Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat je mi 14 let a příští rok se hlásím na školu automechanik, a zajímalo by mě pár otázek jestli by jste mi prosím pomohli? Zajímalo by mě jestli naftové motory mají také svíčku jako benzínové?
Napřed je nutno dobře pochopit rozdíl ... benzin,tedy zážehové,...nafta ,tedy vznětové Nasátý vzduch do válce silným stlačením dosáhne vysoké teploty, nafta do něj vstříklá se vznítí . Proto tedy vznětový Je-li okolní teplota nízká,je vhodné předehřátí Naftové motory mohou mít svíčky žhavicí ,v základě dvou typů konstrukcí a dvou ůčelů . Žhaví . rozehřátím odporového drátu, nebo tyčinky ,takzvaný rychložhavič. Tyto pomáhají rozehřát nasávaný vzduch ,nebo vstříknutou naftu .
Zdravím , tak přesně jak píší kolegové, ale neboj, tam Tě to naučí. Máš na výběr, buď to klasika automechanik (učební-bez maturity) a nebo teďka taková novinka je autotronik, tam tě naučí podobné věci jako na automechanikovi, akorát tam máš více diagnostiky vozidel. Ale neboj, ani v tomto případě by jsi neměl přijít třeba o naučení: výměna oleje, výměna rozvodů, filtrů, seřízení ventilů atd. Je to na tobě. Jediný rozdíl je, že na to druhé musíš mít krapet lepší známky na vysvědčení.
Ano, i naftový motor se vstřiky a vstřikovacím čerpadlem může mít současně i zapalovací svíčky, kabely, rozdělovač a karburátor. Tak to měl poválečný traktor Škoda 30, který se v zimě a za chladu nastartoval jako benzinový motor, a pak se za chodu přepnul na naftu. Toto byla oblíbená otázka při zkoušení, každý si myslel, že je to nějaký chyták.
Tak to bych učitele teda pěkně vypekl, protože by otázka musela znít, existuje motor s hybridním spalováním?
Když jsem se rozhodoval čím budu - v tvých letech - tak mi jeden pán řekl : ty jseš chytrej, jdi na autoelektrikáře. Budeš muset víc myslet, ale tolik se nenadřeš a nebudeš tak špinavý.
Naučil jsem se oboje a špinavý od práce jsem pořád.
Hlavně musíš mít zájem se něco naučit.
Čau.
doplněno 04.04.11 01:10:To na co se ptáš, najdeš ve všech knihách o motorech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.