Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škola automechanik

Od: jakubisko* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat je mi 14 let a příští rok se hlásím na školu automechanik, a zajímalo by mě pár otázek jestli by jste mi prosím pomohli? Zajímalo by mě jestli naftové motory mají také svíčku jako benzínové?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

0x

Dieslové motory mají tzv svíčku žhavící. U této svíčky nedochází k přeskočení jiskry, ale rožhavení zhavícího tělíska a k ohřátí spalovacího prostoru. Nejsou v provozu stále, ale pouze při startu motoru.

e250td*
hodnocení

0x

Napřed je nutno dobře pochopit rozdíl ... benzin,tedy zážehové,...nafta ,tedy vznětové Nasátý vzduch do válce silným stlačením dosáhne vysoké teploty, nafta do něj vstříklá se vznítí . Proto tedy vznětový Je-li okolní teplota nízká,je vhodné předehřátí Naftové motory mohou mít svíčky žhavicí ,v základě dvou typů konstrukcí a dvou ůčelů . Žhaví . rozehřátím odporového drátu, nebo tyčinky ,takzvaný rychložhavič. Tyto pomáhají rozehřát nasávaný vzduch ,nebo vstříknutou naftu .

john*

Zdravím , tak přesně jak píší kolegové, ale neboj, tam Tě to naučí. Máš na výběr, buď to klasika automechanik (učební-bez maturity) a nebo teďka taková novinka je autotronik, tam tě naučí podobné věci jako na automechanikovi, akorát tam máš více diagnostiky vozidel. Ale neboj, ani v tomto případě by jsi neměl přijít třeba o naučení: výměna oleje, výměna rozvodů, filtrů, seřízení ventilů atd. Je to na tobě. Jediný rozdíl je, že na to druhé musíš mít krapet lepší známky na vysvědčení.:)

kjanik112*
hodnocení

0x

Ano, i naftový motor se vstřiky a vstřikovacím čerpadlem může mít současně i zapalovací svíčky, kabely, rozdělovač a karburátor. Tak to měl poválečný traktor Škoda 30, který se v zimě a za chladu nastartoval jako benzinový motor, a pak se za chodu přepnul na naftu. Toto byla oblíbená otázka při zkoušení, každý si myslel, že je to nějaký chyták.

john*

Tak to bych učitele teda pěkně vypekl, protože by otázka musela znít, existuje motor s hybridním spalováním?

janmega*

Když jsem se rozhodoval čím budu - v tvých letech - tak mi jeden pán řekl : ty jseš chytrej, jdi na autoelektrikáře. Budeš muset víc myslet, ale tolik se nenadřeš a nebudeš tak špinavý.

Naučil jsem se oboje a špinavý od práce jsem pořád.

Hlavně musíš mít zájem se něco naučit.

Čau.

doplněno 04.04.11 01:10:

To na co se ptáš, najdeš ve všech knihách o motorech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]