typicky české chování? Nikdy jsem se z pokut zatím nevykrucoval, ale tohle mi přijde opravdu moc... A navíc poté co jsem viděl za co jsou schopni v tomto městě rozdávat pokuty. To je opravdu jen na sbírání peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]