Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení hodin se sníží při zapnutí světel

Od: zdena7788* odpovědí: 7 změna:

Mám vozidlo Peugeot 206 z r.výroby 2008.Při nastarování se mi automaticky rozsvítí svěla(odpovídá platné vyhlášce) a současně se mi při tom sníží nasvícení hodin. Poadí mi někdo co s tím, aby bylo hodiny lépe vidět?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Je to normální,mně to dělá taky,jak dlouho máte to auto,že se ještě díváte na budíky?Ani nevím že tam jsou.

hodnocení

0x

Je možná několik důvodů... jeden by mohl být ten, že při rozsvícení světel se automaticky sníží intenzita osvětlení přístrojové desky, aby řidič lépe viděl to, co mu venku osvětlují ta světla, to by ale mělo poklesnout osvětlení všech budíků, ( napadlo mne, Vám svítí budík/ přístrojovka hned po sepnutí spínací skřínky?)

nebo v obvodě, který napájí ty hodiny a zároveň i světla, po zapnutí světel někde na nějakém přechodovém odporu stoupne úbytek napětí a hodiny svítí o to méně...

co tak zkusit napájet hodiny odjinud... nemám schema zapojení elektriky P 206...

xxx*

Seděl jsem ve spoustě aut (nových i starých), ale nikdy se mi nesnižovala intenzita podsvětlení budíků nebo ovládání. Tu jsem si mohl nastavit já sám. Vždy pouze hodiny a autorádio. Odstranění je v celku jednoduché - Hodiny mají stejně tak jako autorádio nápajení a druhý přívod, který automaticky sníží jejich světelnost při zapnutí světel. Stačí tento přívod odpojit. Bude to jeden z vodičů v zadní svorce hodin. Je možné, že u takto nového auta bude možnost vypnutí pomocí diagnostiky.

vikin*
hodnocení

0x

Stal jsem v zakazu vjezdu (s nakym omezenim pro zasobovani ci co) rek sem pravdu, ze sem to tam zapomnel pres noc, ze sem neco stehoval a nemel jsem zadny minuly "prohresky" u mestaku a vyreseno domluvou.

vikin*

heh, vedle

cyril*

A na hodiny při tom bylo vidět dobře? *smich*

vikin*

Presne tak .. jinak hodiny nosim na ruce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]