Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní pneumatiky

Od: zuzan007* odpovědí: 10 změna:

dobrý den,

potřebuji poradit.mám škodu fabia kombi 1,4 a chci přezout na letní gumy.podle čeho,nebo jak poznám kvalitní?

nechci zbytečně vyhodit moc peněz,ale taky aby něco vydržely.

děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Doporučuji na léto Michelin ENERGY SAVER. Velmi slušná cena za kvalitu.

doplněno 31.03.11 17:05:

To trol, ty Continentalky jsou dobré, ale rychleji se opotřebují než Micheliny, Firestone MULTIHAWK jsou zase hlučnejší a hoší na mokru. Ještě dobrá volba je Uniroyal RAIN EXPERT

trol*

Zdarvím, téže budu kupovat a asi to budou též Michelin Energy Saver. Potom jsem měl v záloze ještě Firestone Multihawk a Continental Eco Contact 2 nebo 3. Všechny pro rozměr 175/65 R14.:)

stany*
hodnocení

0x

Ja jsem mel na C4 Michelin Energy a vydrzely mi skoro 90.000 km. Ted mám nové Pirelli P6000 tak jsem zvedavy co vydrzi

xxx*

90000 Km to jste jezdil na vatě a pořád rovně?

stany*

Jde o to, jak na pneumatikách jezdíte a kolik lidí vozíte. S tím taky souvisí opotřebení brzdového obložení. Na zimu jsem koupil Barum a vydržely 40.000km. Brzdy jsem menil ve 100.000 a servisak rikal, ze není vyjimka kdy jim prijede auto na vymenu i pri 120.000 ale taky jsou ridici, která mení brzdy co 50.000.

xxx*

Tak na brzdy má vliv mnohem více věcí, než jen styl jízdy. Stejně tak i na pneumatiky. Mě vydrží pneumatiky cca 2 sezóny tj 60tkm. A brzdy (destičky tak 60-80tkm a a kotouče 150-200tkm) Pokud se vám podařilo udržet gumy takto douho potom klobouk dolů. *palec*

Na zivotnost desticek je uplne nejlepsi prubezne vysouseni kotoucu za mokra pribrzdovanim...

Kdo tohle vymyslel...navic sou kvuli tomu v jednom kuse spinavy disky.

trol*

Zdravím, jak pravil jeden moudrý autobusák, všichni by měli jezdit jako my a to se zařazeným stupněm ať se děje co se děje, pak brzdy chrochtají blahem a ne pouze k brzdění využívat je. Ale taky znám chlápka a ten jezdí s busem a říkají mu Neutrálek, protože ...*smich*

mux

Až na to že u autobusu když je zařeazeno tak mu jde motorová brzda, u novějších je retarder. A stejně u vozidel nad 7,5 t se nesmi vyřazovat. z kopce. Mimo jine vyřazujou aby šetřili naftu...*smich* Ale nadruhou stranu znám borce kteří na. spotřebu se...u a jezděj jak hovada.

trol*

Pozor, již u vozidel a souprav nad 3500 kg se musí jezdit s kvaltem a pokud jde o autobus, tak motorovka jenom sama o sobě při zařazeném kvaltu funkční není, pokud motorovou brzdou nazýváme brzdu výfukovou. Ta se aktivuje tlačítkem na podlaze nebo ručním ovladačem.*hi* Retardéry jsou jiná věc, ten může být např. elektromagnetický a tam si volíte jak moc přibržďovat. Nutno ale napsat, že tyhle brzdy Vás nezastaví, pouze zpomalí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]