Nejste přihlášen/a.
dobrý den jmenuji se Daniel Dvořák jaké auto by ste my doporučily děkuji (prosím pokud možno vkládejte i foto)
Zdravím, kolik peněz chceš investovat a taky se zeptám, má jít o něco co jde spravovat doma (resp. jednoduchá údržba)?
12l spotřeba u tohoto auta je naprostý nesmyl, maximálně tak na volnoběh :D Průměr je 17-21l/100. Pokud se bude jezdit opravdu šetřivě tak minimum je stejně 15l/100.
opravdu za auto staré 15 let se mi nechce platit 90 000 plus EKO POPLATEK 10 000
(ale vypadá hezky)
tak tak,ekopalné platí jen lidé,kteří neví a nemají zkušenosti,jak se mu zcela legálně vyhnout(nebudu používat výrazy typu "hlupák"-protože každý máme jinou oblast,ve které se pohybujeme a všichni nemůžou vědět všechno...) Ale co bych viděl jako asi velký praktický problém,je "vyježděnost"...Tím se nechci tazatele dotknout-soudím podle sebe,kdy ve svých 20-21 letech jsem byl taky "nej-lepší,-rychlejší..." a ostatní mne jenom brzdili...Báwo je Báwo(obzvlášť Alpínka)-pojede to "jako prase",hnaná prdelka-což by mohlo velmi špatně skončit...To jsou prostě auta už řekněme pro "vyblbnutý" lidi...Osobně bych doporučoval vybrat nějaký alespon přibližný okruh kárek,co se budou vizuálně líbit,u těch mrknout v jakých motorizacích se dělali(jí)-pak zalovit bazary s vytypovanou motorizací(jestli chceš drandit benzín,nafta),domluvit nezávaznou projížďku-abys vůbec věděl jak se ti v tom sedí a řídí ..No až pak bych třeba sem nahodil konkrétnější dotázek-už to bude mnohem konkrétnější a pro tebe přínosnější-protože takhle to je co člověk to názor(podle svých zkušeností)...,prostě si myslím,že v tuto chvíli takhle postavený ti to moc nedá...
co nejslabší. řidiči kolem 20ti mají nejhorší statistiky. I já v tom věku flákl motorkou v zatáčce (ne jen jednou), naštěstí v přiměřené rychlosti. Fabia 1.2 47 kW.
doplněno 03.04.11 19:18:pokud chcete problém, tak berte to AUDI nebo BMW motor od 2.5L a 150koní a výš.následuje omluva, = pardon jsem realista
A že mu neporadíte Vy když sedíte velde něj.
doplněno 03.04.11 20:30:Jinak tazateli bych doporučil levné auto, které nebude tolik mrzet ve škarpě. Až odjezdí nějaký ten KM potom něco lepšího. Osobně zastávám Octavie první generace s motorem 66/81Kw. Jedno z nejpovedenějších aut vůbec a lze jej pořídit za velice rozumný peníz. Sám mám na nich naježděny statisíce km a převážně se vždy jednalo o drobné a levné závady.
je třeba trošku koukat na fakt,že existuje asi 200 aktivních výrobců aut(osobních)-nemluvě o jednotlivých různých modelech jednotlivých automobilek-takže ptát se neurčitě které auto je podobné jako ptát se jaké bude zítra počasí...? odpovím-li 40 ve stínu nebo -30 je to správné,jde jen o to kde...Stejně tak je to s auty-každý máme nějakou zkušenost s nějakým konkrétním autem(ať už takovou nebo makovou),každý "něco slyšíme"...a říct tohle je dobrý a tohle ne,je stejný jako s tím počasím...
Podle toho jak ovládáš češtinu,tak bych doporučoval chodit pěšky.
Není nic horšího než blbec za volantem.
Čau.
Jaké auto pro 21 letého kluka? No nějaká už dost staré, s málo výkonným motorem, aby to nemohl hnedka rozparádit na 100 km/hod. za 0,5 sec. Stejně to auto za chvíli zruší, tak nač kupovat něco moc drahého?
Ono taky záleží na jaké potřeby to bude jestli čistě do města nebo i hodně mimo a taky na dálnice a taky pro kolik lidí. Pokud je 150 tis na nákup auta tak alespoň 20-30 tis by ještě mělo být jako rezerva do začátku na prvotní servis. Takže pokud je 150 tis a víc ne tak bych spíš hledal auto tak za 120 -130 tis, protože většinou je potřeba měnit náplně, filtry, rozvody, občas řešit i brzdy občas tlumiče protože tuhle péči prostě většinou auta za tyto ceny potřebují. A pokud je to auto pro jednotlivce tak bych to viděl na nějaký spíš maloobjemový benzín tak 1,0-1,4 spíš z kategorie menších aut Jako např. to Grande Punto, Fiesta, Corsa, Fabie, Clio, Citroen C3 apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.