Nejste přihlášen/a.
Zdravím, není zde někdo z Teplicka,kdo vlástní přenosnou diagnostiku na R19 benzin obsah 1721 r,v.1995?Jiskra jde.benzín jde,startér točí,ale motor nechytne...díky
Pokud chcete auto zprovoznit, tak je lepší hledat někoho, kdo auto umí opravit než si pohrávat s jakousi samospásnou krabičkou.
děkuji,ale aby se auto zprovoznilo,tak diagnostika Vám ukáže,v čem je problém,nebo se snad pletu?
Toto vozidlo na diagnostiku moc nereaguje a pokud ano, tak ukáže možná 10 druhů závad. Když teče benzín, auto točí a nejde jiskra, tak:
1.) Zkontrolovat svíčky
2.) Zapolovací kabely
3.) Víčko rozdělovače
4.) Zapalovací cívku
5.) Zkontrolovat funkci snímače otáček, tam taky bývá docela zrada.
6.) Když nebudete vědět tak: renault19.cz/...
Ale dodržujte pravidla fóra a nezakládejte zbytečně nové téma.
SORRY,psal jsem,že svíčky jiskru dávají..jak zkontroluji snímač otáček?= vůbec se v tom nevyznám...Že jsem se zavedl nové téma? Nevšiml jsem si a tak se omlouvám
V tom případě platí co jsem napsal jako první. Je tam opravdu předepsané palivo? Zkuste podlít válec benzínem. Jinak přenechat mechanikovi, který provede potřebné kroky s určitým zařízením aby identifikoval závadu.
Trole. Proc se, podle Tebe, odrovna civka?
Jaky je presne rozdil v tom, pokud svicka pali utazena v hlave nebo pouze prilozena k te same hlave, akorat neutazena v zavitu.
Prosim o podrobny rozbor duvodu zniceni civky / zapalovaciho modulu.
Když si přečtete servisní manuál pro zkoušení zapalování, tak se tam psáno, pro zkoušku jisker používejte jen jiskrových zkoušeček. Přiložení k bloku motoru má za následek zvětšení(nedodržení) předepsané přeskokové vzdálenosti, která může vést vlivem zvýšení přeskokového odporu ke zničení cívky. Opravdu to tak lze zničit, už se to kolikrát povedlo.
Vážně si myslíte, že svíčka v motoru má jinou vzdálenost mezi kontakty než svíčka z motoru vymontovaná?
A nespletl jste si blok motoru se sloupem vysokého napětí? Měl jste někdy zapalovací svíčku v ruce? Popište nám jakým způsobem dojde k zmenšení přeskokové vzdálenosti po utažení v hlavě motoru.
Ne nespletl, je rozdíl testovat za atmosférického tlaku a za tlaku ve spalovacím prostoru. Jinak si na svém autě klidně zkuste demontovat svíčku, dát si zpátky do modulu a dát k bloku motoru či kostře. Večer možná budu číst, ten pán měl pravdu a já musím našetřit cca 5000,-Kč na zapalovací modul. I hlavní mechanik jednoho velkého výrobce aut mně to potvrdil. To jsou ty garážové rady ještě z doby rozdělovačů.
Garazove rady...
Tak samozrejme. Snazime se tu totiz poradit nekomu, kdo si to ocividne chce zjistit doma v garazi.
Civce, ani zadnymu zapalovacimu modulu se nic nestane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.