Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
potřebuji poradit.mám škodu fabia kombi 1,4 a chci přezout na letní gumy.podle čeho,nebo jak poznám kvalitní?
nechci zbytečně vyhodit moc peněz,ale taky aby něco vydržely.
děkuji
Doporučuji na léto Michelin ENERGY SAVER. Velmi slušná cena za kvalitu.
doplněno 31.03.11 17:05:To trol, ty Continentalky jsou dobré, ale rychleji se opotřebují než Micheliny, Firestone MULTIHAWK jsou zase hlučnejší a hoší na mokru. Ještě dobrá volba je Uniroyal RAIN EXPERT
Ja jsem mel na C4 Michelin Energy a vydrzely mi skoro 90.000 km. Ted mám nové Pirelli P6000 tak jsem zvedavy co vydrzi
Jde o to, jak na pneumatikách jezdíte a kolik lidí vozíte. S tím taky souvisí opotřebení brzdového obložení. Na zimu jsem koupil Barum a vydržely 40.000km. Brzdy jsem menil ve 100.000 a servisak rikal, ze není vyjimka kdy jim prijede auto na vymenu i pri 120.000 ale taky jsou ridici, která mení brzdy co 50.000.
Tak na brzdy má vliv mnohem více věcí, než jen styl jízdy. Stejně tak i na pneumatiky. Mě vydrží pneumatiky cca 2 sezóny tj 60tkm. A brzdy (destičky tak 60-80tkm a a kotouče 150-200tkm) Pokud se vám podařilo udržet gumy takto douho potom klobouk dolů.
Na zivotnost desticek je uplne nejlepsi prubezne vysouseni kotoucu za mokra pribrzdovanim...
Kdo tohle vymyslel...navic sou kvuli tomu v jednom kuse spinavy disky.
Zdravím, jak pravil jeden moudrý autobusák, všichni by měli jezdit jako my a to se zařazeným stupněm ať se děje co se děje, pak brzdy chrochtají blahem a ne pouze k brzdění využívat je. Ale taky znám chlápka a ten jezdí s busem a říkají mu Neutrálek, protože ...
Až na to že u autobusu když je zařeazeno tak mu jde motorová brzda, u novějších je retarder. A stejně u vozidel nad 7,5 t se nesmi vyřazovat. z kopce. Mimo jine vyřazujou aby šetřili naftu... Ale nadruhou stranu znám borce kteří na. spotřebu se...u a jezděj jak hovada.
Pozor, již u vozidel a souprav nad 3500 kg se musí jezdit s kvaltem a pokud jde o autobus, tak motorovka jenom sama o sobě při zařazeném kvaltu funkční není, pokud motorovou brzdou nazýváme brzdu výfukovou. Ta se aktivuje tlačítkem na podlaze nebo ručním ovladačem. Retardéry jsou jiná věc, ten může být např. elektromagnetický a tam si volíte jak moc přibržďovat. Nutno ale napsat, že tyhle brzdy Vás nezastaví, pouze zpomalí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.